Kysymys

Nettiyhetys hidastunut

  • 31 heinäkuu 2012
  • 2 kommenttia
  • 877 katselukerrat

Monet jo täällä kirjoittavat täällä ongelmista, jotenka kannetaan oma kortemme kekoon. ALussa tämä nettiyhteys toimi aivan fantastisesti ja nopeutta riitti. Sivut avautuivat ongelmitta ja noepasti.

Mutta nyt....sopimus ei ole enään määräaikainen ja nettiyhetys on hidastunut. Mittaukset kyllä näyttävät 0.7 ja jotain tuleva liikenne, mutta kun ei vaan tahdo toimia. Esim. elisan sivujen aukeaminen kestää joskus tolkutoman kauana ja joskus jopa vastaa ettei saa yhteyttä...

Mitä tulee digiboxiin, niin sen olen avihtanut jo moneen otteeseen ja ihmeellisiä jumittumisia alkanut ilmetä taas. Monesti saa olla ottamasssa virtajohtoa takaa irti ja nollata boxi.

Nyt tuli puhelu ja tarjosivat määräaikaista sopimusta samaan hintaan. Kohteliaasti kieltäydyin, koska olen laittanut palvelupyynnän elisalle asiasta.

Sonera tarjoaa 10/100 nopeutta 19,90€ kk jotenka siinäkin on miettimistä. Naapurilla on ja muutamalla tutulla kyseinen viihdepaketti soneralta ja toimii aivan toisella tavalla.

Toivottavasti Elisa saisi asiat kuntoon tai ottavatten yhteyttä ja selvittävät asiaa hivenen. Ei tässä kauan viitsi tökkivän yhteyden kanssa olla, kun ei meinaa edes kanavatkaan toimia.

Ongelmia ongelmia joihin nyt pitkäaikaisena asiakkaana haen ratkaisua. En ihan vielä ole heittänyt kirvestä kankkulan kaivoon vaan yritän odottaa ja ratkaista ensin ongelma. Kuitenkin rahalla asiakas haluaa aina vastinetta!!!!

2 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Mitä selainta käytät? Jos Firefoxia niin siihen tulleen Flash Playerin päivityksen jälkeen on ollut useilla ongelmia nettinopeuden kanssa, mm. minulla. Lopulta kyllästyin tökkivään Firefoxiin ja aloin käyttää Chromea. Nyt netti on nopea ja kaikki toimii niinkuin pitääkin. Jos käytät jotain muuta selainta kuin Firefoxia, niin sitten en tiedä mistä johtuu ko. ongelma.
Käyttäjätaso 1
Ei varsinaisesti aiheeseen, mutta:

Mikäli sinulla käytössä Elisan Tietoturvapalvelu, on siinä joku ongelma Flashin kanssa Firefoxilla. Itselläni ja muutamalla muulla korjaantui seuraavasti: Firefoxin hakemistossa löytyvä plugin-container.exe pitää laittaa kohteiden, joita ei tarkisteta, listaan. Asetuksista siis reaaliaikaisen tarkistamisen asetukset -> Lista kohteista, joita ei tarkisteta -> lisää uusi kohde ja valitse listasta sitten tuo tiedosto. Käynnistä selain uudestaan.

Ongelma on siis Elisan vanhentuneen Tietoturvapalvelun kanssa enemmänkin - tai sen yhteensopivuudesta Flashin kanssa. Uudemmissa versioissa (2010, 2011) en huomannut tuota ongelmaa kun 30päivän trialilla kokeilin.

Itse aiheesta:

Jostain syystä yhteyden kättelyssä kestää kauan kauan kauan kauan ainakin silloin, jos ensimmäistä kertaa x-tuntiin yrittää johkin sivulle mennä. Eli handshake-osuus kestää 5-25sekuntia. Sitten kun se on suoritettu, latautuu sisältö kyllä asiallisesti nopeasti. Koskee käytännössä kaikkia nettisivuja- ja palveluita, joita olen kokeillut.

Ja vähän aihetta sivuten:

Lisäksi tällä vaihdetulla modeemilla (ennen oli Bewan c5200n, eli se valkoinen kaapelimodeemin irvikuva, minkä sain pitkän taistelun jälkeen vaihdatettua Ciscon EPC3825:een) tuntuu tulevan n. 15minuutin välein "jökähdys", eli dataliikenne lakkaa lähes kokonaan. Vanha mIRC-versio aiheutti disconnectin tuolla, samoin mm. Mass Effect 3:n moninpeli. Harvinaisen rasittavaa.

Kyseessä on niinsanotusti tunnettu ongelma, johon Cisco on toimittanut firmispäivityksen, mutta sitähän ei ole tullut Elisalaisille, ainakaan oikeata buildia.

Osallistu keskusteluun