Vuokraamon 'Tuntematon sotilas' HD:n sijaan onnetonta SD:tä eikä voi katsella muilla laitteilla edes

  • 29 huhtikuu 2018
  • 11 kommenttia
  • 1160 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 4835 kommenttia
Voihan kilipukki.

Tuli eilen sorruttua Elisan vuokraamoon, kun tuttu tuli kylään ja lupasi tarjota uuden Tuntemattoman sotilaan.
No siitä se alkoi illan sapetus ja lauantai ilta meni siltä osin persiilleen. Onneksi oli pieni tippa 'käen alkuainetta' turhautumista vastaan.

No mitä sitten tapahtui?

Windows tietsikalla vuokraamoon:


Sieltähän löytyi HD-tasossa elokuva. Ja voisi katsella millä vempaimella vaan. Eikun vuokraamaan ja maksamaan. Mutta sitten GGrrrr. ... :@

Taas on päässyt mainosmiehet höpisemään jonnin joutavia, että asiakkaat sortuisivat vuokraamaan leffan.

Leffan pystyi katsomaan vain ja ainoastaan tietokoneella, eli kauniin siniset rastit ruuduissaan ja niiden alapuolella oleva teksti on täyttä skeidaa. Ei pysty aloittamaan eikä jatkamaan millään muulla tutota elokuvaa kuin tietokoneella.

Ja kuvan "laatu". Pelkkää SD'tä ja aika onnetonta sellaista, joka sekin aika ajoin pomppasi liki vhs-tasolle. Eli täysin myyntilupausten vastainen sekä katselukelvoton ja rahat kankkulan kaivoon!
Pitää ostaa tänään kaupasta bluray, että pystyy katsomaan ja niin pois päin.

Ai että vika nettiyhteydessä? Jos puhdas häiriötön 90 megaa sisään ja 10 ulos ei riitä, niin...
Youtubet ym. tulevat kyllä puhtaasti HD'nä.

Kun yritti digiboksilla löytää uutta Tuntematonta sotilasta, niin löytyi kaksi.
3,0 tunnin alkuperäinen ja parin tunnin kansainvälisen levityksen lyhennelmä. Ei tietoa HD:stä. Tietsikalla kun vuokrasi, nin on olevinaan HD:tä, mutta kesto on 2h53min. Eli versiot aivan sekaisin jälleen vuokraamossa.

PAH, kun sitä luuli, että Elisa olisi saanut hommat toimimaan vuosien saatossa, mutta ei, ja tuli tuhlattua rahat. Josko kokeilisi seuraavan kerran itse maksaen taas 2-3 vuoden päästä.

Pitääkin tässä alkaa odottelemaan muutamaa ilmaisleffaseteliä korvaukseksi.
Tosin mitähän niillä tekee, kun SD-kuraa tulee tuutin täydeltä takuulla niistäkin mitä hauluaisi katsella.

11 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Höh.
Hiljaista on kuin tulituksen loputtua ja rauhan alettua.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Pahoitteluni KooMikko! Luin viestisi eilen ja lähdin selvittämään asiaa, unohdin vain kuitata tänne sinulle tiedon että selvitellään tilannetta 😞 Lisäsin vapaalipun tapahtuneesta johtuen sinulle niin voit katsella haluamasi leffan tuon tilalle :)

Tuo tietokoneella ollut heikko laatu jäi vähän mietityttämään. Tuon pitäisi normaalisti kyllä hyvinkin nopeasti skaalautua paremmalle laadulle mikäli se ei heti kätellyt hyvällä laadulla. Mikäli tämä parantuminen ei tuossa lähtenyt tapahtumaan automaattisesti, niin todennäköisesti tuolla voi olla sitten jokin muu tekijä kuin yhteyden nopeus ja toimivuus taustalla. Yksi vaihtoehto on HDCP varmennuksen epäonnistuminen, mikä vaaditaan tuohon HD laatuiseen katseluun. Tähän vaikuttaa lähinnä näyttöön menevä kaapeli sekä itsessään näyttö. Myös käytetty selain, päivitykset, ynnä muut ohjelmistopuolella vaikuttavat tekijät luovat osansa kokonaisuuteen. Mikäli tuota ongelmaa vielä tulee vastaan, niin laita meille viestiä aiheesta ja katsotaan jos keksitään että mistä tuo sittten johtuisi 🙂 Mitään näkyvää syytä ei siis tuolta vielä ole tuolle keksitty ja leffa toimii HD:na kuten pitää
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Tackar och påckar vapaalipusta.

