Vastattu

wlan toimii 20Mbs nopeudella vaikka sisään tulee 97Mbs


  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 4 kommenttia
Tuli vaihdettua viihde kaapelista luotiin ja päätelaite vaihtui Bewan 2100-malliin. Ihmettelin hidasta nopeutta kunnes tajusin kokeilla paljonko piuhan kautta tulee. Piuhan kautta nopeus on 97Mbs.

Toisella boksilla WLAN-nopeus on 72Mbs, joten syyllinen huonoon langattomaan on tuo Bewanin laatikko. Onko mitään konstia saada eläköön lisää nopeutta vai onko se vain rikki ?

Elisalta ei tietenkään saa mitään vastausta, kysely on laitettu sinnekkin.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi KooMikko 9 elokuu 2012, 08:06

Jos kyse elisan omasta kaapelimodeemista, niin taisi olla Elisan 'oma sivujen' kautta tuo salausasetus, kuten kanavanumerokin. Ei paikallisesta modeemista.

Katso alkuperäinen viesti

14 kommenttia

Siis kuituun, kiitos ennakoiva tekstinsyöttö kännykässä
Ja siis langattomaan lisää nopeutta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Ainoa apu taitaa olla laitevaihto. Elisalla lienee toisen merkkinen/mallinen myös tarjolla, eikun kinuamaan.

Ongelmia siinäkin tosin on, mutta.... jos hieman lukee viestejä muita, niin saapi lisätietoa tuosta.

Tai sitten itse voi hankkia ärhäkämmän langattoman reitittimen.
Omalla kohdalla nopeus nousi, kun vaihdoin salausken wpa2:seen.
Käyttäjätaso 1
Heissan!

Olisin kysynyt että miten muutit sen WAP 2:een.Itellä valkoinen ufo modeemi enkä ainakaan sieltä löytänyt ko. kohtaa.Sitten yritin muuttaa langattoman verkon asetuksia mistä löytyi ko. kohta mutta aina kun muutti WAP WAP 2:een ei löytänyt verkkoa.Heitta aina sen takaisin WAP:iin.Itellä XP käyttis sekä TP-linkin langaton mokkula usb:ssa kiinni.Mulla on myöskin kiinteistöliittymä eli pitäs tulla tavaraa vähän reippaammin ja matkaa ADSL-boxille noin 8m(max).Eikä ole seiniä edessä.Jos laittaa verkkokorttiin rj-piuhan suoraan niin johan tulee tavaraa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Jos kyse elisan omasta kaapelimodeemista, niin taisi olla Elisan 'oma sivujen' kautta tuo salausasetus, kuten kanavanumerokin. Ei paikallisesta modeemista.
Käyttäjätaso 5
Kuten KooMikko jo mainitsikin, tapahtuu hallinta A2100N mallissa OmaElisan kautta. Paikallisesta hallinnasta pääset näkemään linjan tiedot/tilastot, mutta esimerkiksi wlan radiotaajuuksien ja salauksien vaihdot tapahtuvat OmaElisan kautta.
Käyttäjätaso 1
Heippa taas!

Kiitos vinkistä,auttohan se, nyt Download 30 ja risat ja Upload 17 ja risat, Kiitos asiantuntioille!!
Itse hakkasin vaihtoehtoiset taajuudet läpi ja vaihdoin salaustapaa ilman tulosta. Luovutin ja laitoin piuhan päähän PC:n.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Piuha se varmin siirtotie on aina.

Itselläni läppäriin tulee w-lanilla myös vain tuo 20Mbps, mutta sepä on erinomainen nopeus internetin tavalliseen käyttöön. Riittää ihan hyvin. Jää kaistaa hienosti ElisaViihteelle ja pöytäkoneelle.

Vuosi sitten pärjäsin ElisaViihteen kanssa jopa alle 8Mbps kokonaisnopeudella, kun ei taloon vielä saatu kuituyhteyttä. Nyt tulee asuntoon 100/10Mbps VDSL2.
Käyttäjätaso 1
Heippa!

