Kysymys

Nopeus noussut?!?

  • 31 heinäkuu 2011
  • 13 kommenttia
  • 4039 katselukerrat

Mitähän nyt on oikein tapahtunut, kun nopeus on tänään surkean 8mt:n sijaan noussut peräti 13,7mt:n. En valita lainkaan, mutta olisi kyllä kovasti mielenkiintoista tietää mikä näitä heilahteluita aiheuttaa, koska vuoden päivät olen kitkutellut tuolla ensinmainitulla ja nyt perhana HD kanavatkin näkyy. Masentaa vaan jo etukäteen se milloin nopeus taas putoaa.

13 kommenttia

Oisko profiili nostettu adsl2:sta käyttämään adsl:n sijaan. Tuskin se siitä mihinkää putoaa
Kyllä siinä vaan tais käydä juuri niin kuin pelkäsinkin. Tasan vuosi sitten nopeus romahti, nyt pari päivää se oli siedettävissä lukemissa tippuakseen tänään taas huonoksi. Jossain se vika on, mutta missä.
Olisiko sinulla groner tietoa onko viikoilla 31-32 tapahtunut jotain Espoossa Nöykkiön alueella. Nopeus nousi ja valitettavasti myös laski kuutisen megaa viikon aikana.
Vai voiko kyseessä olla jokin sitkeä kättely ongelma, koska kun nopeus kyykkää, niin se pyörii kahdeksan ja yhdeksän megan välissä. Tällä hetkellä modeemin download näyttää hallintasivuilla 8,8M/t.
Vuoden aikana ollaan yhden viikon ajan (em. viikot 31-32) päästy nauttimaan liki 14M/t:n nopeudesta ja muuna aikana ei. Sisäverkko on tarkistettu ja ulkolinjasta tulee piuha enää ainoastaan yhteen rasiaan, jotta kaikki ylimääräinen häiriö on minimoitu.
Vuosi takaperin, kun ongelma alkoi tein useita vikailmoituksia, joihin vastattiin että vika on löytynyt ja korjattu??? Mitään näkyvää ei johdon täällä päässä kuitenkaan tapahtunut.
Boksin asetuksiakin olen kokeillut muuttaa automaattisesta 24/1:een. Ei vaikutusta.
Jos joku Elisasta viitsisi vaivautua tutkimaan mikä täälläpäin kuristaa linjoja niin tämäkin ongelma saattaisi selvitä. Data kuitenkin näköjään satunnaisesti liikkuu.
Kiitos.
No niin. Tein jälleen häiriöilmoituksen ja sainkin meiliä, että vika on korjattu. Kiva, paitsi että nopeus putosi edelleen muutamalla kymmenyksellä. On tää nyt j****uta ihan oikeesti ... Mistä ihmeestä ne kuusi ylimääräistä megaa ilmestyi viikoksi hävitäkseen taas jonnekin ???
Täytyy toivoa että joku keksii puhelinlangoille vaihtoehtoisen ja nopean tiedonsiirtotavan niin täältä löytyy heti yksi asiakas.
Valmis Asiakkaalle: 13.8.2011 13:51:00
Lopputulos/Vian aiheuttaja: Korjattu paikallisesti/Muu syy
Toimenpide: Vaihdettu

Tällaista viestiä kolahti postilootaan.
Käyttäjätaso 3

Toistaiseksi puhelinverkon korvaajaa ei ihan heti ole tiedossa. 4g mobiiliverkosta saattaa sellainen tulla ehkä viiden vuoden päästä.


Olisihan lankaverkolle seuraaja ja se on kuitu. Pitäisi vaan saada operaattorit ymmärtämään se että kiinteää verkkoa ei oikein voi korvata mobiililla ja kun kuparit aikanaan happanee maahan, niin ne voitaisiin korvata kuidulla myös siellä minne esim. Elisa ei nyt niitä kuituja vedä edes isommalla rahalla. Tilannehan on se että Saunalahden kuitua ei vedetä esim. vanhoihin omakotitaloihin tällä hetkellä vaan vain uusiin mutta toivon sydämestäni että tilanne muuttuu lähivuosina ja vanhoillekin alueille alkaa saada Elisa/Saunalahdelta kuitua järkevään hintaan, tai miksei jopa niin että alueille tehdään tarjous siirtyä kuituun samaan aikaan. Toisaalta jos kupareita aletaan joskus vetämään ylös, samallahan voidaan vetää kuitu tilalle.

