Kysymys

Tallenteet ja IP -kanavat takkuaa

  • 11 lokakuu 2010
  • 4 kommenttia
  • 251 katselukerrat

  • Kommentaattori
  • 26 kommenttia
Mikäs on tänään vikana, tallenteiden katsominen hidastelee ja IP-kanavat pätkii. Laitteet on kaikki buutattu, ei vaikutusta.

Adsl Information

Downstream
12188 Kbit/s
8.0 db
33.6 db

Speedtest.net nopeus noin 10 mbits/s

4 kommenttia


Mikäs on tänään vikana, tallenteiden katsominen hidastelee ja IP-kanavat pätkii. Laitteet on kaikki buutattu, ei vaikutusta.

Adsl Information

Downstream
12188 Kbit/s
8.0 db
33.6 db

Speedtest.net nopeus noin 10 mbits/s


Meilläkin tallenteiden katselu takkuaa (tietokoneella/digiboxilla). Tallenteet näkyvät hidastettuina pätkinä.

Tilanne: Modeemia käyttää kaksi tietokonetta (toinen yhdistetty langattomalla yhteydellä ja toinen piuhalla modeemiin) ja Elisa-viihteen digiboxi. Aina, kun langatonta yhteyttä käyttävä tietokone ja sen palvelut ovat päällä, tallenteiden katselu takkuaa, muuna aikana ei. Piuhalla kytketyn tietokoneen käyttö, tai edes samanaikainen tallenteiden katselu, ei pätki tallenteiden katselua digiboxilla.

Kaistankäytön syöpöksi ilmeni langatonta yhteyttä käyttävä tietokone, josta pelataan Internetissä olevia pelejä ja tunnelointi, joille oli asetettu portti asetukset Elisa-modeemiin.

Esim. Windows 7:ssa valitsemalla Tietokone/verkko/Elisa Kotiboksi/ominaisuudet/asetukset näkyy Palvelut-välilehdessä Internetistä sallitut palvelut, jotka voivat olla syynä muun liikenteen estymiseksi digiboxissa.

Modeemissa itsessään ei ole mahdollista rajoittaa liikennettä Internetistä modeemiin/porttiin.
Sama ongelma täällä. Kaikki tallenteet takkuavat niin että ovat täysin katsomiskelvottomia (kuva nykii ja ääni ei kuulu ollenkaan). Ongelma esiintyy niin digiboksilla kuin PC:ltä katsoessa.

PC:llä latausnopeus näyttää olevan jotain 340 kB/s, eli tuossahan se ongelma on... Muualta kyllä data liikkuu vilkkaammin. Samoin jos yritän katsoa Elisan serveriltä  kahta ohjelmaa samanaikaisesti niin molemmat latautuvat tuolla reilulla 300 kB/s nopeudella. Eli ongelma tuntuisi olevan jossain muualla kuin kaistanleveydessä.

Niin joo, jos detaljit kiinnostaa niin mulla on siis Telewellin nodeemi ja D-linkin DIR-655 -reititin NAT:lla.
... sama vika. tallenteita ei voi katsoa, tökkii, tökkii. Ei pysty, vaikka kaikki muut verkkoa käyttävät laitteet olisivat poissa käytöstä. Käytössä Elisan normi boksi.
Oletteko kokeillut digiboksin tehdasasetusten palautusta? Se tuntuu auttavan yllättävän moneen seikkaan.

Osallistu keskusteluun