Vastattu

ViihdeX Media Manager - Tallenteiden hallinta WindowsilleNäytä ensimmäinen kirjoitus

504 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Mutta on melkoisesti hommaa kyllä DVB -> SRT toiminnossa. :DPosketon vaiva konversioissa ylipäätään, lopetin kokonaan vuosia sitten. TS-formaatti soi hyvin DVB-teksteineen VLC:llä ja Kodilla.

YLEn tallenteissa on joskus aikaleimat rikki ja se estää kelaamisen tallenteissa. Silloin ajan ne FFMPEGillä läpi ilman konversiota, samalla voi tiputtaa alusta ylimääräiset tauhkat.
Käyttäjätaso 4
Eli kun olen saanut tällä Elisa Viihde Manager ohjelmalla tallenteen ladattua koneelleni (tai lataan ulkoselle kovalevylle). niin mitä tarkoittaa kun lataus on valmis, niin tulee ilmoitus "wget.exe lakkasi toimimasta". Kuitenkin kun kokeilen, niin lataus on onnistunut ja toistuu aivan normaalisti.

Minullakin näköjään tekee samaa tuolta ladatulla 1.19.1-versiolla, mutta 1.18:lla toimii.
Osaisiko joku neuvoa mitä nyt pitää tehdä?:
Olen tuolla viihdeX:llä (versio 1.5.1) lataillut tallenteita koneelleni (win 10), kun se yllättäen pari päivää sitten lopetti toimintansa... tulee vain ilmoitus:
"VLC ei kyennyt avaamaan MRL-sijaintia "http://netpvrstp.cdn.elisaviihde.fi/stream.php?i..."

Monta päivää toimi hyvin...
Olen pahoillani, jos tätä on kysytty jo aiemmin, mutta viestiketju on niin pitkä.

Sain asennettua Elisa viihde media managerin pöytäkoneelleni ja pääsin kirjautumaan sisäänkin. Tallennelistasta latasin kokeeksi yhden ohjelman sille nimettyyn kansioon ja se näytti onnistuvan, mutta kun tarkistin latauksen, ohjelmaa oli vain 4 minuuttia, vaikka ohjelma oli oikeasti 30 min. pitkä.

Luin että koneella pitää olla myös VLC eli mihin ohjelmat oikeasti tallentuvat, koneelle, media manageriin vai VLC:lle? Ja jos haluan tallenteet ulkoiselle kovalevylle, niin pitääkö nuo sovellukset olla myös siellä?
Käyttäjätaso 5
Koita löytää wgetiä käyttävä versio, ja alkaa lataamiset onnistua. Parhaiten löytänet oikean pakkauksen käymällä viestejä uusimmasta vanhimpaan päin, kunnes löydät Qotschan viestin jossa on Dropbox-linkki uusimpaan versioon (tuli tuki salatulle kirjautumiselle muistaakseni).

Sitten etsit viestin jossa linkki wget-ohjelmaan, kopioit sen samaan kansioon muiden Viihde media managerin tiedostojen kanssa. That's it.

(Wget voisi ihan hyvin olla jo valmiiksi pakkauksessa IMO)
Koita löytää wgetiä käyttävä versio, ja alkaa lataamiset onnistua. Parhaiten löytänet oikean pakkauksen käymällä viestejä uusimmasta vanhimpaan päin, kunnes löydät Qotschan viestin jossa on Dropbox-linkki uusimpaan versioon (tuli tuki salatulle kirjautumiselle muistaakseni).

Sitten etsit viestin jossa linkki wget-ohjelmaan, kopioit sen samaan kansioon muiden Viihde media managerin tiedostojen kanssa. That's it.

(Wget voisi ihan hyvin olla jo valmiiksi pakkauksessa IMO)


Ei homma ollutkaan ihan "that's it"! Tein ohjeesi mukaan (luultavasti!), mutta nyt en sitten pääse enää kirjautumaan media manageriin. Tulee laatikko, jossa ilmoitetaan jostain komentosarjavirheestä ja kysytään haluanko suorittaa sivun komentosarjan.
Käyttäjätaso 4
Ei homma ollutkaan ihan "that's it"! Tein ohjeesi mukaan (luultavasti!), mutta nyt en sitten pääse enää kirjautumaan media manageriin. Tulee laatikko, jossa ilmoitetaan jostain komentosarjavirheestä ja kysytään haluanko suorittaa sivun komentosarjan.

