Vastattu

Verkkotallennuslaki / Tekijänoikeuslain muutokset ja vaikutukset verkkotallennukseenNäytä ensimmäinen kirjoitus

531 kommenttia

Paljonkas Viihteen hinta putoaa, kun ominaisuuksistakin rajusti karsitaan? Ehdotan kympin alennusta kuussa, ainakin vanhoille asiakkaille.
Kiitos yhteisistä vuosista elisa... Nyt joutuu oikeesti miettimään palvelun kannattavuutta.
Muijalla tallennettu sarjoja, elokuvia, piirrettyjä, dokumentteja ja kaikkea mahdollista katsottavaksi sillon kuin siltä tuntuu. Palvelun pilven tila myös tuplattu vuosien saatossa. Nyt lueskellu tätä asiaa tässä ja ihmettelen paria asiaa?

Voiko Elisa Viihteeseen tallennetut ohjelmat siirtää tietokoneelle tai erilliselle kiintolevylle?

Verkkotallennuslaki valitettavasti kieltää meitä rakentamasta toiminnallisuutta siirtää ohjelmia tietokoneelle.


Myykää digiboksi missä iso kiintolevy johon voi alkaa siirtää sarjoja?? Vai kiieltääkö laki tallentavat digiboksit myös?

SItten tiedotuksesta? Eikös tästä olisi voinut tiedottaa asiakkaille jo vähän aikasemmin ku 3kk ennen sarjojen hävitystä? Oon tietty huono asiakas ku en täällä palstalla roiku tai tienny koko laista ennen tätä päivää... Ois voinu alkaa jo aikasemmin selvittää tallennusten pelastamisen mahdollisuutta...

Ja sitten ihmetyttää eikö elisa/ joku asiasta oikeesti tietonen ois voinu vaikka laittaa jotain pientä adressii jo pystyyn. Asiasta ois sit voinu tiedottaa asiakkaille jotka halutessaan ois voinu käydä laittamassa nimen adressiin ja voitas taistella tätä pas** lakia vastaan? Ainaki saatas asia uudestaan käsiteltäväks... Ja eiköhän tää kohta tapahu ku alkaa ihmettely asiasta...
Käyttäjätaso 2
Kaikkiaan todella törkeä temppu Elisalta viivytellä asian tiedottamista ja kertoa asiasta vasta nyt. Itse kuulin asian juuri nyt. Aikaa on siis n. 3 kk käydä läpi tallennearkistoaan ja ehkä ehtiä katsoakin joitain ennen niiden tuhoutumista, deletointia.

Aikaa Elisalla olisi ollut tiedottaa ja varoittaa asiakkaita tulevasta tilanteesta viimeistään silloin kun laki hyväksyttiin! Rajaton tallenteiden säilytysaika on ollut Elisalle vahva myyntivaltti näihin päiviin asti. Siihen itsekin olen luottanut, ja tiedän monen tehneen ihan viime aikoinakin päätöksiä tilaamalla ElisaViihteen saamatta mitään informaatiota tästä merkittävästä muutoksesta käyttöehtoihin ja -oikeuksiin.

On selvää, että Elisa ei ole halunnut romuttaa tätä myyntivalttiaan, ennen kuin on ollut pakko. Kun Elisan taholta ei ole kuulunut eikä näkynyt mitään edeltävää informaatiota tästä käytänteiden merkittävästä muuttumisesta, niin tämän infoharhautuksen vuoksi ainakin Elisan uudet määräaikaiset viihdesopimukset voisi olla juridisesti perusteltua sanoa irti vaikka heti. Muutos on niin merkittävä, vaikkakin laista johtuva, että Asiakkaan kannalta tämän merkittävän palvelun sisältömuutoksen takia voi olla perusteltua myös vanhempienkin määräaikaisten sopimusten irtisanominen kesken sopimuskautta. Kannattanee ottaa kuluttaja asiamieheen yhteys.

