Kysymys

Viihteen nettiyhteydessä outoja ongelmia

 • 15 joulukuu 2015
 • 9 kommenttia
 • 1390 katselukerrat

 • Uusi keskustelija
 • 2 kommenttia
Puolisen vuotta ollut Elisa Viihde käytössä ja hienosti on pelannut aina eiliseen asti. Tässä lyhyt tiivistys laitteista, kytkennöistä ja ongelmasta: Kyseessä on antenniverkon talous > piuha (n,1,5m) modeemista menee puhelinpistokkeeseen. Modeemi on siis mallia Zyxel VMG3926-B10A. 

Ongelma on se, että nettiyhteyteen on alkanut tulla ihmeellisiä katkoja tasaisin väliajoin, n. 2-10 min välein. Katkosta ei välttämättä huomaa, jos selaa nettiä koska se on niin lyhyt, mutta esim. nettipelissä tai striimiä katseltaessa tulee disconnect välittömästi. Modeemissa palaa kaikki valot normaalisti katkojen aikana, joten oudolta tuntuu tämä homma. Elisan tekniseen tukeen olen ollut yhteydessä tänään, mutta eivät havainneet mitään ongelmaa siellä päässä. Puhelinpistokkeeseen menevää johtoa on kokeiltu vaihtaa, sekä modeemia resetoitu tuloksettomasti. Ongelma ei myöskään korjaannu oli sitten kone wlanin tai piuhan kautta yhteydessä purkkiin. Ainoa asia joka itselle tulee enää mieleen on, että modeemissa on mennyt jotain rikki. Tällä hetkellä ei toista ole kokeiltavaksi, onnistuu vasta loppuviikosta. Ajattelin kuitenkin kirjoitella asiasta tänne, jos vaikka joku keksisi jotain mitä voisi vielä asian hyväksi tehdä.

Tosiaan nettiä selatessa tuon katkon huomaa lähinnä, kun sivu latautuu useita sekunteja kauemmin, chromea käytän ja alareunassa lukee "jäsennetään palvelinta tms". Jos nettiä käyttäisin pelkästään sivuja selatessa tämä ei välttämättä haittaisi juurikaan, mutta pelatessa ja striimejä katseltaessa nuo jatkuvat katkot alkavat syödä jo miestä..

edit2. Tuosta modeemista ei tosiaan ole enempää kokemusta kuin mitä tämä puoli vuotta toiminut moitteettomasti. Onko nuo yleensä kestäviä vehkeitä, vai onko tämmöiset ongelmat mahdollisia/yleisiäkin? 

9 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Olisikos kellään ideoita tai vastaavia kokemuksia? :)
Ei tuo pätkinen ole outo ongelma; mulla ollut siitä asti kun vaihdoin yhteyden Elisaan. Toki ärsyttävää kun viihteen (jonka Elisan palvalutasosta tietämättömänä hankin samalla) katsomisella ei viitsi hermojaan rasittaa. Mulla Elisan kovasti mainostama VDSL-pohjainen laajakaista
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Toistuuko ongelma myös muilla laitteilla (esim. puhelin, tablet, toinen tietokone jne.)? Mitä tietokoneen verkkosovitin ilmoittaa yhteyden katketessa?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • ? Tosiaan olisi hyvä näin kovassa pätkimisessä tietää pätkiikö millään muulla laitteella kuin koneella. Tuohon meiltä voidaan kokeilla firmwaren päivitystä erilaiseen, mutta jos ei siitäkään ole apua ja mieluiten olisi tietoa toistuuko ongelma muilla laitteilla niin voidaan tarvittaessa laittaa modeemi takuun piikkiin vaihtoon silloin. Jos haluat että laitan sinne sen toisen ohjelmiston testiin niin pistä yksityisviesti vaikka profiilini kautta minulle ja siihen modeemin sarjanumero S/N niin tuuppaan eri ohjelmiston testiksi.
 • Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +1
  Eikös tämä voisi liittyä tämän toisen ketjun aiheeseen.

  http://yhteiso.elisa.fi/t5/Laajakaistaliittym%C3%A4t/VDSL2-katkeilee-muutamaksi-sekunniksi-1-5-kertaa-p%C3%A4iv%C3%A4ss%C3%A4/m-p/483695
  @Urhokas laitoin yv:tä. @day1 Netti pätkäisee samalla tavalla myös puhelimella. Verkkoyhteys näyttäisi pysyvän päällä myös katkojen ajan, modeemin valot ei reagoi, verkkoyhteyden kuvake ei ilmoita disconnectia. Onko tuolla modeemin hallintasivulla mahdollisesti vielä jotain dataa, josta olisi kenties jotain apua? Tuoltakaan en äkkiseltään löytänyt mitään sellaista, joista voisi jotain katkomisia tulkita, en tosin ole tosin mikään asiantuntija, joten neuvokaa viisaampaa. Eniten tässä asiassa hämmentää se, että modeemi tai Windows ei ilmoita mitään netin katkeamisesta. Voiko tämä olla mahdollista? 

