Kysymys

Nettiyhteys katkeaa kun yrittää uppia tiedostoja

  • 7 tammikuu 2013
  • 4 kommenttia
  • 1788 katselukerrat

elikkä tämmönen tullu eteen.. tai oikeastaan ollut jo pidemmän aikaa vikana.. Eli aina kun yritän lähettää tiedostoa, esim. viimeisimpänä nettiautoon kuvia.. yhteys katkea samantein.. palautuu modeemin bootilla.. äsken kokeilin muutaman kerran, eikä onnistu.. varmaan jossai tästä ollukkin juttua, mutta ei ainakaan ihan heti löytynyt kun selailin..

4 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kuulostaa kyllä hyvin oudolta, että tiedoston uppiminen kaataisi yhteyden. Laitteet kuitenkin uppivat jatkuvasti tietoa verkkoon kaikissa pyynnöissä nettisivuille ja muussa sellaisessa, joten kuulostaa oudolta, että miksi se nyt tiedoston uppimisessa kyykkäisi.

Itse lähtisin tuota rajaamaan sillä, että kaatuuko modeemilta oikeasti koko nettiyhteys vai esimerkiksi tipahtaako WLAN pois päältä vai jääkö ongelma tietokoneeseen. Riippuen modeemista ja yhteydestä, mutta ADSL-modeemeissa on yleensä joku DSL/ADSL-valo, joka kertoo linjan toimivuuden ja Internet-valo myös. Kaapelimodeemeissä meillä on joko DS- ja US-valot sekä Internet-valo tai sitten toisessa modeemissa on nuolen malliset "mökin" kuvat. Näillä kannattaa tarkistaa modeemin yhteys. 

Jos ongelma näyttäisi rajautuvan modeemiin, niin suosittelen testaamaan toisella modeemilla, jos mahdollista. Jos modeemi taas on kunnossa ja yhteys ei modeemilla näytä katkeavan, niin sitten kannattaa tarkistaa WLAN:in kunto, esim kytkemällä tietokone ethernet-kaapelilla modeemiin. Suosittelen myös testaamaan useammalla tietokoneella, jos mahdollista tai vaikka puhelimella, jos on uusi älypuhelin käytössä, joka tukee WLAN-yhteyksiä.

Riippuen siitä, että missä ongelma loppupeleissä on niin kannattaa olla asiakaspalveluun joka tapauksessa yhteydessä, niin voimme tehdä joko linjasta vikailmoitukset tai vaihtaa rikkinäisen modeemin uuteen.

Yleensä, jos ongelma korjaantuu päätelaitteen bootilla, niin vika rajaantuu itse laitteeseen tai asetuksiin. Tällöin harvemmin linjassa on vikaa, mutta se toki on mahdollista.
eli siis kaapelin perässä kone on ollutkin.. linkki pysyy ylhäällä yhteyden katketessakin..dns:stä taitaa jotain huudella.. laittaa troubleshoottia niin harvoin lähtee toimimaan, mutta bootilla lähtee taas..
Itsellä meni surffailu toivottomaksi kun hankin tabletin. Aina kun avasin tabletilla jonkun isomman nettisivun, kaikki yhteydet nettiin katkesivat. Siis Elisa Viihteen tallenteiden katsominen, nettiradion kuiuntelu, läppärillä surffaus, kaikki. Tuli se herja puuttuvasta DNS:stä. Aikansa kun jaksoi odottaa niin yhteys palasi tai sitten modeemi piti tosiaan buutata uudelleen.

Elisa vaihtoi alkuperäisen valkoisen kaapelimodeemipurkin Ciscoon ja kaikki ongelmat katosivat saman tien! Lisäksi tätä modeemia pystyy hallitsemaan suoraan WLANin kautta, iso plussa sekin. Eli tuon ongelman kanssa ei kannata yhtään kärvistellä kun se ei asetuksista korjaannu.
Olen huomannut vähän vastaavaa. Eli kun upin tiedostoa (Megaan) niin yhteys joillekin palvelimille alkoi pätkimään todella pahasti. Suurin osa palvelimista (webbisivuista) toimii ilman mitään ongelmia, mutta esim omaa Azuressa sijaitsevaan virtuaalikoneeseen en saanut yhteyttä ollenkaan. Kun vapautin uppikaistan kokonaan niin yhteys alkoi taas toimia. Joskus yhteyden palautuminen kyllä vaatii myös ADSL purkin uudelleen käynnistämistä.

Kummallisinta ongelmassa on että se tuntuu vain koskevan tiettyjä verkkosivuja/osoitteita.

Osallistu keskusteluun