Huolella vaalittujen ja valittujen tärkeiden tallenteiden mahdollinen siirtäminen ja saaminen turvaan näin lyhyessä ajassa on erittäin monelle suuri ongelma, kuten näistäkin palstan kannanotoista voi lukea. Elisalta toivoisin pikimmiten jotain pelastavaa ratkaisua tähän ongelmaan.
Käyttäjätaso 3
Muutin toissavuonna paikkakuntaa. Aiemmin minulla oli Elisan kaapelidigiboksi. Uudella paikkakunnalla tarvittiin kuitenkin uusi modeemi ja antennidigiboksi. Uudet laitteet tulivat maksamaan noin 250 euroa. Tuntui todella kalliilta, mutta koska minulla oli niin paljon tallennuksia Elisa Viihteessä, en halunnut lopettaa tilausta, vaan suostuin ostamaan nuo uudet härvelit. Maksan niitä vieläkin. Heti, kun pääsen sopimuksesta eroon, ostan oikean digiboksin, koska ei ole enää mitään syytä jatkaa tilausta.
Kohta poistuvat tallenteet: 7447 tallennetta (5371) katsomatonta.

Ei varmaan tarvitse kuvailla tunteita. Sitäpaitsi ne olisivat niin painokelvottomia, ettei niitä
kuitenkaan julkaistaisi.
Käyttäjätaso 4
Saunavision alkutaipaleelta asti mukana olleena en juuri nyt keksi painokelpoisia sanoja kuvaamaan tunnelmia.
Käyttäjätaso 3
Paljonkas Viihteen hinta putoaa, kun ominaisuuksistakin rajusti karsitaan? Ehdotan kympin alennusta kuussa, ainakin vanhoille asiakkaille.

kymppi alennusta viihteeseen ei riitä ainakaan tälle vanhalle asiakkaalle. Kyse on nyt perheen kaikista liittymistä: 4 kännykkää ja viihde. Ne lähtee, jos ei jotain tapahdu tälle tallennusasialle. Pitäisikö elisalle sanella ehdot täällä vai annetaanko elisan tehdä oma ehdotus? Ja jos, niin mikä annettaisiin elisalle määräajaksi pistää oma vasta esityksensä kasaan? 1kk? Toki heillä on ollut jo pari vuotta aikaa pohtia tätä, eikä mitään ole tapahtunut...
Itsekkin luin vasta muutama tunti sitten asiasta ekaa kertaa kun EN joka päivä seuraa lakiuudistuksia tai elisan tiedotuskanavia! Tai niitä ei enää muista noin monen vuoden jälkeen. Olisin toivonut aikaisempaa ja näkyvämpää tiedotusta. Katsoin itse juuri vanhentuvat tallenteet jotka olin säilönyt siksi että voisin katsoa niitä useammin ja uudestaan vuosien päästä jos haluaisin. on surullista, koska olen tallennusmahdollisuuden pitkän säilyvyyden takia ollut asiakaana jo 2010 vuodesta lähtien. Vaikkakin se ei elisasta johdu ja ei ole heidän syynsä, mutta voisivat edes olla asiakkaidensa puolella ja hankkia tallentavat digiboksit mihin voisi tallentaa halutessaan ohjelmia ikuisen käytön varalle... Alan jo vähän miettiä kannaattaako pitää viihdettä, kun syy miksi en halunut vaihtaa viedään pois. Halvemmallakin saa nettiyhteydenkin ja nettiturvan mitkä vaan tavallaan jää tarvittaviksi, koska en henkilökohtaisesti ole muuta palveluita oikeastaan käyttänytkään enää pitkään aikaan. Vaikka minulla ei ole kuin 59 tallennetta vanhentumassa on siinä kaikki mitä halusin säilyttääkin + kaikki ne tulevat tallenteet jotka ovat vanhenemassa kohta.:( Voin ihan totuuden perästä sanoa että muutama kirosana pääsi kun luin sähköpostin:/ No onneksi taloytiöön on tulossa sisäinen netti joten pitää varmaan irtisanoa kallis netti 39,90 kk olin alunperin vastaan sitä mutta nyt alan jo miettiä että hyvä juttu, voin sanoa ettei ole elisan nettiyhteys... Nyt vaan ongelmaksi jää vanhojen tallenteiden koneelle säilöön saanti. Tämä laki uudistus kyllä aloittaa runsaan laittoman netti imuroinnin ja siitähän ei tekijänoikeus hemmot saa mitään.
Käyttäjätaso 1
Uudessa tekijänoikeuslaissahan ei puhuta mistään 24kk määräajasta verkkotallenteille vaan tekijänoikeusjärjestöjen ja palveluntarjoajien välisestä sopimuslisenssistä. Härskiä väittää että laki määrää näin, kun Elisa itse on ollut päättämässä tuosta 24kk aikarajasta. Tuo aikaraja olisi voinut yhtä hyvin olla 48kk jos operaattorit olisivat valmiita tinkimään katteistaan.

