Kysymys

Tallenteet ei toistu B593 reitittimen kautta

  • 19 maaliskuu 2014
  • 9 kommenttia
  • 1598 katselukerrat

  • Uusi keskustelija
  • 1 kommentti
Minulla on Elisan Mobiililaajakaista Supreme mobiililaajakaistaliittymä. Käytän sitä B593 reitittimellä. Lisäksi löytyy Viihde ilman laajakaistaa palvelu Netgemin mustalla digiboksilla.

Ongelmana on se, että tallenteet eivät näy millään laitteella B593 tarjoaman netin kautta.

- Ei digiboksista (virheilmoitus "Tallenteen toistaminen ei onnistu, yritä hetken päästä uudelleen.",

- ei macbook pro:lla verkkokaapeli kiinni B593 reitittimessä eikä wifillä.

- Tallenteet ei myöskään näy Samsungin tabletilla silloin kun laite yhdistettynä B593:n wifiin.

Kun käytän puhelintani wifi-hotspottina ja jaan siitä wifin macbookille tai tabletille, tallenteet toistuvat molemmissa laitteissa. Digiboksi ei hyväksy puhelimen jakamaa wifiä joten sillä en ole voinut kokeilla.

B593 reititintä käytän LTE alueella ja nopeus on down 70-85M ja up 25M. Ping on aina alle 40 ms. 

Aiemmin tallenteet toistuivat välillä, mutta digiboksi antoi usein virheilmoitusta. Nykyään tallenteet eivät toistu enää ollenkaan B593:n tarjoaman netin kautta. Sen vielä ymmärtäisi että digiboksin kautta toistossa olisi ongelmia kun käyttää mobiililaajakaistan kautta, mutta kun eivät toimi tabletilla eikä tietokoneellakaan niin vika rajoittuu B593:een. Maksukanavat ja muut iptv-kanavat näkyy kaikki täydellisesti.

Olen yrittänyt vaihtaa asetuksia B593:sta mutta mikään asetusmuutos ei ole auttanut. Mikähän voisi olla ongelmana? Ilmeisesti reitittimen asetuksissa kuitenkin?

9 kommenttia

Viihteen tallenteiden toistoa mobiiliyhteydellä ei ole tuettu.

Ainakin Saunalahden LTE-yhteydellä tallenteet toistuvat satunnaisen vaihtelevasti läppärilläkin.

Kokeile toimisivatko tallenteet 3G yhteydellä.
Tiedostan sen, mutta puhelimen jakamalla 4G-yhteydellä tallenteet toistuu kyllä. Puhelimessa myös Elisan verkossa oleva 4G-liittymä. Siksi kyselin B593 asetuksista.
Sama vika täällä:

B593s-reitittimen (+ tehokkaan ulkoantennin) mobiiliyhteys on toistaiseksi tyyppiä Dual Carrier, koska LTE ei asuinpaikkaani vielä kuulu. LTE:tä vaatimattomammasta nopeudesta huolimatta (useimmiten 10 - 16 Mbit/s) yhteydellä onnistuu kaikki muu paitsi Viihteen tallenteiden katselu. Esim. Netflixin tallenteet toistuvat ongelmitta, samoin suorat IPTV-lähetykset. Tulkitsen tilanteen niin, että kyse ei ole tekniikan riittämättömyydestä vaan Elisan haluttomuudesta.

Miksei Viihde voisi virallisesti tukea mobiiliyhteyksiä? Ilmeisesti mobiiliyhteyksiä halutaan suojata tukehtumiselta, joka voisi nykyisellä kapasiteetilla käydä, jos käyttö videon ja kuvan striimaukseen yleistyisi nopeasti. Hämmästyttävää tässä on se, että Elisa ja muut operaattorit haluavat toisaalta ohjata asiakkaat ilmatiehen, jotta säästyisivät kupariverkon ylläpidolta, mutta toisaalta sitten jätetään tällainen palvelu riippuvaiseksi rapautuvasta kupariverkosta. En ymmärrä muuta kuin sen, että asiakas kärsii aina.

Jos tämä nyt sattuisi osumaan jonkun elisalaisen silmiin, olisi kiinnostavaa kuulla virallisen selitys sille, miksi Elisa Viihde ei tue mobiiliyhteyksiä. Tekniikan riittämättömyyteen en usko, koska muut vastaavat palvelut toimivat.
Pystytkö kokeilemaan nattaamattomalla yhteydellä?
Tuota olin jo aavistellutkin mahdolliseksi syyksi/ratkaisuksi, mutta reitittimen asetuksia pöyhiessäni en heti löytänyt suoraa keinoa NAT-käännön ohitukseen. Pienen kokeilun jälkeen taisi löytyä, koska sain juuri tallenteen pyörimään ensimmäistä kertaa mobiiliyhteydellä. Katsotaan, kauanko pelittää... iso kiitos joka tapauksessa vinkistä!
Jos sinulla on Saunalahden mobiililiittymä, niin täällä on ohje:

http://asiakastuki.saunalahti.fi/ohje/335/

Minulla on Saunalahden 4G liittymä eikä siinä saa tuota natia pois. Usein olen saanut ainakin yhden tallenteen katsottua buuttaamalla modeemin ja/ tai boksin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Laittakaapa kannatusta tänne

http://yhteiso.elisa.fi/t5/Elisa-Ideapaja/Viihde-ilman-laajakaistaa-my%C3%B6s-mobiiliverkkoon/idi-p/326141
Mobiiliverkon kautta tallenteiden katsomiseen kannatusta myöskin tänne:

https:///t5/Elisa-Ideapaja/Tallenteiden-katsominen-tietokoneilla-ja-mobiililaitteilla/idi-p/326171
Meillä Elisaviihde toimii virheettömästi kyseisellä modeemilla. Tosin alussa ei toiminut, kun oli Saunalahden liittymä. Saunalahdesta kun ei saa NATtia pois paitsi jos on 3g liittymä. Suosittelen hankkimaan NAT vapaan DNA liittymän.

Osallistu keskusteluun