Kysymys

Toimiiko yhteytesi luvatulla tavalla?

  • 17 joulukuu 2010
  • 27 kommenttia
  • 4036 katselukerrat

Vastaa 1. Jos Yhteytesi toimii 24h/7
              2. Yhteys toimii vain yö aikaan normaalisti. "Ruuhaaikaan" ping yli 150 online pelaaminen mahdotonta ja tallenteet pätkiivät.
              3. Yhteys katkeilee jatkuvasti yölläkään ei tallenteet näy.

27 kommenttia

Netti pätkäsee kerran vartissa 10-30 sekunniksi, mikä riittää disconnectaamaan nettipelistä. Yön tullessa vaan pahenee aamua kohden.
Täällä melkein 1. Sillointällöin modeemi tippuu linjoillta ja menee tovi ennenkuin sen saa takaisin ylös (tällä hetkellä ehkäpä suurin ongelma meillä). Pingi on aina ollut hyvä riippumatta vuorokaudesta. Nopeus ruuhka-aikoina voi tippua (ei aina) sellaseen 25 - 30mbps nopeuteen, hiljaisemmalla ajalla voi olla reilut 80Mbps.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Näistä vaihtoehdoista pitää valita kohta 1 sillä se on lähimpänä totuutta. Online-pelaaminen on toistaiseksi onnistunut pl. muutamat katkot silloin tällöin, pingin takia ei ole ongelmia muodostunut. Tallenteiden pätkimistä kyllä esiintyy.
2. Pätkimistä päivittäin, ei pitkiä aikoja mutta riittää tiputtaan pois missä sitten onkaan.
-Kangasala, Pirkanmaa
3. Yhteys pätkii niin, että jopa Youtube videoiden katsominen on nykyään tuskaa, tallenteista puhumattakaan. Speedtest antaa lukemaa 0.5 - 2Mbps sisään, 0.5Mbps ulos. Tämä Itä-Tampereella. Vikailmoituksia on useita tehtynä.
2.

Hidasta paitsi joskus aamuyöllä. Käytännössä nykyään viimeistään kuudelta iltapäivällä kaista niin tukossa että tallenteiden katselu ei onnistu.
Aivan käyttökelvoton tällähetkellä. Vikailmoituksia on tehty pitkin vuotta.

Niin no siis ei tämä tällei päivälläkään päätä huimaa http://www.speedtest.net/result/1076908426.png
Käyttäjätaso 1
1 ja 2 väliin.
kuukausia mentiin tuolla 2 ja 3 vaihtoehdolla.
2. Nopeus kyllä ihan riittävä, mutta linja pätkii päivittäin ja on usein poikki yli 30min. Online -pelaaminen on kuin venäläistä rulettia pelais.

Tämmöstä Keravalla. Samaa tuskaa ollut palvelun avauksesta asti, ennen tätä oli 30mb kaapeliyhteys, joka katkesi ehkä kerran kuussa...
Vahva kolmonen tällä haavaa Länsi-Trella - onneksi tallenteet on kuitenkin omalla htpc:llä niin ei tarvi vielä niidenkin kanssa kärvistellä. Vähänkin reippaammin jos alkaa linjalla olla kuormaa niin het on yhteys poikki, onneksi nousee kuitenkin aika nopeasti linjoille kun repii johdot irti seinästä ja tunkee takasin. Vähän tää on tällainen puoliautomaattinen viritys...  😉
Yhteys pätkii, mutta harvoin sitä pääsee käyttämään kun perheen kolme Applen läppäriä kaataa jokainen modeemin vuorollaan kotiin tullessaan. Säälittävää, mutta työkiireet ja kotona työskentely ei salli yhteyden vaihtamista tällä haavaa ja kun jättää koneen auki yöksi niin aamun ja päivän homma toimii hyvin kunnes vaimo tulee kotiin ja avaa koneensa.

Eli voiko valita nelosen? Ei toimi juuri koskaan.
2.

Länsi Tampereella. Alkaa kyrsimään tuo modeemin resetointi.
Tuleekohan tää koskaan toimimaan edes kunnolla. jos selityksenä on että ei kapasiteetti riitä 😃 aika naurettavaa hommaa kyllä! Voi niitä uusia asikkaita ketä kusetetaan shopitissa 100-0 ja ne menee tyytyväisenä kotio ja lyö laitteet kiinni eikä sit toimikkaan niin kuin on luvattu.
2.  Eikä oikein mitkään toiminu kunnolla,mut ei enään haittaa kun VIIHDE ON IRTISANOTTU
Olisi hienoa kuulla rehellinen vastaus elisan puolelta että mitä ne aikoo tehdä sen eteen että "ruuhkat" ei kuormittas tukkoon aina tota koko kaistaa.

Olisi hienoa kuulla rehellinen vastaus elisan puolelta että mitä ne aikoo tehdä sen eteen että "ruuhkat" ei kuormittas tukkoon aina tota koko kaistaa.

