Kysymys

Paras päätelaite nopeuttamaan hidasta ADSL-yhteyttä ?

  • 18 marraskuu 2009
  • 0 kommenttia
  • 2672 katselukerrat

  • Satunnainen osallistuja
  • 11 kommenttia
Olimme Saunalahden Kotitotaali-asiakkaita, kunnes Kotitotaali "pakkomuutettiin" Elisa Viihteeksi lokakuun alussa. Tällöin myös laajakaistaoperaattorimme vaihtui Saunalahdesta Elisaan, joskin bitit kulkevat luonnollisesti puhelinkeskuksesta meille samoja vanhoja piuhoja pitkin.

Varsinainen ongelma on pitkä etäisyys (n. 3200m) Vantaan Martinlaaksossa sijaitsevan kotimme ja Vantaankosken DSLAM:in välillä ja siitä johtuva linjan hitaus. Vaikka asumme pääkaupunkiseudulla, ei Elisa pysty toimittamaan meille nopeampaa liittymää kuin nimelllisnopeudeltaan 8 Mbp/s, jonka todellinen nopeus jää parhaimmillaan runsaaseen 5 megabittiin sekunnissa. Asuimme aiemmin Helsingin puolella Malminkartanossa ja siellä Kotitotaali toimi parhaimmillaan nopeudella 11-12 Mbp/s.

Nykyinen liittymämme mahdollistaa juuri ja juuri standarditasoisten tallenteiden ja IPTV-maksukanavien katselun verkon yli ilman suurta määrää katkoja ja virheitä, jos verkossa ei ole samanaikaisesti mitään muuta kuormitusta. HD-kanavista on turha unelmoidakaan.

Osaako kukaan neuvoa mitään konstia yhteysnopeuden nostamiseksi ? Voiko asiaan vaikuttaa esim. vaihtamalla nykyisen päätelaitteen (Wippies Homebox Black) johonkin toiseen, joka osaisi ottaa hitaasta linjasta irti hieman lisää nopeutta ? Elisalla kun ei taida olla käytössä eikä edes suunnitelmissa ottaa käyttöön ADSL 2+ G.Bond -tekniikkaa, joka mahdollistaisi useamman kuparikaapelin käyttämisen yhtaikaa nopeuden nostamiseksi.

Keskustelussa ei ole vielä kommentteja.

Vastaa ensimmäisenä!

Osallistu keskusteluun