Mielestäni irtisanomisperuste täyttyy jos määräaikaista sopimusta tehdessä ei erikseen ole tästä oleellisesta palvelun heikennyksestä kerrottu.
Käyttäjätaso 2
Edelleen tällä markkinoidaan. Harhaanjohtamista jos minulta kysytään.

Olen tallettanut Elisa Viihteeseen useita sarjoja ja satoja elokuvia... nyt kyllä vituttaa, tuntuu että maksaa älyttömän kovaa hintaa kuukausittain turhasta. Ja pari kuukautta sitten uusin sopimuksen, en olisi sitä tehnyt jos olisin tämän tiennyt. Kun tämä sopimuskausi päättyy niin päättyy minunkin Elisan asiakkuus, myös Saunalahden liittymät vaihtuvat johonkin muuhun, alkaa olla niin huonoa palvelua!

Vaikka ei ollenkaan sitten tällätavoin palvelisi Elisa Viihteen alkuperäistä tarkoitusta verkkotallennuksineen


Eihän se nytkään enää palvele alkuperäistä käyttötarkoitustaan.


Tarkentaisitko mikä se muu oli alkuperäinen tärkeämpi tarkoitus kun verkkotallennus.
Taisin sitten ottaa Elisa Viihteen sen jälkeen, kun tuo tarkoittamasi palvelu on hävinnyt.
Edelleen tällä markkinoidaan. Harhaanjohtamista jos minulta kysytään.

Todellakin. Elisa poistakoot virheellisen tiedottamisen ja markkinoinnin.

Vaikka ei ollenkaan sitten tällätavoin palvelisi Elisa Viihteen alkuperäistä tarkoitusta verkkotallennuksineen


Eihän se nytkään enää palvele alkuperäistä käyttötarkoitustaan.


Tarkentaisitko mikä se muu oli alkuperäinen tärkeämpi tarkoitus kun verkkotallennus missä oletettiin tallenteiden pysyvän hamaan tappiin jos niin vaan haluttaisiin.
Taisin sitten ottaa Elisa Viihteen sen jälkeen, kun tuo tarkoittamasi palvelu on hävinnyt.


Muok. Minkä ihmeen takia kun muokkaa niin viestit tulevat toiseen kertaan.
Taisin itse möhlätä ja lainata tekstiä kun piti valita muokkaus:(
Harmi kun näitä virheviestejä ei voi poistaaa joten pyydän vaan anteeksi
Käyttäjätaso 2
Verkkotallennuslaki valitettavasti kieltää meitä rakentamasta toiminnallisuutta siirtää ohjelmia tietokoneelle.Millainen laintulkinta tämä on ja mihin se perustuu?
Siis yli 300 talllennetta poistuu ja alle sata jää!?? Elisa Viihteelle ei taida olla enää tarvetta...
Käyttäjätaso 2
Tässä on kuluttajan kannalta sekin huono juttu, että esim. itellä kun sopimus on voimassa vielä vuoden, niin on turha oikeastaan tallentaa mitään. Ainoa ratkaisu olisi tosiaan hankkia normi laajakaista ja digiboksi, mutta siinäkään järkeä, jos joutuu samalla maksamaan vuoden jotain elisa viihdettä, jolla ei tee enää mitään.
Asiasta tiedottaminen on ollut ala-arvoista! Ihmiset sitoutetaan palveluun kahdeksi vuodeksi virheellisellä mainonnalla tallenteiden pysyvyydestä edelleen. Hienoa! Onneksi olen itse vuosien asiakkuuden myötä kuukausi kerrallaan mukana. Tästä taloudesta lähtee viihde, mikäli asiaan ei tule elisan puolesta mitään järkevää kompensaatiota ja en puhu nyt ilmaisesta elokuvan vuokraamisesta.
Verkkotallennuslaki valitettavasti kieltää meitä rakentamasta toiminnallisuutta siirtää ohjelmia tietokoneelle.Millainen laintulkinta tämä on ja mihin se perustuu?


