Vastattu

Nettiyhteys kytkimen kautta Elisa Viihteeseen?

  • 2 helmikuu 2015
  • 5 kommenttia
  • 1979 katselukerrat

  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 1 kommentti
Älytelevision lisäksi nettiyhteyttä himoitsevat DVD-soitin ja Elisa Viihde.Huoneessa on yksi verkkopiuhan töpseli ja tietysti ihan toisessa päässä huonetta. Haluaisin sieltä vetää yhden 10 metrisen verkkopiuhan telkkarin taakse ja siihen kytkimen, josta nettiyhteys kaikkiin laitteisiin. Onnistuuko? Onko teillä tietoa noista kytkimistä, joihin siis voi tuutata 4 verkkopiuhaa kiinni. Häviääköhän siinä tehoja?

Meillä on modeemin paikka metallisessa kaapissa eteisessä ja se kaappi nähtävästi himmentää langatonta verkkoa niin paljon, ettei tuonne olkkarin nurkkaan tule sellaista nopeutta, mitä Elisa Viihde tarvitsee. Siksi verkkopiuhalla haluan toimia.

90% telkkarinkatsomisajasta katsotaan Netflixiä, joten älytelkkariin on tärkeintä saada verkkopiuha. Ja Elisa Viihteen modeemi on nyt sitten puoli vuotta nököttänyt laatikossaan, avaamattomana. Olisi ihan kiva ottaa sekin käyttöön ja mahdollisesti tallentaa siihen jotain ohjelmia. Mutta se nettiyhteys siihen..
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi jortsu67 2 helmikuu 2015, 19:08

Lyhyesti: onnistuu.

Voit myös tehdä niin, että hommaat sellaisen reitittimen, jossa on myös WLAN (niiden LAN-liitäntöjen lisäksi). Näin saat paremman kuuluvuuden sille WLANille, jos haluat sitäkin hyödyntää. Tällöin kannattaa se modeemin WLAN ottaa pois käytöstä.

Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Lyhyesti: onnistuu.

Voit myös tehdä niin, että hommaat sellaisen reitittimen, jossa on myös WLAN (niiden LAN-liitäntöjen lisäksi). Näin saat paremman kuuluvuuden sille WLANille, jos haluat sitäkin hyödyntää. Tällöin kannattaa se modeemin WLAN ottaa pois käytöstä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Edellä olikin hyvä neuvo.

Suosittelen kuitenkin langatonta verkkoa kotiin, jotta siihen saa puhelimet ja tabletit kiinni. Ja ei, nyt en puhu mistään apteekkien tableteista 😉 Jos et halua vetää Ethernet-kaapelia koko kämpän pituudelta, niin sähköverkon kautta onnistuu vastaava, mutta datasähköissä on eroa ja sen lisäksi niiden toimivuus riippuu sähkökaapeleiden toteutuksesta. Jos Ethernet-liitäntä ei ole este, niin sitä kannattaa toki hyödyntää, sillä datasähkö voi toimia tai olla toimimatta asunnosta riippuen.

Varmuudella on hankala sanoa kuinka yleistä on ettei datasähkö ei toimi toivotusti, mutta aina siinä ei päästä markkinoituihin nopeuksiin. Lisäksi valmistajakohtaisia erojakin löytyy ja merkki A saattaa antaa paremman vauhdin kuin merkki B ja merkki C saattaa olla näistä nopein.

Suosittelen huolellista kotiverkon suunnittelua, jossa kaikki kriittiset laitteet saavat Ethernetin peräänsä ja muut Wifillä. Verkkokaupasta saa halpoja Netwjork-reitittimiä, jos Viihde tulee suoraan seinässä olevasta Ethernet-liitännästä. Tuollaisen voi toki liittää kaapelimodeemiinkin/VDSL/ADSL:äänkin jos tuntuu ettei laitteen oma Wifi/Ethernet-porttien tarjonta vastaa odotuksia.
Käyttäjätaso 7
Reitität sen asuntoon tulevan nettiyhteyden lyhyellä ethernet-piuhalla sieltä eteisen kaapista jonkun huoneen töpseliin ja laitat sen NATtaavan reitittimen siihen. Jos jossain huoneessa on sitten 2 töpselii, niin reititin sinne ja toisella töpselillä jako takaisin eteisen kaappiin, johon sitten halpa simppeli hubi, joka jakaa langallisen yhteyden kaikkiin muihin asunnon töpseleihin.

Monimutkaista? Elämä on...
Voisinko saada jonkun esimerkkituotteen tuollaisesta reitittimestä, jossa on myös WLAN ja joka sitten toimisi ElisaViihteen kanssa varmasti? Verkkokaupoissa noita tuntuu olevan paljon, mutta en yhtään ole varma, sopiiko ne nyt ElisaViihteen nopeudelle ja tuon uuden modeemin kanssa.. Mieluiten sellaisen, jossa ei ole mitään pakollisia säädettäviä hyperominaisuuksia, vaan riittää, että tuuttaan johdot seinään ja supernopea wi-fi leijuu koko kämpässä 😃
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tässä edullinen, jonka hpguru edellä mainitsi:

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/32586/drsnb/Netwjork-300Mbps-WiFi-reititin-valkoinen

Tällaista vimpainta on joku joskus kehunut. Valitettavasti sen joutuu konfiguroimaan eli pelkkä töpselin tuuttaus ei riitä.

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/24356/cxfrk/Asus-RT-N56U-Dual-band-WiFI-reititin

Mikäli päädyt tekemään ilman WLAN toiminnallisuutta, hommaisin tällaisen. Tähän riittää pelkkä töpselin kytkiminen.

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/11270/dfmjs/D-Link-DGS-105-5-porttinen-kytkin

Kannattaa vertailla hintoja. Ei mikään pakko ostaa tuotteita nimenomaan verkkokauppa.com:sta.

Osallistu keskusteluun