  Tosiaan helpoiten tuon pätkäisyn huomaa, jos laittaa vaikka twitchin striimin päälle ja toiseen näyttöön auki battlen. Disconnectia tulee molempiin samaan aikaan ja jos koittaa avata jotain nettisivua samalla, niin chrome valittaa connection timeouttia ja tuo jäsennetään palvelinta siellä vasemmassa alareunassa. Mutta viimeistään 10 sekunnin päästä kaikki toimii taas normaalisti aina seuraavaan katkoon asti. 

  Meni vähän samojen asioiden toisteluksi, mutta paremmin en tätä ongelmaa osaa kuvailla. Huomenna iltasella aion lähteä kaverille koittamaan tätä omaa modeemia, kun siellä on vastaava Viihde käytössä. Jos sama katkonta jatkuu, modeemi on sitten selvästi tullut tiensä päähän. Muussa tapauksessa tästä selvittelystä tulee vielä kivuliasta, kun ei kerran yhteyksissä Elisan päässä kuulemma vikaa löydy.
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +4
  Modeemin testausta toisessa osoitteessa kannattaa ehdottomasti kokeilla. Kannattaa myös kokeilla toista modeemia sinun linjasi päässä. Ymmärtääkseni Elisa -myymälöistä saisi modeemia lainaksi tällaisia tapauksia varten.

  Kävi tuossa äkkiseltään mielessä, että voisiko WLAN -kanavan vaihto auttaa tuohon langattoman verkon pätkimiseen. Jos käyttämäsi kanava menee päällekkäin naapurin käyttämän WLAN -kanavan kanssa, ovat pienet katkokset langattomassa verkossa täysin mahdollisia. Näillä ohjeilla pystyy tutkailemaan, mitä kanavaa naapurit käyttävät ja sen mukaan sitten säätää omaa kanavaa. Tämä ei tietenkään korjaa langallisessa verkossa olevaa pätkimistä.

  Modeemin hallinnassa / statistiikassa on muistaakseni kohta "connection uptime" tms. joka kertoo, kuinka kauan WAN -yhteys on ollut yhtäjaksoisesti pystyssä. Nollaantuuko tuo kellonaika yhteyden katketessa? Meikäläisellä oli aikoinaan eräs Zyxelin modeemi, joka katkoi tuota WAN -yhteyttä lähes jatkuvasti. Selkeä laitevika ja modeemi vaihtoon samantien.
  Tuli koitettua ns. pystymetästä repäistyä ohjetta, eli nollata dns-välimuisti (ipconfig /flushdns) komentokehotteen kautta ja sen jälkeen ei ole katkonut  kertaakaan. Reilu kuusi tuntia toiminut moitteettomasti, saas nähdä oliko tuosta sitten oikeasti apua. Toistaiseksi vaikuttaa lupaavalta.
  Käyttäjätaso 7
  mjj83 kirjoitti:
  Tuli koitettua ns. pystymetästä repäistyä ohjetta, eli nollata dns-välimuisti (ipconfig /flushdns) komentokehotteen kautta ja sen jälkeen ei ole katkonut  kertaakaan. Reilu kuusi tuntia toiminut moitteettomasti, saas nähdä oliko tuosta sitten oikeasti apua. Toistaiseksi vaikuttaa lupaavalta.

  Onko siinä ko. modeemissa mahdollista määrittää kiinteästi DNS-osoitteet vai onko ainoa mahdillisuus automaattinen?

  Itselläni on käytössä toinen modeemi ja siinä DNS-asetuksina Saunalahden palvelimet.

  DNS1 = 195.74.0.47

  DNS2 = 195.197.54.100

  Toimii hyvin niillä , mutta Elisan palvelimet takkuaa vähän väliä.

  Osallistu keskusteluun