Vastattu

Pelikonsolien yhteysnopeudet ja asetukset

  • 9 February 2016
  • 8 kommenttia
  • 1901 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Sallinette, että aloitan uuden keskustelun, kun tämä tuli oikeastaan edellisen ongelman perään ja ei sinne enää kukaan eksy.No, tuli nyt tilattua pelaamiseen Elisan liittymä 100M Supreme 4g ja laitettua siihen tilauksen tehtyäni tuo Julkinen IP, NAT3.n vaihtamiseksi pienemmäksi ja väljemmäksi eli Nat2:n.  Reijittimenä toimii Huawei B315, jonka asetukseen laitoin APN:ään: internet4Sen jälkeen boottasin reijittimen ja kaikki konsolit (xbox one, xbox 360 ja ps3) ja asensin verkkoyhteydet uudestaan kaikkiin laitteisiin. Nat 3 muuttuivat Nat 2 ja lapset testasivat xbox onea ja xbox 360 yhteensä n. 2 tunnin ajan, ei lagaillut. Ps 3 lagia vielä löytyi ainakin tunnin testauksen aikana.Tässä testitulokset:Xbox one: Verkon latausnopeus   20,39 Mbps                 Verkon lähetysnopeus 35,63 Mbps                 Menetetyt paketit          1%                 Mtu                               1440                 Viive                              194ms                 Signaalin voimakkuus   73%Xbox 360: Verkon latausnopeus    9,58 Mbps                 Verkon lähetysnopeus  7,02 Mbps                 Menetetyt paketit          0%                 Viive                              194ms                 Signaalin voimakkuus   100%                  Wi-fi speed                   22MbpsPs3:          Hanki IP osoite             Onnistui                 Internet yhteys             Onnistui                 Psn                              Saatavilla                  UPnP                           Saatavilla                 NaT tyyppi                    Nat 2                 Verkon latausnopeus    8,2Mbps                 Verkon lähetysnopeus  4,3MbpsLinux tietonkone kaapelilla: Speedtest.net                                Download speed           47.56Mbps                Upload speed                31.52MbpsSattuipa löytymään 10metriä puhelinkaapelia laatikosta ja kytkin sen reijittimeen ja ps3 ja sain testitulokseksi tällaisen:                 Hanki IP osoite             Onnistui                 Internet yhteys             Onnistui                 Psn                              Saatavilla                  UPnP                           Saatavilla                 NaT tyyppi                    Nat 2                 Verkon latausnopeus    18,3Mbps                 Verkon lähetysnopeus  4,4MbpsJos nyt joku sattuu tietämään noista tuloksista jotain, niin voisi kommentoida niitä ja antaa vinkkiä. Itseäni pikkuisen ihmetyttää xbox 360 ja ps3 tulokset, mutta yritän määrittää niihin manuaalisesti yhteysasetukset, kunhan löydän ohjeetHymiö Silmänisku
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Lemmer-7 11 February 2016, 07:30

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

8 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Xbox 360 -verkkoasetuksien ohjeet löytyvät täältä ja PS3:n ohjeet täältä.
Käyttäjätaso 1
Kyllähän nuo konsolit saa verkkoon kytkettyä, mutta pitääkö reijittimen päässä tehdä jotain?Asentanut jo vaikka kuinka monta kertaa,langalla (jota en haluaisi tehdä) ja ilman, ps3 nopeus vaan laskee wlanissa ja pelit lagaa.Tossa digiboksissakin ollut jotain pysähtelyä tallenteissa.Alkanut tässä jo miettimään kaapeleiden vetoa ja liittymän vaihtoa ym.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Reitittimen päässä oikeastaan oleellisinta on tuo UPnP, jonka pitää olla käytössä ja joka näemmä myös on käytössä. Tietenkin porttiohjauksia voi kokeilla, mikäli mahdollista tai ottaa DMZ käyttöön, mikäli mahdollista. Myös langattoman verkon kanava kannattaa tarkistaa, ettei mene päällekkäin naapureiden kanssa.Itse suosin langallista verkkoa langattoman sijaan, sillä se on vähiten häiriöaltis tapa yhdistää laitteet modeemiin.Tietenkin mobiiliyhteyden käyttö voi olla toinen syypää ajoittain takkuilevaan yhteyteen. Paras yhteystyyppi on kiinteä laajakaista etenkin, jos nopeudet ovat vähintään hyvällä tasolla.
Käyttäjätaso 1
Joo, eilen pelasin niin, että kaapeli oli kiinni ps3:ssa ja reijittimessä, ei yhtään lagia tms.Eihän noilla konsoleilla tee mitään, jos ne lagailee. Laitan kaikki konsolit kaapelilla kiinni, vaikka joutuu vetämään 15m vetoja mm. katossa ja oviaukoissa, toivottavasti lageista pääsee lopullisesti eroon.
Lemmer-7 kirjoitti:

