Kysymys

VLC-plugarin alkeellinen käyttöliittymä jurppii

  • 30 maaliskuu 2010
  • 2 kommenttia
  • 2313 katselukerrat

On se vaan ihme, ettei kokoruututilassa kykene  tehdä muuta kuin vaihtaa tekstityksiä. Tosin sekin onnistuu vain jollain ikivanhalla versiolla, koska uudessa VLC:ssä tekstejä ei näy ollenkaan. Ja ikivanhalla versiolla tekstit on taas pakko vaihtaa, koska ne ovat lähes oletuksena päin mäntyä. Siinä onkin sitten haastetta, miten onnistuu lataamaan koneelleen itselleen tärkeän ohjelman oikeiden tekstien kera.

Ihan vielä lopuksi haluaisin sanoa, että VLC-plugarin käyttöliittymä kokonaisuudessaan on kuin eräänlainen kokeellinen harrasteversio siitä, minkälainen nykyaikaisen playerin tulisi olla. Siitä herää helposti kysymys, että onko tämä todellakin parasta, mitä tekniikan kehitys ja Elisa nykypäivänä tarjoaa?

2 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Kiitos palautteesta.

Tekstitysten vaihto toimii kyllä VLC-pluginin versiosta riippumatta, mutta huomaa, että uudemmissa 1.0-versioissa VLC:n kehittäjät eivät enää tue pikanäppäimiä suoraan, joten ne kuunnellaan elisaviihde.fi -sivuston päässä (eikä pluginissa). Tämä aiheuttaa käyttökokemukseen sen verran eroa, että vanhemmat pluginit jotka kuuntelevat pikanäppäimiä itse, kertovat kokoruututilassa kun pikanäppäin on mennyt perille. Uudempien pluginien kanssa (joissa tuota pikanäppäimien kuuntelua ei ole itsessään) taas eivät kerro pikanäppäimien perillemenosta käyttäjälle mitään, joten näppäimen painamisen jälkeen tulee vain maltillisesti odottaa muutama sekunti ja seurata vaihtuuko tekstitys haluttuun.

Koko tekstitys"ongelma" taasen vaikuttaa ainoastaan Ylen kanaviin, sillä Yle käyttää lähetyksissään useampia tekstitys- ja ääniraitoja, toisin kuin muut kanavat. Se että tekstitys on lähetyksestä riippuen väärällä kielellä tai puuttuu johtuu siitä, että Yle lähettää lähetyskohtaisesti tekstitysraidat satunnaisessa järjestyksessä ja VLC valitsee väärän tekstitysraidan, koska automaattisesti ei voida etukäteen tietää millä paikalla esim. suomenkielinen tekstitysraita on.

Web-toistossa on tiedostettu olevan puutteita ja niihin tullaan tarttumaan tulevaisuudessa. Haasteena web-soittimen suhteen on tuki MPEG2-pakatulle TS-striimille, jota todella harva web-soitin tukee (esim. flash ei tue).
Helkkarin hyvä vastaus. Kiitoksia  🙂

Osallistu keskusteluun