Kysymys

Viihde ADSL + Apple Airport Express

  • 29 maaliskuu 2011
  • 4 kommenttia
  • 2558 katselukerrat

Ongelmani kuulostaa hieman harvinaiselta, mutta luulisin muidenkin käyttävän laitteita kyseiseen tarkoitukseen. Eli minulla on tietokoneessa Windows (Vista) ja nettiyhteys on Elisan Viihteen kautta. Käytän Airport Expressiä vain siirtääkseni musiikkia langattomasti tietokoneelta olohuoneeseen vahvistimelle. WLAN verkko on siis ADSL-modeemin luoma.

Ongelma on, että AirPort-työkalu ei löydä Airport-laitetta automaattisesti. Manuaalisesti saan laitteeseen yhteyden, sillä tiedän sen IP-osoitteen. Kun sitten Aiport-työkalun kautta käynnistän laitteen uudelleen, niin se löytyy automaattisesti ja toimii hyvin kunnes käynnistän tietokoneen uudelleen. Silloin tuo on tehtävä uudelleen.

Ajattelin, että voiko modeemissa olla joku palomuuri tai muu asetus väärin ja tuo Airportin buuttaus auttaa siihen. Applen tuessa ei osattu auttaa, joten tuli mieleen, että olisiko vika modeemissa. Tietokoneen palomuurin olen jo koittanut kytkeä pois. Salauksena on nyt WEP. Aluksi se oli WPA, mutta kuulemma siinä on ongelmia Windows/Apple -kombinaatiolla.

Ellei kukaan osaa auttaa itse ongelman kanssa, niin toinen kysymys on, miten tuohon modeemiin päästään käsiksi ihan oikeisiin asetuksiin. Nuo netin kautta tehtävät asetukset ovat kovin vähäisiä ja pelkästään niiden avulla on hankala jutella Applen tuen kanssa...

4 kommenttia

Sinulla taitaa olla aika samanlainen setuppi kuin minulla. Eli Elisan kotiboksi luo natatun sisäverkon ja WLAN tukiaseman. Olen siihen yhteydessä tietokoneella sekä airport expressillä langattomasti. AX on myöskin tällähetkellä vain airplay käytössä stereoihin kytkettynä. Hyvin tuo toimii WPA2 salauksella.

Ei tuossa sen kummemmin ihmeitä ollut, konffasin AX:n muistaakseni niin että se ensin oli piuhalla kiinni, jolloin sain laitettua WLAN asetukset kuntoon (eli liittyy olemassa olevaan verkkoon, ei luo omaa). Sen jälkeen se on ollut ilman piuhaa, ja Airport työkalu näkee sen myöskin.

Onkohan sinulla jotain eroa verrattuna minun systeemiin?
Mulla oli samainen ongelma. Ratkaisin asian kytkemällä Airport Expressin Elisaan piuhalla ja loin musaa varten Airportilla oman verkon. Ollut vakaampi.
Hei,

edellisessä kodissani toimi kaapelimodeemi + Airport Express oikein hyvin siten, että Airportista tuli se varsinainen verkko koneelle ja musat pelitti. Nyt kun yritän samaa uudessa kodissa, uusilla laitteilla (tai siis viihde), en onnistu. Pitääkö kaapelimodeemi (p 2812) olla jotenkin siltaavassa tilassa, entä miten NAT-asetukset? Pääsin jo kerran modeemin asetuksiinkin mutta en osannut sieltä vaihtaa "profiilia".

Voisiko joku auttaa, hermoilin neljä tuntia eilen koneen kimpussa tuloksetta... :(

Jos Airport-asetuksista laitan "DHCP ja NAT", valittaa Airport kaksinkertaista NAT:ia, jos laitan sen siltaavaksi, ei yhdistä nettiin. Haluaisin siis, että sitä Elisa Viihteen kotiverkkoa ei näy koneellani vaan ainoana olisi tämä Airportista tuleva verkko. Airport on Ethernet-kytketty nyt kaapelimodeemiin kuten pitääkin.
Taistelen tismalleen samojen ongelmien kanssa. Netti ei ole Elisa Viihteen myötä toiminut juuri koskaan luotettavasti. Välillä toimii ja välillä ei. Yleensä kestää todella kauan (1-2 minuuttia) päästä verkkoon kiinni, jonka jälkeen usein toimii jotenkin. Tuntuu, että boksin NAT:ssa on jotain vikaa.

Kotiin tulee ethernet, johon on kytketty Elisan boksi, josta taas vedetty piuhalla kiinni Airport Extremeen. Haluaisin käyttää AE:n verkkoa, enkä Elisan boksin. Siltaavassa moodissa toimii silloin tällöin, normaalissa moodissa valittaa tupla-NAT:sta.

Ideoita?

Osallistu keskusteluun