Tuntematonta kokeilin katsoa kolmella koneella, joko tietsikan omalla näytöllä tai siihen hdmi-piuhalla liitetyn telkun kautta. Tallenteet ym. näkyvät kyllä HD:na, jos ovat sitä. Tai trailerit. HDCP-varmennus toiminut aina ok. Mutta nimensä mukaan tuntemattoman syyn vuoksi ei päässyt HD:hen lainkaan.Mutta miksi tuota ei voinut katsoa digiboksin kautta, vaikka kovasti luvattiin vuokraussivulla, ja miksi siis jopa muutaman minuutin eripituiset tallenteet leffan pitkästä versiosta eri laitteille?

Ai niin. Pari tietsikkaa vielä täysiä pelikoneita, vaikka pari-kolme vuotta vanhoja, ettei teho lopu. Kerralla kun kunnon osista koottu, niin pelittää pitkään. Samoin päivitykset ajantasalla jne. Yhdessä Windows10, muissa 7.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Nyt muistaessa kirjoitan että tutkaillaan tilannetta ja palataan asiaan kunhan saadaan jotain selville 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Dodiih, pahoittelut vastauksen viiveestä 😞 Tuolla havaittiin jotain hämminkiä tuon laitteiden välillä kulkeutuvassa tiedossa, eli tästä johtuen vuokraus ei näkynyt alustalta toiselle. Tuo on nyt korjailtu, pieni viive siinä on, eli yleensä viiden minuutin sisään vuokrauksesta vaikka tietokoneella, pitäisi tuo boksillakin näkyä :)

Tuolle laadulliselle ongelmalle ei vielä ole järkevää syytä keksitty. Testasin tuota vielä itse ja alle minuutissa tahdistui laatu HD:ksi. Ongelma ei siis ole videossa itsessään, vaan jää jotenkin yhteyteen/laitteistoon, en vain nyt keksi oikein että mihin :? Testin tein itse Win7/Chrome kombolla
Käyttäjätaso 4
Juuri näin. Patomiäs selvitti asiasi hyvin. Ja minäkin olen pahoillani kun sulla mättää tuo juttu, mutta Elisa viihde ja vuokraamo on toiminna meillä jo 10v eikä ole mittään ongelmia,vuokrataan leffoja sen kun ehditään. Mutta olet nyt varmasti tyytyväinen kun Patomiäs selvitti,sanon vielä kyllä palstakaverit tietää ei kannata yksin kiroilla vaan homma hoituu tästä.

Mukavia leffailtoja teille sinne.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Tähän tilannepäivitystä, eli Tuntemattoman sotilaan ongelma on nyt korjattu ja pitäisi toimia normaalisti hyvällä laadulla.:)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
entäpäs eri laitteilla, joko pelittää saman vuokratun leffan katselu kaikilla mahdollisilla laitteilla??
Käyttäjätaso 4
Kaikilla Elisa laitteilla,kyllä pelittää.ainakin meidän perheellä
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Hyvä sitten, jos jo toimii.
Täällä (eikä kukaan muukaan aluksi) ei pystynyt netissä vuokrattua katsomaan lainkaan digiboksilla, vaikka mainostivat.
Käyttäjätaso 4
Hei KooMikko kiva että nyt pystyt katsomaan nyt ja kaikki on hyvin. KESÄTERVEISET SULLE

Osallistu keskusteluun