Vastattu

Viihde ei käynnisty.

  • 4 kesäkuu 2016
  • 10 kommenttia
  • 531 katselukerrat

Kevät talvella tulleen päivityksen jälkeen viihteen nettiyhteys katkeili n. kerta viikossa. Nyt katkokset ovat yleistyneen 2 - 3 kertaa viikossa. Läppärillä lukee "yhteyksiä käytettävissä, ei yhdistetty internettiin". Yhteyden palauttaminen vaatii modemin boottauksen.
Telkkarissa näkyy ohjelmatiedot, mutta itse ohjelma ei näy eikä kuulu.
Missä vika?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Prinsessaponi 16 kesäkuu 2016, 18:50

Kyllä se tässä vaiheessa kuullostaa siltä että on tuo modeemi joka tuota yhteyttään katkoo. Netti kuitenkin palautuu aina käyttöösi kun laitetta käydään "herättelemässä" ja tämä usein merkki siitä että se on tullut nyt tiensä päähän.Uusi modeemipakkaus lähtee matkaan huomenna ja on todennäköisesti jo alkuviikosta noudettavissa lähipostistasi. Ota käyttöösi uudet johdot jotka saat pakkauksen mukana, niin ei jää vanhaa piuhaa väliin! 😳
Katso alkuperäinen viesti

10 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Oletko kokeillut modeemin resetointia?
Joo, mutta kun pitää mennä laitehuoneeseen autotallin taakse kaksi - kolmekertaa viikossa, kun haluaisin katsella tallenteita tai HD-kanavia. Ei oikein tunnu järkevältä TV:n käytöltä.
Siis tämä "ominaisuus" on tullut vähitellen pahenevasti n. 2kk:n aikana.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Vilkaisin yhteyttäsi ja se on päällisin puolin nyt ok, mutta siitä vielä kerron lisää. Kirjoitit kahdesta eri asiasta tuossa. Eli digiboksin päivitykseen varmaankin tässä viittasit ja sen jälkeen katkoksia on tullut sinne puolelle nettiyhteyteen. Samalla kuitenkin mainitsit eri asian eli läppärin johon ei ole varmaankaan tullut mitään ihmeempää päivitystä ja että siinäkin pätkii. Kun sinulla on tuo modeemi laitehuoneessa niin miten sinulla netti tulee sieltä muualle taloon esim. Elisa viihteeseen ja läppäriin? Onko jotenkin langattomasti vai johdot vedetty? Telkkarissa kun sanoit ettei ohjelma näy, mutta ohjelmatiedot näkyy niin mikä kanava oli kyseessä? Digiboksilla voit katsoa ilmaisia antennin/kaapelin kautta tulevia kanavia(ilman nettiä) ja sitten netin kautta tulevia extra-kanavia. Jos tässä nyt ilmenee, että ongelmat on rajautumassa yhteyteen tai modeemiin niin modeemi tullaan ensimmäisenä vaihtamaan, koska sillä ikää n. 4 vuotta..

Sen verran sanon yhteydestä kuitenkin, että tuossa alueella on ollut keskuksella jotain kuumenenisongelmaa (kait tuuletin hajalla tai vastaavaa). Vilkaisin että oli korjattu tänään sattumalta. Voinut oirehtia muutaman päivän hyvinkin, mutta ei varmastikaan kuukausia.
Joo, pätkii.
Läppäri on wlanilla ja telkkari saa datan sähköverkon kautta. Se oli aikaisemmin lan kaapelilla, mutta sama ongelma esiintyi.
Kanavat ovat viihteen "netti" kanavat, kuten Aitiokin yms. Aitio ei ole enää käytössä.
Tänään (8.6.) on toiminut moitteetta.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tuikkaa suoraan LAN-piuhalla jokin vehje kiinni päiväksi jos mahdollista (mieluiten läppäri, niin näet suoraan kun yhteys katkeaa), niin saadaan katsottua pätkiikö se yhteys modeemilta asti. Datasähköjen toimivuus voi kuitenkin olla ihan mitä tahansa. Jos vielä pätkii langallisena ja modeemi suht uusi niin tehdään vikailmoitus. Sisäverkko kannattaa rajata pois ensin jotta ei ole riskiä siitä, että asentaja huomaa sisäverkkovian ja lätkäisee turhan tarkistusmaksun.
Nyt nettiyhteys toimi viisi päivää, sitten tuli jälleen ilmoitus: "yhteyksiä käytettävissä, ei kytketty internettiin". Sähköt pois ja jälleen toimi. Katkeamisen aikaan ei telkkari eikä läppäri olleet käynnissä.
Yhteydet modeemilta digiboksiin sekä läppärille toimivat, joten ongelma näyttäisi olevan verkon puolella.
T. PerttiP
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Millä laitteella tuo ilmoitus siis tuli, jos läppäri ja boksi eivät olleet käytössä katkoksen aikana? Kokeilitko jo tuota eBinin neuvomaa eli jokin laite lan-piuhalla suoraan modeemiin kiinni. Ja siis otitko virrat pois siitä modeemista, ja sen jälkeen yhteys samantien palautui? Tuo viittaisi modeemivikaan, koska jos verkon puolella on yhteys katkennut, ei modeemin boottaus mitenkään voisi yhteyttä palauttaa.
Sorry, selostus oli vähän puutteelinen.
Siis, viihteen ns. ilmaiset kanavat (HD ja Bonus) sekä viihteen tallennukset eivät käynnistyneet. Aukaisin läppärin eikä sillä päässyt nettiin, vaan tuli huutomerkkikolmio ja ilmoitus "yhteyksiä käytettävissä ei kytketty internettiin". Modeemin merkkivalot näyttivät, että kaikki olisi OK! Otin virrat pois modeemista ja tuokion kuluttua nettiyhteys toimi sekä läppärillä että Elisa viihteen kanavilla ja tallennuksia voitiin katsoa.
Lan kaapeliyhteyttä en kokeillut, sillä en ymmärrä mitä se todistaisi. Ymmärtääkseni yhteys modeemilta laitteisiin toimii normaalisti.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Kyllä se tässä vaiheessa kuullostaa siltä että on tuo modeemi joka tuota yhteyttään katkoo. Netti kuitenkin palautuu aina käyttöösi kun laitetta käydään "herättelemässä" ja tämä usein merkki siitä että se on tullut nyt tiensä päähän.

Uusi modeemipakkaus lähtee matkaan huomenna ja on todennäköisesti jo alkuviikosta noudettavissa lähipostistasi. Ota käyttöösi uudet johdot jotka saat pakkauksen mukana, niin ei jää vanhaa piuhaa väliin! 😳
Kiitoksia!
Modeemi on ollut käytössä n. kuukauden ja ongelmat ovat poissa. Joitakin hitausoireita on ollut, mutta voivat johtua niin monesta syystä. Ovat onneksi lyhyitä ja tilapäisiä.

Osallistu keskusteluun