Kysymys

Xbox 360 Wlan

  • 8 elokuu 2011
  • 34 kommenttia
  • 10854 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

34 kommenttia

Käyttäjätaso 4


"WEP on WLAN-tekniikan alkuperäinen, vanhentunut ja verkkohyökkäyksille alttiiksi osoittautunut salausprotokolla"

ja Elisa Viihteen ainoa vaihtoehto konsolipelaajille.  >:(Kai siihen modeemin ja konsolin väliin RJ45 johdon saa kiinni :)


Aina se puhan veto ei käy ihan yksinkertaisesti. Meillä ainakin vaatisi kahden seinän läpi menemistä. Helpoin ratkaisu olisi erilinen reititin. Elisalta joku voisi kertoa miksi se ei Elisan laitteilla onnistu.
Vahvistan omasta puolestani että DSi ei enää ADSL ohjelmistopäivityksen jälkeen toimi WPA2 salatussa Wlanissa. Tästä jo kirjoitin täällä: http://palsta.elisa.fi/index.php/topic,4010.msg45276.html#msg45276 mutta oli ilmeisen väärä paikka.
Pakkohan tämä on saada korjattua nykyiseen firmwareen ***kele sentään! Pitääkö seuraavaksi ottaa kaikki salaukset pois että laitteet toimii? Lähetetään, kohtalotoverit eli Elisa Viihteen asiakkaat, yhdessä lehdistötiedote vaikkapa otsikolla "Elisa vaarantaa asiakkaittensa tietoturvan ja kieltäytyy korjaamasta virhettään".
Käyttäjätaso 4
Kerroppas groner mistä tässä on kyse, kai nyt Elisalla tiedetään mistä tämä ongelma johtuu. Vdsl2 modeemilla sama juttu, sielläkinkö firmiksestä kiinni.
Tein häiriöilmoituksen asiasta tuolta Elisan kotisivujen kautta, ja sain heiltä nopeasti vastauksen. Mulla on nyt firmware palautettu takaisin versioon "Elisa12" ja wpa2 salaus toimii jälleen boksin kanssa.

Sanoivat myös että asiasta on ilmoitettu laitevalmistajalle. Toivottavasti seuraavassa firmwaressa tuo ongelma on korjattu.

Mutta itse siis nyt käytän tuota vanhempaa firmwarea ja tämä riittää mulle toistaiseksi mainiosti.
Olen saanut meidän kaikki xboxit , nintendo dsi:t yms vehkeet toimimaan wpa2:lla uusimmalla kotiboxin firmwarella kun olen määrittelin osoitteet laitteisiin kiinteiksi. Katsoin kotiboxin web-liittymästä mitkä ip-osoitteet olivat käytössä ja varasin jonkun käyttämättömän 192.168.100.X - osoitteen. Hyvin pelittää.
Jostain syystä tuo oma ADSL modeemi on tässä parin päivän sisällä päivitetty takaisin uudempaan versioon. Keskiviikkona vielä tuo Xboxin WLAN pelitti mutta eipä enää, kun näyttää taas olevan tuo A50804-Elisa26-42537 versio modeemissa.

Ja vaikka taas kokeilin kaikkea mahdollista, en vaan saa sitä yhdistämään vaikka mitä tekisi. Ei tuo edellä mainittu ip-osoitteen määrittely ainakaan itsellä toimi.

Eli voisiko tuon modeemin ohjelmiston taas saada vaihdettua vanhempaan Elisa12-versioon?
Tuliko tähän koskaan korjausta? Käytin pitkään WPA-salausta, mutta kun laite rupes jumittaan, neuvottiin minulle vaihtamaan asetus WPA2. Noh, Xbox päätti ettei enää yhdistetä modeemiin ollenkaan. Yritin vaihtaa salauksen takaisin WPA, mutta tämän jälkeen tietokoneen wlaniin ei päässyt enää käsiksi. Mikä neuvoksi? Käytössä BeWAN iBox A5100. Firmiksenä Elisa27. Turhaan tuo XO Gold pyörii tuolla taustalla jos sitä ei pysty käyttämään. Laitteen sijainnin vuoksi RJ45 on mahdottomuus.

 

Kun pyysin aspaa vaihtamaan asetuksen takaisin WPA -> WPA2, niin pyydettiin soittamaan omaguruun. Tämä on ennen onnistunut aspasta, mutta nyt ilm rahastetaan tälläkin.
Nuo salausasetukset voi  itse vaihtaa Oma Elisassa Viihde-välilehden "Laajakaistamodeemin asetukset"-kohdassa.
Ne on vaihdettua. Kuten selitin, kun vaihdoin WPA2 -> WPA, ei tietokonekkaan yhdistänyt enää boksiin. WPA2 ei toimi XO Wlan, tosin ei toiminut WPA-siirron jälkeenkään.

Osallistu keskusteluun