Joo kyllä mäkin sitä piuhaa testimielessä kokeilin ja tulihan sieltä paljon kovempaa kun langattomasti.Mut itelläkin on 50-luvun kämppä ja ei viittis joka hiton piuhaa vetää ympäri kämppää.Saa nähdä keksiikö ne jonkun jipon tohon nopeuteen vai pitääkö tyytyä siihen mitä saa.
Elisan vastaus on että siihen on tyydyttävä mitä saa.

Tässä huollon vastaus :

"Hei,

Elisa on saattanut antaa liittymän mukana esimerkiksi jonkun kampanjan vuoksi lahjaksi jonkun perus wlan purnukan. Tämä ei tarkoita että olisitte velvoitettu sitä nimenomaista purkkia käyttämään.

Tässä on huomioitava että C5200n kaapelimodeemi on suunniteltu 100Mbps yhteyksille kun taas A2100N adsl modeemi on suunniteltu maksimissaan 24 megan adsl liittymille. C5200n modeemissa on tehokkaampi wlan ratkaisu. Suosittelen kuitenkin unohtamaan kokonaan modeemit koska liittymään ei tarvita modeemia.

 Mielestäni tuohon liittymään sopisi joku gigabitin reititin/kytkin ja jos on pakko käyttää wlania niin sitten joku 300 megabitin wlan tukiasema. Näitä voi hankkia esimerkiksi hyvin varustetuista tavarataloista tai tietokoneliikkeistä.

Elisan verkon osuus sinänsä on kunnossa jos noususta puskee 97 megaa sisäverkkoa kohti."

Eli lyhennettynä : Elisa tarjoaa toimivat laitteet jotka eivät tarjoa koko potentiaalia. Jos haluat nopeutta, osta itse.
Käyttäjätaso 2
hassuahan tossakin selityksessä on se että laite on "tarkoitettu" adsl-yhteyteen vaikka toimitetaan kuituliittymään? Laitteet kuitenkin tarvitaan Elisa Viihteen markkinoitujen ominaisuuksien käyttämiseen, ja markkinoinnissa vieläkin mainostetaan että olisin N-wlan (270 mbps) nopeudella muistaakseni. Sitten kun näiden mainostettujen ominaisuuksien perään kyselee onkin kyseessä yhtäkkiä "lahjana" saatu laite josta Elisa ei ota mitään vastuuta 😃 Olikos Elisalla vielä sellainen ehto että mitään tukea ei tarjota kun Elisan laitteille? Eli tässä nyt kielletään kaikki vastuu
Käyttäjätaso 3
Elisa on käsittääkseni antanut 'lahjaksi' kaikille kuituliittymäasiakkailleen saman, adsl- liittymille tarkoitetun Kotiboxin. Sen ainoa kuituliittymän nopeutta laskematon käyttötapa on kytkeä se sillaksi, johon liittää omilla piuhoillaan sekä Elisan viihde- boxi että kotiverkkoa varten hyvänlaatuinen N-standardin wlan-reititin gigabitin lanilla. Toki tuon Elisan viihdeboxin voi yrittää saada toimimaan myös reitittimen takana, mutta sen onnistuminen vaatii hommaan kykenevän reitittimen sekä käyttäjän osaavaa konfigurointia.

Itselläni on reilun vuoden ollut kuituliittymä edellä kerrotulla ratkaisulla toteutettuna, kotiverkon reitittimenä D-Link- 825 (DD-WRT firmiksellä), ja lan-verkon nopeus pyörii 97 megan päälle, wlan parhaimmillaan luokkaa 80 megaa. Näillä eväillä ei juuri ole pahaa sanottavaa Viihteestä. Kaista riittää kaikkeen järjelliseen toimintaan ja häiriöt, jos/kun niitä on ollut (tosi vähän), ovat olleet aina Elisan päässä. 

Osallistu keskusteluun