Kysymys

Teoriassa hieno palvelu mutta usein käyttökelvoton

  • 3 joulukuu 2009
  • 1 kommentti
  • 1825 katselukerrat

Tilasin SaunaVisio palvelun keväällä 2008 Saunalahdelta, mutta sitä ei saatu koskaan toimitettua valmiiksi. Laskutus sen sijaan käynnistyi heti samassa kuussa ja jatkui nyt syksyllä Elisan nimissä vaikka palvelu oli irtisanottu jo vuoden 2008 lopulla.

Ongelma on käyttöpaikan etäisyys keskuksesta (yli 3500m) minkä vuoksi 24 Mb/s FullRate oli käytännössä vain  n. 4 Mb/s mikä ei mahdollistanut palvelun käyttöä. Aasian tarkempi selvittely osoitti, että vastaavia kohteita, jopa kokonaisia toimimattomia kaupunginosia,  on pääkaupunkiseudulla lukuisia.

Erikoisinta tässä on se, että operaattorin Elisa/Saunalahti tiedossa oli sopimuksen tekohetkellä sekä palvelun edellyttämä miniminopeusvaade, sekä asennuspaikan etäisyys keskuksesta. Elisa/Saunalahti siis tiesi ettei ennakolta ettei palvelua saada kyseisessä osoitteessa toimimaan. Tästä huolimatta se teki sopimuksen ja käynnisti laskutuksen.

Kun toimimattomuudesta tehtiin lukuisia vikailmoituksia ja reklamaatioita, operaattori kertaalleen ilmoitti hyväksyvänsä sopimuksen purkamisen, mutta tuli kuitenkin myöhemmin toisiin ajatuksiin mukamas sillä perusteella että asiakas oli sitoutunut 24 kuukauden maksuihin. Nyt sopimus on sitten lähdössä poliisitutkintaan joko markkinointirikoksena (kuluttajalle ei kerrottu ennakolta ettei tilattu palvelu toimi) tai vaihtoehtoisesti jopa petoksena.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

1 kommentti

Käyttäjätaso 2

Nyt sopimus on sitten lähdössä poliisitutkintaan joko markkinointirikoksena (kuluttajalle ei kerrottu ennakolta ettei tilattu palvelu toimi) tai vaihtoehtoisesti jopa petoksena.


Tämä on esimerkillistä toimintaa. Tätä minunkin on harkittava, mikäli laskutus jatkuu nyt hyviteyn 1 kuukauden jälkeen. Lukuisia reklamaatioita on lähtenyt täältäkin ja yleensä se vastaus on ollut, että vika on tilaajan päässä.

En ole suostunut peruuttamaan tilaustani, kun haluan nähdä, tuleeko tuote lupausten jälkeen kuntoon vuodenvaihteessa. En myöskään tule maksamaan tästä tuotteesta (HD-kanavat) senttiäkään, ennenkuin se on katsottavassa kunnossa. Poliisille tulee asiaa täältäkin suunnasta, jos laskutus jatkuu, ennenkuin tuote on sellainen, minä se minulle myytiin.