Kysymys

Signaalit hävisi

  • 6 helmikuu 2014
  • 1 kommentti
  • 802 katselukerrat

  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 0 kommenttia
Terve!

Asun Keski-Uudellamaalla ja häiriötiedotteiden mukaan eilen on ollut häikkää, mutta tänään ei ilmeisesti pitäisi olla vikoja. Eilen illalla televisio pelasi vallan mainiosti, mutta tänään iltapäivällä kun avasin telkkarin niin kuva oli yhtä mosaiikkia. Päätin palauttaa digiboksiin tehdasasetukset ja automaattihaulla ei löydä enää mitään kanavia. Manuaalihakuun kun syöttää elisan kanavien taajuudet, symbolinopeudet ja QAM:it niin antaa signaalin tasoksi n. 70% ja laaduksi n. 10% nipusta riippuen. Maksukanavat tuntuvat tulevan tuolla 10% laadulla, mutta "normaaleja" (fox, jim, ylet jne.) ei löydä ollenkaan PKS-Rhm taajuuksilla. Mystisesti kun taajuudeksi vaihtaa vaikka Jyväskylässä toimivat taajuudet niin antaa vähän "laatua". Kahta eri antennijohtoa koitettu (toinen uusi) ja ongelma ei ole poistunut, onko ollut tänään häikkää elisan päässä?

1 kommentti

Käyttäjätaso 5
Hei ja tervetuloa Palstalle!

5.2. tosiaan oli vikaa Uudellamaalla ja Pk-seudulla, mutta se on jo korjattu. Kun kerta olet jo kahtakin antennijohtoa kokeillut, niin jäljelle ei oikein jää kun laitevika digiboksilla tai verkkovika. Voit kokeilla antennikaapelia televisioon, jos tv:ssä on kaapeliviritin. 

Jos kuitenkin sama ongelma toistuu myös tv:llä, niin tuosta kannattaa tehdä vikailmoitus, jotta saadaan ongelma korjattua.

Osallistu keskusteluun