Kansiossa js olevien .js tiedostojen suorittaminen pitää sallia. Tarkempia ohjeita muistaakseni löytyy jostakin tämän ketjun alkusivuilta.

Mitä tuohon Wgetiin tulee, niin ei vanhemman version käyttäminen näköjään ollutkaan autuaaksi tekevää, mutta sen sijaan Windows 7 -yhteensopivuustilan käyttäminen tuntuisi auttavan. Näin siis Windows 10:ssä, jossa Wget toimi minulla aivan moitteetta Creators Updaten asentamiseen saakka.
Käyttäjätaso 5
En ole ihan varma mikä versio minulla (tiedoston SHA-1 tiiviste on 8DD503566D4C6B2D4BB9C41AF2605B986596A15B) mutta ongelmia ei tosiaan ole ollut. Varma työjuhta. :8

Muistaakseni on Wget 1.18 ja asennus siis tuon mainion GnuWinin kokoelman käteviä työkaluja, niin sen mukana. Näyttää olevan vanhempi versio 1.11.4 saatavilla, mutta en vaihda turhaan. :?

Itsellä ei mitään ongelmia, eikä yhteensopivuus asetuksiin koskettu, suoraan pakasta toimii. Windows 10 Pro x64, on CU päivitetty (Versio 1703 (käyttöliittymän koontiversio 15063.413)).
Qotscha ja yamaneko , kiitos ystävällisistä viesteistänne. Olen melko osaavainen nettiasioissa tällaiseksi vanhaksi naiseksi, mutta rehellisesti on todettava, että nämä teidän neuvonne kaikkine mielenkiintoisine lyhenteineen ja numerosarjoineen menevät hieman yli hilseen ;)

Olen nyt kuitenkin saanut tallennettua jo melkoisen määrän vanhenevia ohjelmia pc:lle ja siirtänyt niitä sitten 2 teran ulkoiselle kovalevylle. Koko homma on tapahtunut VLC-mediasoittimen avulla, mutta miten, älkää kysykö!

Olen yhä kitkerä Elisa Viihteelle ja liityin fb-ryhmäänkin, mutta eipä maahan kaatunutta maitoa kannata itkeä, joten näillä mennään. Vanhimmat tallennukset ovat vuodelta 2013, mutta kun ahkerasti tallentelen, niin ehkä siihen kuuluisaan risukasaankin vielä aurinko paistaa.

Hauskaa juhannusta 🙂
Nyt pitää vielä kysyä Elisa Viihde Media Managerista. Olen saanut hyvin tallennettua ohjelmia tietokoneelle, mutta mistähän mahtaa johtua, kun muutaman kerran ohjelmasta on tallentunut vain puolet, vaikka Media Managerissa ohjelma on ihan kokonaan? Kyseessä on sama ohjelma ja ongelma on toistunut neljä kertaa. Yksi tallentui kokonaan, kun yritin uudelleen, mutta vaikka olen koettanut muita kolmea lukuisia kertoja, ohjelmasta tallentuu vain puolet. Media Managerissa olevassa tallenteessa ehtii varsinaisen ohjelman jälkeen tallentua myös seuraava 5 minuutin pituinen ohjelma ja VLC:ssä alareunan palkki alkaa ikään kuin alusta uudelleen. Voisiko se olla syynä?
Käyttäjätaso 1
Vinkki DVB-tekstitysten kanssa pähkäileville: enkoodaa TS-tiedosto h.264-formaattiin ja samalla "polta" DVB-tekstit kuvaan ffmpegillä (näin ainakin linuxissa versiolla 2.8.11):

ffmpeg -i tallenne.ts -filter_complex "[0:v][0:s:0]overlay[v]" -map "[v]" -map 0🅰0 -codec:v libx264 -codec:a copy -preset fast -crf 27 -f mp4 tallenne.mp4

