Kysymys

Tallenteiden katsominen pätkii (vaihteeksi)

  • 6 March 2011
  • 9 kommenttia
  • 2206 katselukerrat

Tänään tulleen Idols-jakson katsominen on mahdotonta, koska tallenteen katsominen pysähtyy 5-15 sek välein. Kaistasta ei voi johtua, koska speedtest.net näyttää:

http://www.speedtest.net ' TARGET='_blank

ja pingit on luokkaa:

Reply from 195.197.55.162: bytes=32 time=15ms TTL=60
Reply from 195.197.55.162: bytes=32 time=18ms TTL=60
Reply from 195.197.55.162: bytes=32 time=16ms TTL=60
Reply from 195.197.55.162: bytes=32 time=14ms TTL=60

Onko tallenteessa vikaa vai onko palvelimet (taas) tukossa?

Edit. tämä siis testattu VLC:llä media managerin kautta. Boksilla en voi juuri nyt testata kun tv on rikki.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

9 kommenttia

Joo niin pätkii myös Nokialla, eikä ole kaistasta kiinni.

http://www.speedtest.net ' TARGET='_blank

Kaista voi olla tukossa toki Elisan serverille, vaikka testiserverin kaista olisi kunnossa. Mutta voipi ne serveritkin toki tökkiä, kun on sitä kapasiteettipulaa...

Mikähän siihen ihmeelliseen kapasiteettipulaan auttaisi? Elisa on kokeillut taas Viihteen markkinointia, mutta se ei yllättäen näytä auttavan kapasiteettipulaan!

Todella turhauttavaa! Kun verkko asiakkaan suunnalla saadaan edes välttävään kuntoon, (ei täytä nytkään sentään sopimusehtoja) niin heti tökkää seuraavaan pullonkaulaan. Olisihan pitänyt arvata, että heti kun pirulliset asiakkaat päästetään nettiin, niin menevät ja käyttävät Viihdettä niin, että Elisan kamat on tukossa. Ei kun nopeuksia alas, ja ip:t pois, että serverit piisaa!
En muista, että olisin montaa kertaa katsonut tallenteita pätkimättä... onko jollain muistoja onnistuneesta katselukokemuksesta?
Pitäisi kai tarkentaa, että kyseessä ei ole tuollainen pätkiminen vaan sellainen, että kuva pysähtyy 1-4 sekunniksi ja jatkaa sitten taas. Kuva ja ääni synkassa. Eli selvästikin ei tule tarpeeksi dataa palvelimelta ja kun oma kaista näyttää olevan kunnossa vika voi jäädä ainoastaan palvelimen päähän.

Edit. toisaalta kun en testannut boksilla, en voi tietää käyttäytyiskö boksi juuri niin, että se ilmoittaa ohjelman loppuneen tai heittää takaisin tallennelistaan. VLC:llä tallenne jatkui kunhan jaksoi aina odottaa. Sivuhuomautuksena sellainen, että jännästi boksi ilmoittaa että ohjelma loppui paina C mikäli välittömästi tallenteen aloittamisen jälkeen painaa kelausnappulaa. Toinen huomioni on, että VLC:llä tallenteita katsottaessa pausen pitäminen liian pitkään (aika on todella lyhyt) päällä aiheuttaa tallenteen toiston katkeamisen. Sinänsä kummaa, että boksilla sitä ei tapahdu, mutta sillekin lienee oma syynsä.
Taas pätkii, myös nopeudet kuraa:Varokaa kelvotonta kaapelia ja palvelua!

Toinen huomioni on, että VLC:llä tallenteita katsottaessa pausen pitäminen liian pitkään (aika on todella lyhyt) päällä aiheuttaa tallenteen toiston katkeamisen. Sinänsä kummaa, että boksilla sitä ei tapahdu, mutta sillekin lienee oma syynsä.
Täällä on tästä asiasta tietoa:
http://palsta.elisa.fi/index.php/topic,2587.msg20504.html#msg20504
Jyväskylässä pätkii nuo tallenteet myös. Joko ääni häviää ja kuva alkaa nykimään tai toisto loppuu kokonaan. Kuvan pätkimisen saa loppumaan useimmiten pausettamalla ja taas playta. Tuota on alkanut tapahtumaan jo jokaisen tallenteen kohdalla oli sitten ilta tai päivä. Vika tuskin on mikään iso mutta helkutin rasittavaa on rassata kesken tallenteen. Menee tunnelma pilalle...

Nämä ongelmat siis 40270 alueella Palokassa.
Tallenteet pätkii myös joensuussa koko ajan. Ohjelmien katsomisesta ei tule yhtään mitään.

Käyttäjätaso 1
Tätä pätkimistä oli eilen myös Kirkkonummella,modeemin bootti lopetti pätkinnän.
Käyttäjätaso 2

Tätä pätkimistä oli eilen myös Kirkkonummella,modeemin bootti lopetti pätkinnän.


Niinpä tekeekin täällä "Kyrsälässä". Boottaanpa lootan. Itse huomaan pätkimisen lähinnä XBOXilta: ei kovin montaa roundia mene läpi, kun homma aina tyssää. Siis kyse ei ole niinkään lagista tai muusta hitaudesta - yhteys vaan tippuu totaalisesti... ;-(

Näkyykös MM-lätkä nyt samaan aikaan HD:na? Ettei vaan loppuis kaista kaikkialta, kun Soumi pelaa kiekkoa?