En heittäisi kiinteää verkkoa menemään, kiinteä on aina jotenkin vakaampi ja jotenkin itse ainakin luotan kiinteään verkkoon enemmän. Siksi minulla on vieläkin Elisan lankaluurikin noin niinkuin varalla vaikka kännykkäkin löytyy. 🙂
(surku)hupaisaa on sekin, että tätä vaivaa "tutkittiin" pariin otteeseen jo viime vuonna ja samat viestit siitä että vika on korjattu lähetettiin silloinkin. Erään kerran jopa todettiin, että vika on löytynyt ja kupareitakin kuulemma vaihdettiin, mutta kuitenkin tuote oli aivan yhtä huono, ei mitään eroa ennen ja jälkeen.
Käyttäjätaso 3

Juu teknisesti ottaen kuitu olisi erinomainen ratkaisu. Luotettava ja kapasiteettia riittää. Mutta mutta...

Taitaa olla niin , että kustannussyistä sitä ei ikinä tule joka torppaan. Taajama-alueilla , missä saadaan iso määrä asiakkaita kerralla kuituun , yksikkökustannukset ovat siedettävät. Haja-asutus on ja tulee aina olemaan liian kallista kuiduttaa.


Ymmärrän että maaseudulla on kallista kuiduttaa mutta Helsingissä esimerkiksi ei ole sellaista käsitettä kuin haja-asutusalue, omakotitaloalueetkin kyllä kuuluu mielestäni taajamiin, talot on melkein vieri vieressä. Okei, asiakkaita ei ole näillä alueilla yhtä paljon kuin kerrostaloissa mutta kyllä niitä on. Ja lisäksi, jos kerran uusiin ok-taloihin vedetään oletuksena kuitua, niin miksi samaa ei voisi ajan mittaan tehdä vanhoihinkin. Esim. sitä kautta kun kupareita joudutaan kuitenkin joskus uusimaan. Usein isoissa kaupungeissa missä talot on noin lähellä toisiaan ja kerrostaloalueetkin lähellä, niin on varmasti useamman operaattorin runkokuitu josta olisi melko helppo vetää kuidut ainakin edes katujakamoihin, vaikka sitten edes vedettäisiin VDSL2-yhteys jakamoista taloihin.

Tosin se vaatisi sen että jakamot on nykyisiä pelkkiä peltikaappeja paremmin varustettu, lukollisia ettei käy niinkuin meidän alueelle joskus eli joku tyhjäpää (nuorisoporukka??) kävi kiskomassa piuhoja irti ja saatiin asentajan kanssa metsästää missä kohtaa on katkos, lisäksi ne jakamot pitää olla lämmitettyjä ja toisaalta ilmastoitu siten etteivät hyydy pakkasella tai kärtsää kesähelteillä. En tiedä onko ne vielä keksineet sellaisia dslameja jotka kestää kovat pakkaset ja kovat helteet ilman lämmitys/ilmastointiapua. Jokatapauksessa sähköä tarvitaan jo dslammien takia. Taitaisi kuitenkin tulla halvemmaksi vetää ne kuidut ihan taloon asti, riittäisi sitten talossa kuivassa ja lämpöisessä tilassa sellainen muutaman kympin kuitupääte (eli pelkkä kotelo jossa sisäverkkokuitu yhtyy maakaapelikuituun), sekä reilun sadan euron parikaapeli-kuitu muunnin.

Haja-asutusalueisiin vielä palatakseni, maallahan ne tekee niin että sen sijaan että kaivaisivat ojaa ja vetäisivät muoviputkia (kallista), ne auraa kuitukaapelit suoraan maahan eli erikoiskaivuri kyntää kaapelin mentävän uran tien viereen ja samalla tuo kone upottaa sen kuidun siihen uraan, nopea operaatio. En tiedä sitten hinnasta. Olen lukenut tällaisista operaatioista.
Käyttäjätaso 3
Juu, haja-asutusalueiden kuidutuksesta olen samaa mieltä.

