ZYXEL reititin

  • 17 lokakuu 2019
  • 2 kommenttia
  • 445 katselukerrat

Minulla on taloyhtiön valokaapeliyhteys ja sen kautta ZYXEL reitittimen kautta toimii netti ja Elisa Viihde. Netti langattomasti ja Viihde digiboksin kautta. Kun tilanne muuttui niin, että tarvitsen läppäriä mukanani, otin langattoman nettiyhteyden. 

Homma ei ollutkaan niin yksinkertaista kuin luulin. Omagurukin joutui puolen tunnin työskentelyn jälkeen tunnustamaan, että ei voi auttaa. Netti otti aina välillä yhteyden tuon ZYXELin Vlanin kautta kaapeliin ja yhteyden nimeksi ZYXELin tunnuksen. Reitittimen Vlan puolta ei voi sulkea pois käytöstä.  Pähkäiltyäni ja kokeiltuani eri konsteja katsoin parhaaksi laittaa Viihteen kamat laatikkoon ja ostaa parilla kympillä ns. sisäantenni. Niillä sitä nyt mennään ja maksetaan pari vuotta turhaan Viihteestä, saivat aikanaan houkuteltua ottamaan Viiihde halvalla määräaikaisena. 

 


2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4

Hmm.. @veketa Kerropa nyt hiukan tarkemmin, mistä kenkä puristaa.

 

Sinulla on siis edelleen Elisan kiinteä laajakaista, jonka perässä on Zyxelin modeemi? Sen kautta kotona hoidettavat yhteydet kannattaa ehdottomasti hoitaa. Mikäli sinulla on tarve myös liikkuvalle laajakaistalle, voit hankkia sellaisen kiinteän laajakaistan rinnalle tai jakaa esim. puhelimesta nettiyhteyden kannettavalle tietokoneelle.

 

Okei.. Joku saattaa sanoa, että on tyhmää maksaa kahdesta liittymästä, mutta mielestäni kotikäytössä kiinteä laajakaista on aina paras vaihtoehto. Mobiililaajakaista toimii miten toimii, jos toimii. Mobiililaajakaistan toimivuudessa on todella monta muuttujaa, joiden takia en sitä kotikäyttöön suosittele, mikäli tarjolla on myös kiinteä laajakaista.

 

Eli kotona: Käytä sitä vanhaa tuttua kiinteää laajakaistaa ja näin pääset nauttimaan myös siitä Elisa Viihteestä koko rahan edestä, eikä laitteita tarvitse säilyttää kaapin perällä. Reissussa sitten joko erillinen mobiililaajakaista sopivalla “mokkulalla” tai yhteyden jako esim. puhelimesta tietokoneelle.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Meillähän on aika pitkäänkin ollut Tuplalaajakaista-palvelu eli kodin kiinteän laajakaistan ja mobiililaajakaistan saa hyvään yhteishintaan. Esimerkkinä että minun osoitteeseeni saa 30M VDSL2-liittymän hintaan 32,90€/kk ja sittenmobiililaajakaistan 29,80€/kk, saan ne yhteishintaan alkaen 24,90€/kk. Toki minulla on puolueellinen näkemys tästä, mutta ei tuo yhteishinta mikään mahdoton ole mielestäni :) Elisa Viihde siihen päälle on 19,90€/kk.

 

Kyllä noita soppareita räätälöimällä saa ihan mukaviakin hintoja aikaiseksi :blush:

Osallistu keskusteluun