Lisää aiheesta:
https://trac.ffmpeg.org/wiki/Encode/H.264
https://trac.ffmpeg.org/wiki/HowToBurnSubtitlesIntoVideo

Tuolla CRF 27-laadulla koko tippuu suunnilleen kolmasosaan, mutta vaihtelee lähdemateriaalista riippuen. Jos kuvaan tulee teksti-tv tekstitysten sijaan, säädä tuota filter_complex-parametria.
En ole pariin kuukauteen käyttänyt Viihde x Media Manageria ja nyt kun yritin kirjautua sisään, se ei onnistukaan. Jotain se yrittää, kun ylälaidassa lukee kirjaudutaan sisään ja pisteet heiluvat, mutta mitään ei tapahdu. Onko kellään tietoa, mistä se voisi johtua?
Käyttäjätaso 7
Onko kellään tietoa, mistä se voisi johtua?

https://palsta.elisa.fi/yleistae-viihteestae-15/onko-viihde-x-media-manager-taas-estetty-toimimasta-508096/index1.html#post559346
Käyttäjätaso 5
Jo 11 kk sitten tehty päivitys https://palsta.elisa.fi/sovellukset-ja-verkkopalvelut-16/viihdex-media-manager-tallenteiden-hallinta-windowsille-188707/index18.html#post529925
Käyttäjätaso 5
Wget.exe kannattaa päivittää uuteen versioon 1.19.2, siitä lyötyneiden haavoittuvuuksien vuoksi. Lisää tietoa linkkeineen täältä.
Öhöm... Latasin tuon Wget.exen. Mutta kun en tiedä tietokoneista mittään, niin kertokaahan, että mitä sitten pitää tehdä? Klikkasin tiedostoa, mutta mitään ei tapahtunut.
[quote=Anita Esteri]On. Itse käytän päivittäin, tänään viimeksi.

Mutta kirjautuminen onnistui heittämällä sen jälkeen kun otin tuon tietoturvan pankkisuojauslisän pois, se on estänyt parille muillekin normaaleille verkkosivuille pääsemisen.Minullakin siis nyt näitä kirjautusmisongelmia. Mistä ihmeestä tuon pankkisuojauslisän saa pois päältä? Menin Elisan tietoturvaan ja siellä työkaluihin. Sieltä löytyy vaihtoehto "Sammuta suojaustoiminnot", mutta siinä menisi sitten saman tien kaikki. Ainakaan minä en löydä sieltä mitään yksilöityjä kohtia...
Käyttäjätaso 5
Voisitko Jansa72 korjata tuota edellisen viestin lainaustasi, sillä minä en ole kirjoittanut tuota "Mutta kirjautuminen onnistui heittämällä sen jälkeen kun otin tuon tietoturvan pankkisuojauslisän pois, se on estänyt parille muillekin normaaleille verkkosivuille pääsemisen." vaan tämä "Anita Esteri" tässä viestissään. En edes ymmärrä mistä ihmeestä "pankkisuojauslisän" poistosta on kyse.:8

Kyseinen lainaus kuuluisi mennä siis näin:
On. Itse käytän päivittäin, tänään viimeksi.
Mutta kirjautuminen onnistui heittämällä sen jälkeen kun otin tuon tietoturvan pankkisuojauslisän pois, se on estänyt parille muillekin normaaleille verkkosivuille pääsemisen.Mitä muuhun asiaan tulee, esim. Wgetiin: ei kannata mennä klikkailemaan kaikkea mitä eteen tulee. Onneksi Wgetin kohdalla mitään pahaa ei tapahdu. Mutta noin yleensä, jos ei tiedä, kysyy ennen kokeilua niitä neuvoja. :D

