Kysymys

Viihde smart TV:ssä

  • 27 joulukuu 2011
  • 4 kommenttia
  • 3902 katselukerrat

Olisi aika päivittää TV:t ja kiinnostaisi tietää tukeeko joku ns. smart-TV:stä jo Elisa Viihteen katsomista suoraan nettiyhteyden yli... Käytännössä olisi siis tarve saada useammasta televisiosta pääsy samoihin tallenteisiin ja ko. tarkoitukseen nyt käytössä olevasta tietokoneesta (kakkos-TV:lle) tekisi mieli päästä eroon...

Toisin sanoen: tietääkö joku onko jonkun "smart tv:n" selain jo sillä tasolla (löytyykö sopiva mediaplayer), että tallenteiden katsominen onnistuu samaan tyyliin kuin tietokoneella, tai olisiko johonkin jo tarjolla kätevämmin toimiva sovellus..?

4 kommenttiaToisin sanoen: tietääkö joku onko jonkun "smart tv:n" selain jo sillä tasolla (löytyykö sopiva mediaplayer), että tallenteiden katsominen onnistuu samaan tyyliin kuin tietokoneella, tai olisiko johonkin jo tarjolla kätevämmin toimiva sovellus..?


Siis vastaus on ei , valitettavasti  😞.Ok. Kiitokset nopeasta vastauksesta!

Hieman tätä pelkäsinkin, mutta toivoin että mainoksissa luvatut "avoimet selaimet" olisivat olleet jo niin avoimia, että niiden kautta olisi ko. toiminallisuus ollut jo käytettävissä.. Täytynee sitten ostaa ihan "perus TV" (ilman nettiyhteiyttä) nyt ja odottaa vielä ainakin yksi sukupolvi noiden "avoimien selaimien" ´kehitystä... Tarkemmin asiaa tuntematta voisi kuvitella tarjolle tulevan smart-TV alusta, joka vastaisi niin pitkälle perus PC:tä, että siihen saisi kaiken PC:n selaimissakin pyörivän tavaran (flash:t, silverlight:t yms.) pyörimään vaikkei palvelun tarjoaja sitä erityisesti tukisikaan...  Jos ei muuten, niin vaikka sitten rakentamalla koko alusta ensisijaisesti PC:lle tarkoitetun käyttöjärjestelmän päälle miniläppäreiden tyyliin...
Mutta tallenteiden katselussa ilman pc:tä on vain kyse TV:n tekniikasta.


Ok. Kiitokset nopeasta vastauksesta!

Hieman tätä pelkäsinkin, mutta toivoin että mainoksissa luvatut "avoimet selaimet" olisivat olleet jo niin avoimia, että niiden kautta olisi ko. toiminallisuus ollut jo käytettävissä.. Täytynee sitten ostaa ihan "perus TV" (ilman nettiyhteiyttä) nyt ja odottaa vielä ainakin yksi sukupolvi noiden "avoimien selaimien" ´kehitystä... Tarkemmin asiaa tuntematta voisi kuvitella tarjolle tulevan smart-TV alusta, joka vastaisi niin pitkälle perus PC:tä, että siihen saisi kaiken PC:n selaimissakin pyörivän tavaran (flash:t, silverlight:t yms.) pyörimään vaikkei palvelun tarjoaja sitä erityisesti tukisikaan...  Jos ei muuten, niin vaikka sitten rakentamalla koko alusta ensisijaisesti PC:lle tarkoitetun käyttöjärjestelmän päälle miniläppäreiden tyyliin...


Niinpä. Toki asiassa on monia muitakin puolia kuin pelkkä laitetekniikka. Kyllähän IPTV ja median streamaus perimmältään pohjautuu yleisiin standardeihin ja näin ollen laajempi laitekirjo olisi varmaan teknisesti mahdollista , mutta operaattorit varjelevat reviireitään mustasukkaisesti ja vain heille räätälöidyt laitteet kelpuutetaan verkkoon. Eiväthän operaattorit ole päässeet yksimielisyyteen edes IPTV:n verkkovierailusta. Siis että esim. Elisan palveluita voisi käyttää toisen operaattorin verkossa.

Lisäksi on paljon ns. sopimusoikeudellisia kysymyksiä , jotka rajoittavat palveluiden kehittämistä. Esim. tuo rinnakkaisboksi kysymys on jumittunut siihen , että Elisa ei ole saanut esitysoikeuksia TV-yhtiöiltä. Ilmeisesti ei ole päästy yhteisymmärrykseen hinnasta.


Eikai nyt vain menis munat ja jauhot sekaisin.

isoheikkihän alunalkaen tarkoitti onko smart-tv:ssä sellainen selain, joka siis muistuttaa ja on hyvin samankaltainen kuin tietokoneiden internetselaimet.

Eli hän ihan selvästi kysyi onko noissa smart-tv:eissä yhtä kehittynyt selain, kuin tietokoneella esim. Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari yms. Tällöinhän jos televisio on vain varustettu oikeanlaisella mediasoitin pluginilla voi sillä katsella tallentaita samaan tapaan kuin tietokoneella. Smart-TV eli ns. tietokonetelevisio.


Toisin sanoen: tietääkö joku onko jonkun "smart tv:n" selain jo sillä tasolla (löytyykö sopiva mediaplayer), että tallenteiden katsominen onnistuu samaan tyyliin kuin tietokoneella, tai olisiko johonkin jo tarjolla kätevämmin toimiva sovellus..?


Siis vastaus on ei , valitettavasti  😞.

Tämä vastaus oli siis liian ehdoton.

"Eipä ole vielä sellaista tullut vastaan , mutta voihan sellaisia jo olla , kun en ole kaikkia uusimpia tutkinut."

Osallistu keskusteluun