Kysymys

verkkolevyn kanssa ongelmaa

  • 4 helmikuu 2013
  • 4 kommenttia
  • 1480 katselukerrat

Mikähän vikana kun verkkolevy toiminut moitteetta. En muista miten sen sain toimimaan. Mutta nyt levystä ollut virrat vähän aikaa pois ja nyt ei pysty kirjoittamaan mitään levylle. Tulee herja "käyttö estetty". Lukeminen onnistuu kyllä. Miten saan oikeudet kuntoon taas?

4 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Voisitko hieman avata, että miten olet jakanut kiintolevyn ja mille tietokoneelle? Hiukan sitä, että oletko jakanut levy reitittimen avulla, jos olet niin millaisen reitittimen, tai oletko jakanut suoraa tietokoneen levyn verkkoon ja onko tietokoneesi Windows, Linux ja Macintosh?
Ulkoinen kovalevy kytketty elisa viihde ADSL purkkiin ja jako tehty oma elisan kautta. Sitten se on mäpätty sekä Windows 8 että windows XP koneille.
Käyttäjätaso 5
Ilmeisesti sinulla on käytössä Kotiboksi iBox? Siinä ei kyllä ole mitään parempaa hallintaa, kuin tuo päälle jo pois. Lähtisin tuota kokeilemaan aluksi, että toimiihan kiintolevy normaalisti tietokoneessa, ettei itse levyssä vikaa ole. Seuraavaksi kokeilisin ihan tehdasasetusten palautuksen modeemille ja tekemään jaon uudestaan. Kannattaa myös tarkistaa, että kiintolevy on FAT32-muodossa, koska esimekriksi Windowssin käyttämä NTFS ei ole tuettu kyseiselle modeemille.
Modeemi on:

http://www.elisa.fi/asiakaspalvelu/1399.3/elisa-kotiboksi-adsl-modeemi/

Pystyn siis lukemaan levyltä, mutta en kirjoittamaan. Kirjoituskin on toiminut aiemmin...

Tuo tiedostotuki on muuten mielenkiintoinen asia. levy on NTFS... Ja siis toiminut aiemmin + nytkin toimii siten että pystyy lukemaan...

Osallistu keskusteluun