Ongelmia Elisa ViihdeX Q:n kanssa ei ole, jos on kaikki tarvittavat tiedostot olemassa samassa kansiossa, ja jo vuosi sitten päivitetty HTTPS-protokollaa käyttävä Elisa ViihdeX Media Manager/ViihdeX_q käytössä (tai sitten itse korjattu tekstieditorilla http -> https, mutta tästä saavat keskustella muut). Ja mitään "pankkisuojauslisän" poistoja ei kannata eikä tarvitse tehdä, herttinen sentään. :S

Lisää tietoa täällä: TechBBS: Elisa Viihteen tallenteet omalle koneelle.
En ala täällä enempiä keskustelemaan tällä Elisan ihmealustalla (miksei täällä ole edes viestin esikatselua, että selviäisi että onko kaikki ok?), muuta kuin, että kannattaa ladata koko paketti uudelleen ja aloittaa alusta jos ei muuten onnistu. :)

Mukavaa joulun odotusta kaikille.
Viihteen käyttäjätunnus vaihtui nimilyhennyksestä sähköpostiosoitteeksi. Tämän jälkeen kirjautuminen ei enää toimi. Toisella tunnuksella jossa lyhenne käytössä, toimii edelleen. Kaikki eri vaihtoehdot kokeiltu. Jollain vinkkiä?
Käyttäjätaso 5
Viihteen käyttäjätunnus vaihtui nimilyhennyksestä sähköpostiosoitteeksi. Tämän jälkeen kirjautuminen ei enää toimi. Toisella tunnuksella jossa lyhenne käytössä, toimii edelleen. Kaikki eri vaihtoehdot kokeiltu. Jollain vinkkiä?
Tämä on käsittämättömän sekavaa.:? Itselläni tunnus löytyy Oma Elisa/Viihde Sovellus/Tunnukset, mutta kaikilla näin ei ole. ¯\_(ツ)_/¯

Täällä käydyssä keskustelussa on käynyt ilmi, että tunnus voi löytyä yllättävästä paikasta: "Wanhan OmaSaunalahden sivuja vähän kaivelin ja sieltä löytyi Saunalahden sähköpostilaatikon nimi, joka oli sähköpostiosoitteeni ilman pisteitä ja @ merkkiä." Tämä tunnus sitten toimi kuulemma ViihdeX:n kanssa kirjautumisessa.

Sitten asiasta vähän toiseen, ihan vain vinkiksi, jos vaikka siirrätte ViihdeX Media Manageria asennusta toiselle koneelle. :)

Jos teillä on toimiva ViihdeX Media Manager "asennus" (ViihdeX ei varsinaisesti asennusta tarvitse), niin jos kopioit toimivasta ViihdeX:n kansiosta vähintään tiedoston Elisa Viihde Media Manager\data\prv.txt​ tiedoston toiseen ViihdeX:n vastaavaan Elisa Viihde Media Manager\data -kansioon, on kirjautumistiedot valmiiksi oikein. :)

Kyseinen tiedosto sisältää siis tunnukset (Base64 encodella "salattuna").

Jos haluat siirtää uuteen paikkaan vanhan paikan asetukset sun muut, kopioi koko Elisa Viihde Media Manager\data -kansio uuteen paikkaan (mahd. vanhojen tietojen päälle).
Käyttäjätaso 5
Viihteen käyttäjätunnus vaihtui nimilyhennyksestä sähköpostiosoitteeksi. Tämän jälkeen kirjautuminen ei enää toimi.
Tässä on vielä selvinnyt ikivanhaan vinkkiin jättää sähköpostiosoitteesta pisteet ja @-merkki pois, että ensiksi täytyy löytyä oikea sähköpostiosoite. Nimittäin, se sähköpostiosoite ei välttämättä olekaan se mitä käytetään muuten Viihteen kanssa. Tässä siis vinkkinä yrittää löytää oikea sähkäpostiosoite, jota muuttaa sitten tunnukseksi poistamalla mahdolliset pisteet ja @-merkki (eli elisa.esimerkki@jokuemail.com olisi elisa.esimerkkijokuemailcom).

Tässä nyt tiivistettynä mitä voi kokeilla löytääkseen oikean sähköpostiosoitteen löytämiseksi ViihdeX:n kanssa käytettäväksi.

