Tekstitys

  • 21 marraskuu 2018
  • 7 kommenttia
  • 1577 katselukerrat

Miten saan esimerkiksi suomalaisten elokuvien tekstityksen tallenteisiin? Olen yrittänyt tallentaa ohjelman niin, että tekstitys on käytössä, mutta tallenteessa tekstitystä ei ole. Sama pätee kaikkien suomenkielisten tallenteiden suomenkieliseen tekstitykseen. Ominaisuus on meille huonokuuloisille tärkeä!

7 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Moikka Huonokuuloinen ja tervetuloa tänne OmaYhteisöön :)

Ylen peruskanavien lähetyksiin ja tallennuksiin on mahdollista valita käyttöön tekstitys- tai kuvailutulkkauspalvelu. Tekstityspalvelu on tarkoitettu kuulorajoitteisille ja se toimii ns. hollanti-tekstityksen kautta. Kuvailutulkkauspalvelu on tarkoitettu näkörajoitteisille, jolloin ohjelmasta on kuultavissa lyhyet kuvailutekstit ääneen puhuttuina.


Molemmat palvelut on helppo asettaa käyttöön digiboksin asetusvalikosta:
•Tekstitys: Asetukset -> Helppokäyttötoiminnot -> Tekstiraita -> HOLLANTI
•Kuvailutulkkaus: Asetukset -> Helppokäyttötoiminnot -> Kuvailutulkkaus

Kovasti lisää vinkkejä käyttöön löytyypi täältä: https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/viihde/ohje/kayttovinkit/ 🙂
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Valitse asetuksista helppokäyttötoiminnot ja sieltä tekstitysvalinnaksi hollanti.Tekstitykset näkyvät niissä suomenkielisissä ohjelmissa joissa on tekstitys,mtv ja yle.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Jo oli nopeata toimintaa Elisalla,en ihan kerennyt vastata ensimmäisenä😀
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Jo oli nopeata toimintaa Elisalla,en ihan kerennyt vastata ensimmäisenä😀Nopeet liikkeet on näyttäviä 🆒
Hmm. Tämä kysymys on ymmärtääkseni sovellukseen liittyen, ei boksiin. Eli saako sovellukseen tai nettipalveluun Ylen huonokuuloisten tekstitykset näkyviin?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Viihteen sovellukseen eikä nettipalveluun ei saa ylen ohjelmiin tekstitystä,ainoastaan boxin kautta katsottuna saa.Areenan omalla sovelluksella ja areenan nettiversiolla saa suomenkielisiin ohjelmiin suomitekstit.Chromecastin kautta katsottuna suomitekstit ei näy televisiossa ainakaan vielä,muistaakseni joskus olisi näkynyt.
Käyttäjätaso 5
Ainoa keino on ladata ohjelma omalle koneelle esim. ViihdeX:llä ja katsoa melkein millä tahansa videosoittimella tunnetuimmilla alustoilla (Windows, Android jne) ja valita tekstitys käyttöön.

Elisan tallenteet sisältävät tekstit (DVB) mutta eivät viitsi laittaa omaa soitintaa näyttämään sitä tekstitystä. Kuitenkin Elisa näyttää silloin tekstit, kun ne ovat määritelty näytettäväksi, esim. englanninkieliset elokuvat/sarjat. Elisalta vaadittaisiin vain valita suomenkielisen ohjelman kohdalla tekstitys (hollanti, jos on), mutta tämä on kuulemma teknisesti Elisalle ylivoimainen ongelma. Nauroin oikeasti ääneen kun sain Elisan tekniikalta vastauksen, taisi olla vähän kieli poskessa vastattu, eihän teknisesti ole sen hollanti streamin valitseminen kovin vaikeaa?

Osallistu keskusteluun