Kysymys

Päällekkäiset WLAN-verkot haittaavat yhteyttä

  • 7 syyskuu 2010
  • 2 kommenttia
  • 1192 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Saattaa mennä väärälle keskustelualueelle, mutta mielenkiinoinen ongelma huomattu. Kirjoitan sen tänne palstalle jos jollain on vastaavaa ongelmaa kotona.

Käytössä Elisa KotiBoksi johonka on kytkettynä pöytätietokoneet (LAN1 ja LAN2 -portteissa) sekä Elisa Viihde DigiBoksi (LAN3 -portissa). KotiBoksi WLAN käyttää kanavaa 11. Naapurilla on käytössä A-Link:in WNAP johon Saunalahden Nopsa on kytkettynä. Naapurin WNAP:in WLAN on myös käytössä ja säädetty samalle kanavalle 11. Saman WLAN -kanavan käyttö pistää maksukanavat pätkimään Elisa Viihde DigiBoksilla. Ongelma katosi kun muutin oman WLAN-verkkoni kanavaa. Asun siis kerrostalossa ja naapurin WLAN kantaa sen takia asuntooni.

Mielenkiintoiseksi ongelman tekee se, että päällekäiset WLAN-verkot sotkivat myös kaapeloituja yhteyksiä ADSL-modeemilta. Oletin, että langaton verkkoni saattaisi korkeintaan häiriintyä. WLAN on itselleni turha ominaisuus, mutta koska sitä ei voi kykeä pois päältäkään niin päädyin vaihtamaan WLAN-verkkoni kanavaa.

Tämä selvisi noin tunnin kokeilun jälkeen.

2 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Jos vaihda WLAN-kanavan takaisin kanavaan 11, alkavatko ongelmat uudelleen?

Ongelma voi johtua myös siitä, että kanava 11 on sopivalla taajuudella ja antaa häiriötä digiboksille. Toinen vaihtoehto on, että naapurin WLAN häiritsee tuolla kanavalla Kotiboksia niin paljon, että Kotiboksin suorituskyky heikkenee kun se yrittää lähettää omaa WLAN-signaaliaan häiritsevän naapuri-WLAN:in rinnalla ja tällöin häiriö näkyy kaikissa yhteyksissä, jotka kulkevat Kotiboksin kautta.
Käyttäjätaso 5

Jos vaihda WLAN-kanavan takaisin kanavaan 11, alkavatko ongelmat uudelleen?

Kyllä, ongelma palasi kun kanvan vaihtoi takaisin. Netti kuitenkin tietokoneilla näyttää toimivan silti. Puhelimella (HTC Legend) WLAN tuntui pätkivän/ei aina saanut IP-osoitetta. Luulisin, että päällekäinen WLAN häiritsee KotiBoksia turhan paljon. Oleellisinta, että ongelman sai poistettua vaihtamalla WLAN kanavan.

Osallistu keskusteluun