Kysymys

Nimipalvelussa ongelmia?

  • 17 helmikuu 2011
  • 1 kommentti
  • 587 katselukerrat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
  • Tietolähde
  • 875 kommenttia
Eilen  oli yhdessä läppärissä ongelmia nimipalvelun kanssa. Tiedä sitten johtuiko se yöllisestä yhteyskatkosta vai mistä. Kuitenkin, tuo läppäri on määrätty hakemaan IP:nsä ja käytettävän nimipalvelimen automaattisesti. Ongelma korjaantui, kun asensin nimipalvelun käsin.

Itse käytän kiinteästi asetetuissa nimipalvelimissa OpenDNS palvelua (www.opendns.com). Nimipalvelimet ovat: 208.67.222.222 ja 208.67.220.220.

Tuon palvelun kautta on mahdollista saada pientä lisäsuojaakin surffailuun, kuten aiheenmukaiseen liikenteen suodattamiseen . Tietyt domain -nimet voi myös suodattaa. Myös botnettejä ja phising -sivustoja vastaan saa lisäsuojaa. Halutessaan saa myös tilastotietoa käytetyistä yhteyksistä (HUOM! jos verkossasi on useita koneita, niin kaikkien liikenne menee seurantaan, yhteen kasaan tosin. Muista kuitenkin käyttäjien yksityisyyden suoja).

1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Itse eilen huomasin logeista, että Elisan molemmat nimipalvelimet eivät aina vastanneet pinggiin. Siis siihen, mitä connection managerilla seuraan. Pari kolme kertaa ainakin taisi olla tovin nukuksissa.

Buuttailivat kesken kaiken?

Osallistu keskusteluun