Ei varmaan mihinkään. Taitaa olla Elisan höpöhöpö juttuja.
Sama lakihan koskisi esim. Niitä digiboxin valmistajia jotka samanlaisen palvelun laitteissaan tarjoavat. Siis joko suoraan tallentamisvaihtoehdoksi ulkoisen laitteen digiboxin oman kovalevyn sijaan tai myöhemmin tallenteiden siirron.
Teknillisestihän siinä ei vaadittaisi kun digiboxiin usb väylä ja palvelu Elisa Viihteeseen.

Voisiko Elisa linkittää nuo lainkohdat mihinkä tämän kaiken väittää perustuvan.
Uudessa tekijänoikeuslaissahan ei puhuta mistään 24kk määräajasta verkkotallenteille vaan tekijänoikeusjärjestöjen ja palveluntarjoajien välisestä sopimuslisenssistä. Härskiä väittää että laki määrää näin, kun Elisa itse on ollut päättämässä tuosta 24kk aikarajasta. Tuo aikaraja olisi voinut yhtä hyvin olla 48kk jos operaattorit olisivat valmiita tinkimään katteistaan.

Mielestäni irtisanomisperuste täyttyy jos määräaikaista sopimusta tehdessä ei erikseen ole tästä oleellisesta palvelun heikennyksestä kerrottu.


Irtisanomisperuste tosiaan täyttyy koska tiedottaminen on ollut todella ala arvoista ja markkinointi virheellistä ja harhaanjohtavaa. Kun puhutaan että tallennukset säilyvät verkkopalvelimella eikä mainita siitä muutoksesta että säilyy ja säilyy... korkeintaan kaksi vuotta.
Selvä sopimusrikkomus Elisan puolelta, kun palvelu ei vastaakaan sitä, mitä asiakas on olettanut saavansa ja mistä on olettanut maksavansa.
Mikään tekijänoikeussopimuksissa ei sano että varoitusaika pitää olla korkeintaan 3 kk.
Mikään tekijänoikeussopimuksissa ei sano myöskään että verkkotallenteet eivät voi pysyä kahta vuotta kauempaa. jne.. Nämä ovat aivan puhtaasti olleet Elisan päätöksessä olleita asioita.
Käyttäjätaso 1
Minulla on Elisan kanssa voimassa toistakymmentä erilaista sopimusta, joista tärkeimpänä olen pitänyt kohtuullisen hyvin toiminutta ja helppokäyttöistä Elisa Viihdettä. Nyt koko palvelun idea romuttuu ja suurella vaivalla kootut tallenteet hukkuvat avaruuteen. Pitänee arvioida uudelleen koko sopimuspakettia, ilman Viihdettä Elisa ei ole kilpailijoitaan kummempi. Elisa Viihteellä ei ole ei käyttäjälleen muutoksen jälkeen nykyisenlaistaan arvoa ja useimmat varmaankin palaavat käyttämään vanhaa tallentavaa digiboxia tai tv-vastaanottimen, jossa on riittävän iso kiintolevy.
Kyllä taisi Elisalle tulla tästä kallis tikki. Veikkaanpa ja lienenkö aivan väärässä.
Ja kaiken sen lisäksi että tallenukset kestää kohta kaksi vuotta max niin yritin katsoa äsken eilisiä tallennuksia niin yllätys viihteen päivitys jämähti paikoilleen ei antanut välillä valita kansiota ja sitten käynnistyi uudelleen itse ja nyt tallenteet kun painaa niin vastaus: Palvelu ei ole juuri nyt saatavilla:( voip**###. Eilen toimi ku unelma viel.
Käyttäjätaso 3
Elisa Viihde oli mahtava palvelu, josta hyvästä kannatti 37 e/kk maksaa. Ei kannata enää.
Käyttäjätaso 1
Ilmankos tuli juuri tyrkky että laitetaas uusi 24kk kausi liikkeelle, onneksi en laittanut. Nyt surffailen mitä digibokseja löytyy.

Osallistu keskusteluun