  1. Oma Elisa / Sopimukset / joku Elisa Viihteeseen liittyvä soppari / Klikkaa ko. sopimusta ja ko. sopimukseen liittyvästä listauksesta alhaalta Sopimus -linkki / yhäältä TUNNUKSET
  2. Mihin sitten ikinä meneekään edellä mainitusta rimpusta, jos näkyy joku sähköpostiosoite, kokeile tästä muuttaa mahd. pisteet(.) ja @-merkki pois, tätä voi kokeilla tunnuksena.

Lihavoitu osuus on tärkeä, sillä se voi auttaa myös tunnuksen perään joka ei ole mikään sähköpostiosoite, kuten esim. omassa tapauksessani löytyy aikoinaan luotu tunnus jolla ei ole sähköpostin kanssa mitään tekemistä.

Puuh. Joku muu saa jatkaa, jos tästäkään ei ole apua.

PS. Kisumirri, jos näistä on apua, niin olisitko ystävällinen ja kertoisit sen. Näin voisi vahvistaa tämän yhdeksi tavaksi löytää tunnus ViihdeX:ää varten. Kiitos.
Käyttäjätaso 2
Olisikos tämä oikea paikka toivoa pikku muutosta muuten niin hienoon Media Manageriin?

Nimittäin, nyt kun Elisa alkoi automaattisesti poistella yli 2 v vanhoja tallenteita, olisi kiva jos kaksoiskappaleiden haku automaattisesti säilyttäisi uusimman. Ihan vain ettei turhaan kadota ohjelmia jotka on juuri äsken tallentanut.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Olisikos tämä oikea paikka toivoa pikku muutosta muuten niin hienoon Media Manageriin?

Nimittäin, nyt kun Elisa alkoi automaattisesti poistella yli 2 v vanhoja tallenteita, olisi kiva jos kaksoiskappaleiden haku automaattisesti säilyttäisi uusimman. Ihan vain ettei turhaan kadota ohjelmia jotka on juuri äsken tallentanut.
Kurkkaapa asetuksiin, sieltä voi valita kumman säilyttää.

Liitteenä kuvat.

Mielenkiintoista, että työpöydän pikakuvakkeesta käynnistäessäni MediaManager jäi jumiin kirjautumisvaiheeseen (ei herjannut mitään, jäi vain jauhamaan...). Kun hain pikakuvakkeeseen linkitetyn tiedostosijainnin ja käynnistin suoraan ko. exen niin kirjautui ja ja käynnistyi normaalisti.

No jaa, oli joku hetkellinen härö, uudelleen kun yritin pikakuvakkeesta niin toimi. 😳
Käyttäjätaso 2
Olisikos tämä oikea paikka toivoa pikku muutosta muuten niin hienoon Media Manageriin?

Nimittäin, nyt kun Elisa alkoi automaattisesti poistella yli 2 v vanhoja tallenteita, olisi kiva jos kaksoiskappaleiden haku automaattisesti säilyttäisi uusimman. Ihan vain ettei turhaan kadota ohjelmia jotka on juuri äsken tallentanut.
Kurkkaapa asetuksiin, sieltä voi valita kumman säilyttää.


No näköjään. Kiitos vinkistä, ja anteeksi että kyselin tarkistamatta kunnolla.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Olisikos tämä oikea paikka toivoa pikku muutosta muuten niin hienoon Media Manageriin?

Nimittäin, nyt kun Elisa alkoi automaattisesti poistella yli 2 v vanhoja tallenteita, olisi kiva jos kaksoiskappaleiden haku automaattisesti säilyttäisi uusimman. Ihan vain ettei turhaan kadota ohjelmia jotka on juuri äsken tallentanut.
Kurkkaapa asetuksiin, sieltä voi valita kumman säilyttää.
No näköjään. Kiitos vinkistä, ja anteeksi että kyselin tarkistamatta kunnolla.
Höpö höpö, kysyvä ei tieltä eksy. 😉

Osallistu keskusteluun