Sallinette, että aloitan uuden keskustelun, kun tämä tuli oikeastaan edellisen ongelman perään ja ei sinne enää kukaan eksy.No, tuli nyt tilattua pelaamiseen Elisan liittymä 100M Supreme 4g ja laitettua siihen tilauksen tehtyäni tuo Julkinen IP, NAT3.n vaihtamiseksi pienemmäksi ja väljemmäksi eli Nat2:n.  Reijittimenä toimii Huawei B315, jonka asetukseen laitoin APN:ään: internet4Sen jälkeen boottasin reijittimen ja kaikki konsolit (xbox one, xbox 360 ja ps3) ja asensin verkkoyhteydet uudestaan kaikkiin laitteisiin. Nat 3 muuttuivat Nat 2 ja lapset testasivat xbox onea ja xbox 360 yhteensä n. 2 tunnin ajan, ei lagaillut. Ps 3 lagia vielä löytyi ainakin tunnin testauksen aikana.Tässä testitulokset:Xbox one: Verkon latausnopeus   20,39 Mbps                 Verkon lähetysnopeus 35,63 Mbps                 Menetetyt paketit          1%                 Mtu                               1440                 Viive                              194ms                 Signaalin voimakkuus   73%Xbox 360: Verkon latausnopeus    9,58 Mbps                 Verkon lähetysnopeus  7,02 Mbps                 Menetetyt paketit          0%                 Viive                              194ms                 Signaalin voimakkuus   100%                  Wi-fi speed                   22MbpsPs3:          Hanki IP osoite             Onnistui                 Internet yhteys             Onnistui                 Psn                              Saatavilla                  UPnP                           Saatavilla                 NaT tyyppi                    Nat 2                 Verkon latausnopeus    8,2Mbps                 Verkon lähetysnopeus  4,3MbpsLinux tietonkone kaapelilla: Speedtest.net                                Download speed           47.56Mbps                Upload speed                31.52MbpsSattuipa löytymään 10metriä puhelinkaapelia laatikosta ja kytkin sen reijittimeen ja ps3 ja sain testitulokseksi tällaisen:                 Hanki IP osoite             Onnistui                 Internet yhteys             Onnistui                 Psn                              Saatavilla                  UPnP                           Saatavilla                 NaT tyyppi                    Nat 2                 Verkon latausnopeus    18,3Mbps                 Verkon lähetysnopeus  4,4MbpsJos nyt joku sattuu tietämään noista tuloksista jotain, niin voisi kommentoida niitä ja antaa vinkkiä. Itseäni pikkuisen ihmetyttää xbox 360 ja ps3 tulokset, mutta yritän määrittää niihin manuaalisesti yhteysasetukset, kunhan löydän ohjeetHymiö SilmäniskuJaa, mitä noista xboxin ja ps:n tuloksista sitten? Hitausko niissä mietityttä vai mikä?Siis millainen puhelinkaapeli? Ei ihme jos yhteys on hidas jos ajat yhteyttä puhelinkaapelia pitkin ethernet-kaapelin sijaan.
Käyttäjätaso 1
Niin, ei se puhelinkaapelia ollut vaan verkkokaapeli cat5 ,reijitin->ps3 Ihmetyttää toi nopeudenvaihtelu eri konsolien välillä. Xboxit on ihan vierekkäin ja ps3 viereisessä huoneessa reijitin 8m päässä. Nyt ps3 cat verkkokaapelilla kiinni ja yhteysnopeus lataus 21.5 Mbps, lähetys 4.1 Mbps. Miksi konsoleissa on  noin iso ero? Mikään muu laite ei ollut verkossa, kun mittaukset tehtiin.
Lemmer-7 kirjoitti:

Niin, ei se puhelinkaapelia ollut vaan verkkokaapeli cat5 ,reijitin->ps3 Ihmetyttää toi nopeudenvaihtelu eri konsolien välillä. Xboxit on ihan vierekkäin ja ps3 viereisessä huoneessa reijitin 8m päässä. Nyt ps3 cat verkkokaapelilla kiinni ja yhteysnopeus lataus 21.5 Mbps, lähetys 4.1 Mbps. Miksi konsoleissa on  noin iso ero? Mikään muu laite ei ollut verkossa, kun mittaukset tehtiin.Luulenpa, että tuo konsolien välinen ero johtuu enemmänkin siitä, mihin konsoli tekee tuon testin. Sitähän ei itse pysty määrittämään.X-konsolien testissä tuo korkea ping johtuu siitä, että ottaa yhteyden (ilmeisesti) Jenkkeihin > korkea pingi. Eli ei nuo testit ihan kaikkea kerro, antavat jonkunlaisen kuvan yhteydestä "johonkin". Tietenkin jos voi verrata esim. kaverin vastaaviin, niin saa paremman kuvan omasta yhteydestään.Kaikenkaikkiaan online-peleissä tuo UL/DL nopeus ei ole niinkään tärkeä kuin matala ping/latenssi ja yhteyden "vakaus".
Käyttäjätaso 1
Kiitti, tuli sitten vedettyä verkkokaapelit kaikille konsoleille ja yhdelle tietokoneelle, mutta pääsin eroon  lagista. Ainakin toistaiseksi toiminut kaikki hienosti:)