Kysymys

Nettinopeus

  • 31 elokuu 2015
  • 14 kommenttia
  • 1659 katselukerrat

Mikäs nyt elisalla? nopeuteni putos 50mb --> 30mb?? ollut nyt 8tuntia samoissa. vaikka letku on 100/10 niin nopeus ollut silti 40-48mb mut uppi pysyny samana 9.7mb

14 kommenttia

vasteaika pysyny aika hyvin 12-16ms. testattu 3 erimestaa: soneran nopeus testi tulos sama, speedtest tulos sama, nopeustesti.com tulos sama.
niin joo... nopeus ei ole nyt sillä tasolla mitä sopimuksessa luvataan.....
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +3
Ilmeisesti tätä ennen yhteys on toiminut, kuten kuuluu? Vieläkö se hidastelee vai joko parannusta on tapahtunut?
Vieläkin alle 40mb.... lähetys normi 9mb+
Elikkäs mikäs siel elisas on? onko verkko vikaa vai mitä? nopeudet ollut nyt sen pari päivää 35-40mb mut uppi 9mb. Ja nyt ei pysty edes ottaa yht. boksiin katsomaan asetuksia jne... help?
Ja letku pitäisi olla se 100/10, niin ainakin sopimuksessa lukee.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Lisää asiakasnumero profiiliin / laita meille yksityisviestinä, niin voimme tutkia tuota. Muuten on hieman hankalaa 😃
Hei onkos tuohon nyt mitään vinkkejä mistä johtuu?? en edelleenkään pääse sinne "webbased conffaus" modeemi resetoitu jne.. ja nyt nopeus 35mb mut uppi 9mb....
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Oletko tehnyt nopeusmittaukset wlanin yli vai siten että sinulla on tietokone verkkokaapelilla suoraan modeemissa? Nuo mittaustulokset eivät kerro wlanin yli totuutta, sillä itse wlan yhteys on vain aniharvoin häviötön.

Tosiaan nyt tarvittaisiin hieman lisätietoja jotta päästään tutkimaan liittymääsi, joten laitatko asiakasnumerosi tai käyttöpaikan osoitteen joko yksärinä minulle tai profiiliisi
Elisa lähettää kuulemma uuden boksin kun en pääse edes tonne webbased conffaus mestaankaan niin modeemis jotain häikkää.
nyt nopeudet alle 20mb.... mut uppi edelleen 9,5mb. piuhal nopeus oli huimat 35mb (100mb letkul)
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Jep, modeemiongelmalta tuo vaikuttaa. Palataan asiaan jos laitteen vaihtaminen ei auta.
Wlanin yli testaus: sisään 43mb ulos 9mb, piuhal sisään 52mb ulos 9mb eli ei kovin kova nousu... missäköhän vikaa? uusi boksi kiinni ja "paras" kanava valittu. Kone HP ENVY 700-481no (tuskinpa koneest kiinni)?... Kokeilen viel loppu viikosta isken ton Netgear A6100 AC kortin kiinni. Niin sit voipi katsoa onko siinä syy.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Mikä on verkkotekniikka?

Esimerkiksi kaapelimodeemi 100M/10M on jaettu naapureiden kesken, naapureiden samanaikainen Internet-käyttö vaikuttaa yhteysnopeuteen. Erikoista on, että nopeutesi ei koskaan nouse yli 50 Mbps. Minulla kaapelimodeemin nopeus on välillä jopa 70-90 Mbps, kun yleensä 94M. Esimerkiksi täällä maaseutumaisessa miljöössä kaapelimodeemikapasiteetti on 220M/110M. Voit jo itse arvata miten monta liittymää pääsee lataamaan 100M/10M samanaikaisesti. Harkitsen itse hitaampaa yhteyttä tuossa tekniikassa tai alan käyttää puhelimeni megaa. Toisin sanoen kapasiteettia on niukasti ja 100M-liittymiä ylimyydään Viihteen kautta - joka aiheuttaa sitten hitaita nopeuksia kun ihmiset katsovat tallenteita.

Jos taas käytössä on VDSL2-yhteys, niin silloin etäisyys operaattoriin vaikuttaa, jos etäisyys on yli 300 metriä, maksiminopeuksiin ei päästä.

Valokuidussa etäisyys ei pitäisi vaikuttaa, joten vika jää luultavasti Elisan päähän. Myös muissakin tapauksissa.

Osallistu keskusteluun