Toistot pätkivät ajoittain + eräitä muita ongelmia

  • 31 maaliskuu 2016
  • 1 kommentti
  • 141 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Mistähän johtuu, että joinakin päivinä erityisesti YLE:n Teeman tallennukset pätkivät?
Esim. toisena pääsiäispäivänä miltei kaikki tallennukset pätkivät (siis toistuivat hitaasti ilma ääntä ja tekstiä)? Modeemin (Cisco) ja boksin (Pace) boottaaminen ei mitenkään auttanut asiaa. Vaikuttaa ELISA:n serverin bugeilta, yliuormitukselta tai mikä lieneekään.

Toinen, varsin yleisesti esiintyvä ongelma on tekstityksen puuttuminen erityisesti silloin kun pikakelaa ohjelman alkuun. Usein ongelma poistuu kun keskeyttää ja palaa sitten OK -näppäimellä kohtaan, josta haluaa katsella. Tämäkin on varsin kiusallista....

... mutta ei vielä mitään verrattuna JATKUVAAN ONGELMAAN: ELISA ei vieläkään näytä korjanneen sitä, että tallennus ei osu ohjelman kohdalle. Miten ihmeessä tämä on digiaikana mahdollista, kun jo 15 v siten halvimmatkin tallentavat digiboksit (esim. DiVision) hoitivat homman kunnolla?

1 kommentti

Käyttäjätaso 1
Tuohon ekaan hommaan liittyen, ilmeneekö pätkimistä missään muussa yhteydessä kuin YLE:n tallenteissa? Minkälaista nopeutta netti antaa? Kannattaa kokeilla myös Ciscon reset ihan reset-napista, sekä Pacen pakotettu ohjelmistopäivitys (virtapiuha irti -> takaisin kiinni ja samalla virtanappi pohjaan kolmeksi sekunniksi). Tämä jälkeen palauttaisin pacelle vielä tehdasasetukset.

Mitä tulee tallennuksen ajastukseen, niin yleensä johtuu siitä, että kun tallennetaan netistä niin nuo menevät kanavien ennakkoilmoitettujen tietojen mukaan. Jos väliin tulee vaikka ylimääräinen uutislähetys, jalkapallo-ottelu venyy tms. niin tallennukset menevät hetkeksi epäsynkkaan. Tätä et tietenkään koe perinteisellä tallentavalla digiboksilla, joka tallentaa lähetykset livenä. Ehkä joskus tulee jonkinlainen epg-tietojen jatkuva päivitys, mutta toistaiseksi mennään tällä. Jos ongelmat ovat jatkuvia (kaikki tallenteet alkavat kesken ohjelmaa tms.) niin kannattaa tehdä vikailmoitus.

Osallistu keskusteluun