Kysymys

Tietokone kadottaa internetyhteyden

  • 26 May 2015
  • 4 kommenttia
  • 2636 katselukerrat

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +7
Muutaman päivän on nyt vaivannut ongelma, joka ilmenee vain tietokonetta käytettäessä. Kun tietokone on jonkin aikaa käyttämättömänä (päällä, tai lepotilassa, toistuu kummallakin tavalla), ei internet yhteys kyseisellä koneella enää toimi. Samaan aikaan kaikki puhelimet ja digiboksi kyllä saa nettiyhteyden moitteetta. Sama toistuu sekä wlan yhteydellä että verkkokaapelilla. Ongelma ratkeaa vain modeemin uudelleenkäynnistyksellä.

Uudelleen käynnistyksen jälkeen kaikki toimiii taas jonkin aikaa normaalisti.

Ongelman ilmetessä tietokone on yhdistyneenä (wlan)verkkoon, mutta "rajoitetuin oikeuksin". Salasanat ym. on oikein, koska verkko kuitenkin jonkin aikaa aina toimii.

Vähän alkaa risoa jo tämä ominaisuus. Joskos siihen löytyisi joku ratkaisu?

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Mikä käyttöjärjestelmä koneessa on? Mikä tietoturvaohjelma on käytössä? Langattoman reitittimen merkki ja malli? Mikä on langattoman verkon suojaustapa?

Vika voi olla joko reitittimen ohjelmistossa tai siinä, että tietokoneen verkkosovitin ei toimi täydellisesti langattoman verkon suojaustavan kanssa. Tietokoneen verkkokortin ajurin voi koittaa päivittää jos uudempi ajuri löytyy. Reitittimen ohjelmiston voi myös päivittää mutta tekisin sen vasta siinä vaiheessa kun muut mahdolliset ongelmakohdat on poissuljettu.

Ongelma voi myös aiheutua siitä, että esim. tietoturvaohjelma on asentanut erillisen rajapinnan verkkosovittimeen ja jos rajapinta ei toimi oikein, voi se estää koko liikenteen.

Virranhallinta-asetuksissa kannattaa määritellä, että verkkosovittimien virtaa ei katkaista virransäästön aikana. Tällöin verkkoyhteys pysyy auki vaikka kone olisi virransäästötilassa eikä yhteys jumitu kun palataan normaalitilaan.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +7
Mikähän näistä ongelmista on sellainen, joka ilmenee vuoden virheettömän toiminnan jälkeen? Modeemi on Bewan A2100, käyttis Win 7, erillistä tietoturvaohjelmaa ei ole tuossa välissä. Suojaustapaa en nyt juuri muista, mutta pitänee tarkastaa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
jusbe kirjoitti:
Mikähän näistä ongelmista on sellainen, joka ilmenee vuoden virheettömän toiminnan jälkeen? Modeemi on Bewan A2100, käyttis Win 7, erillistä tietoturvaohjelmaa ei ole tuossa välissä. Suojaustapaa en nyt juuri muista, mutta pitänee tarkastaa.

Tee koneelle järjestelmänpalautus aikaan, jolloin yhteys toimi. Jos silloin pelittää, niin joku päivitys on sotkenut jotain. Jos ei toimi, niin modeemi on solmussa.
Mitä verkon vikadiagnostiikka kertoo asiasta?

Sen saa käyntiin kun klikkaa verkkokuvaketta hiiren oikealla näppäimellä ja valitsee "Tee ongelmien vianmääritys".