Mutta entäs sitten isojen kaupunkien, kuten vaikka Helsingin, vanhat omakotialueet.. Ja kuten totesin, Helsingin ok-taloalueita ei oikein voi sanoa haja-asutusalueiksi, täällä on taloja tuhkatiheään ja kerrostaloalueetkin lähellä. Uusille rakenteilla oleville alueille pk-seudulla vedetään Saunalahden kuitua, mutta vanhoihin taloihin sitä ei saa rahallakaan. En usko että uusiin ok-taloihin kuidun vetäminen on sen halvempaa kuin vanhoihin. Ja mikä vielä hassumpaa, yksittäisiin uusiin taloihinkin jos sattuvat sijaitsemaan vanhalla okt-alueella, vedetään edelleenkin kuparikaapelit kuidun sijasta. Eli edes kaikkiin uusiin taloihinkaan ei välttämättä saa kuitua.
Käyttäjätaso 3Mutta entäs sitten isojen kaupunkien, kuten vaikka Helsingin, vanhat omakotialueet.. Ja kuten totesin, Helsingin ok-taloalueita ei oikein voi sanoa haja-asutusalueiksi, täällä on taloja tuhkatiheään ja kerrostaloalueetkin lähellä. Uusille rakenteilla oleville alueille pk-seudulla vedetään Saunalahden kuitua, mutta vanhoihin taloihin sitä ei saa rahallakaan. En usko että uusiin ok-taloihin kuidun vetäminen on sen halvempaa kuin vanhoihin. Ja mikä vielä hassumpaa, yksittäisiin uusiin taloihinkin jos sattuvat sijaitsemaan vanhalla okt-alueella, vedetään edelleenkin kuparikaapelit kuidun sijasta. Eli edes kaikkiin uusiin taloihinkaan ei välttämättä saa kuitua.


Joopa. Se on sitä markkinavetoisuutta  😉.

No on uusiin taloihin kuidun/kaapelin vetäminen hieman halvempaa siitä syystä , että niihin kaivetaan ojat vesijohtoja ja viemäreitä varten yleensä kunnan/kaupungin kustannuksella. Teleoperaattorit laittavat vain piuhansa samaan kaivantoon ja säästävät ojankaivuun verran (mikä on noin 90% kustannuksista) tai ainakin osan. Kuitu/kaapeli on halpaa.

Vanhoihin taloihin teleoperaattori joutuu maksamaan myös ojankaivuun. Toki se viime kädessä maksatetaan asiakkailla , mutta aloituskynnys on varsin korkea.


Onhan se noinkin, mutta esimerkiksi siinä vaiheessa jos kuparia jouduttaisiin uusimaan, tai niitä aletaan muuten kaivamaan ylös, niin voisi samantien vetää sen kuidun tilalle. Voisimme jopa ehkä tulla Elisaa hieman vastaan noissa kaivuissa. Putket on jo maassa valmiina tontillakin, jos Elisalle kelpaa sama putki missä puhelinkaapeli jo kulkee. Eikä tarvitsisi kaivaa maata auki koko matkalta vaan riittää että kaivaa vain ne kohdat joissa on putkien haaroittumiset ym. ja lähistöllä on jopa telekaappi joten matkaakaan ei ole paljoa.
En oikein koe mielekkääksi sitäkään että isossa kaupungissa tehtäisiin sama mitä maaseudulla, eli että kuparit ylös eikä mitään tilalle vaan olisi edessä tökkivä ja epävarma mobiili, olkoon sitten 3G tai 4G. Enkä edes usko että Viihdettä voisi käyttääkään jonkun mobiiliyhteyden varassa, ainakaan niitä IPTV-palveluita jotka on erittäin kriittisiä tuon suhteen.
Käyttäjätaso 3
Onko muuten tietoa milloin groner palaa lomilta? Olisi kiva kuulla hänenkin mielipiteensä tähän asiaan.
Jepjep. Uutta häiriöilmoitusta kehiin ja taas sama vastaus "vika korjattu" ilman muutosta. Nyt muuten loppui tämä pelleily minun osaltani, aikuinen mies ei enää jaksa leikkiä. Lapsiin tällainen haavaan puhaltaminen, että saadaan pipi pois uppoaa mutta ei enää minuun. Liittymä tulee vaihtumaan edullisempaan, on tullut tyhmyyttään ja hyväuskoisuuttaan maksettua kaksi vuotta pääosin 8 megan yhteydestä hieman liikaa. Kiitoksia kaikille ja jaksamisia.
Onneksi olkoon kun nopeus on noussut. Meikäläisellä se on laskenut hieman, on tällä hetkellä noin 10.2 mt.
Paras lukema, tasan 11 mt on keväältä. Kaikki luvut on kaukana mainostetusta 24 mt:stä. Kotipaikka on sellaista maaseutua kuin Helsingin Herttoniemi.

Kahden vuoden Elisa Viihde-määräaikaissopimus on onneksi katkolla tammikuussa 2012. Jatko näyttää aika epävarmalta.

Osallistu keskusteluun