No ne lisää "kapasiteettia". Kunhan joku kerkiää, jaksaa tai viitsii. Tarvittavat kamat on lojuneet jossain satamassa viime keväisen kuljetusalan lakon jäljiltä - siellä ne on varmaan vieläkin. Pientä toivonkipinää alkoi pilkahdella syksyllä, esim Tampereelle piti ko. toimenpide tehdä edellisen Elisalta/Saunalahdelta saamani kommentin (aspa/tekninen tuki) mukaan tämän vuoden loppuun mennessä, vaan miten taas kävikään - aika on kulumassa tän osalta loppuun ja arvio muuttui viimeisimmässä kommentissa -> Q1/2011 ;D
Oikeasti. Elisa on pörssiyhtiö ja jos sillä on homma täysin lähtenyt lapasesta (ainakin kaapelimodeemiyhteyksissä, muita palveluita ei just nyt kiinnosta edes kokeilla) kuten nyt vaikuttaa, niin jos omistaisin yhtäkään ko. firman osaketta niin vaihtoon menisi vielä siitä saisi edes jonkinlaisen hinnan. Meininki on kuin jossain Italiassa tai Epsanjassa, mitään ei tapahdu (ei ainakaan ajoissa) ja sittenkin kun tapahtuu niin kaikki tuppaa menemään entistä enemmän päin p*ttä.

Ei näin Elisa. Ei näin.
3. netti ollut opikki 13tuntia eikä vieläkään toimi alkaa ottaan pannuun ja noita katkoja tulee pikkasen useesti ja kestää vaikka kuinka kauan. oli eilen poikki melkein koko ajan na tänään ei ole ollut 0.36 jalkeen yöllä päällä ollenkaan, näitä katoja ja muita kun on ollut hiokan liian useesti ja se alkaa ärsyttää.
lähiverkon kautta ei pääse edes laite hallintaan (192.168.100.1)


Olisi hienoa kuulla rehellinen vastaus elisan puolelta että mitä ne aikoo tehdä sen eteen että "ruuhkat" ei kuormittas tukkoon aina tota koko kaistaa.

No ne lisää "kapasiteettia".Mites tämä "kapasiteetti" lisääntyy? Onko siellä valvomossa joku donitseja mussuttava homer simpson look-a-like, joka sitten vääntää potentiometriä MIN pykälästä seuraavaan? Voisiko joku valaista miten tämä kaistahomma hoidetaan?

Sen mitä noita kaapeleita olen maasta kaivanut ylös, niin ei ihmekkään jos nopeudet on isdn-tasoa.
2 ja 3 väliltä. Online-pelejä ei voi pelata ollenkaan (ainakaan kunnolla, ping on +100 lähes vuorokauden ajasta riippumatta), mutta tallenteet toimivat joten kuten (ainakin kuukausi sitten).


Nyt se homer perkkele on vääntäny potikkaa väärään suuntaan..
3.  >:(
taas ollu netti poikki 6h.. onneksi on saunalahden mokkula.
Eipähän tuo ole toiminu edes 1/5 osana nopeudesta. HDkanavista ainakin eurosportti pätkii... Pitää varmaan käydä huomenna pyörähtämässä ElisaShopitissa
Hervannassa tallenteet pätkii. Nopeus tippuu joskus illalla 5-10 megaan. Yleensä nopeus jotakin 40; huput lähellä 80. 
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Nyt kun sain vihdoin tuon uuden, Tratecin splitterin niin yhteysnopeus (sattumalta?) ponkaisi kohti 70 megabittiä ja tavaraa liikkui pe-iltana klo 18 9 megatavua sekunnissa sisäänpäin. Tällaista ei ole aikoihin tapahtunut. Eilen ei edes pätkäissyt kuin kerran, katsellaan nyt eteenpäin tovi ja kerätään lisää kokemuksia. Alustavasti kuitenkin tuntuu siltä että se alkuperäinen T-haaroitin olisi ollut susi.
Käyttäjätaso 1

Nyt kun sain vihdoin tuon uuden, Tratecin splitterin niin yhteysnopeus (sattumalta?) ponkaisi kohti 70 megabittiä ja tavaraa liikkui pe-iltana klo 18 9 megatavua sekunnissa sisäänpäin. Tällaista ei ole aikoihin tapahtunut. Eilen ei edes pätkäissyt kuin kerran, katsellaan nyt eteenpäin tovi ja kerätään lisää kokemuksia. Alustavasti kuitenkin tuntuu siltä että se alkuperäinen T-haaroitin olisi ollut susi.


Hyvä. Kyllä ton Tratecin splitterin ostin aika pian ku hankin tän Viihteen. Se auttoi heti ku modeemi puski signaalia liikaa boxiin päin niin pätki tv niin sikana. Muutenkin nopeus nousi vielä vähän. Ostitko muutan samalla tuplasuojatun antennikaapelin modeemin ja splitterin väliin?
Mä ostin ton 2,5m mallin.
"Se auttoi heti ku modeemi puski signaalia liikaa boxiin päin niin pätki tv niin sikana" Mitä tuo tarkoittaa? Eikös modemista tule kaikki boxiin ethernetin kautta. Tuo splitterihän on antennipiuhassa, joten modeemi ja boxi ovat rinnakkain antennipistokkeeseen nähden. Vai onko tuo päättelyni väärää?

Osallistu keskusteluun