Vastattu

Miten Elisa viihteen webos toimii

  • 28 September 2021
  • 2 kommenttia
  • 138 katselukerrat

Hei!

 

Otin tässä elisa viihde Minin kokeiluun ja tässä olen vähän ihmetellyt webos-sovelluksen käytettävyyttä ja annankin siihen muutaman kehitysidean tai vaihtoehtoisesti jos tiedätte miten nämä asiat saisi konfiguroitua näkyviin tai toimimaan arvostaisin tietoa

  1. Webos-applikaatiossa on ohjelmaopas. Tässä on kuitenkin se ongelma, että et voi hypätä suoraan katsomaan tv-ohjelmaa kuin ylen kanavilla. Kaiken järjen mukaan tämän pitäisi onnistua kaikilla kanavilla. Tämä siis kehitystoive, toki jos tällainen ominaisuus on jostain saatavissa päälle, kuulisin mieluusti,
  2. Kanavasurffailun pitäisi olla mahdollista, nyt en ole löytänyt kaukosäätimestä nappulaa mistä pääsisin vaihtamaan kanavaa ylös tai alaspäin niinkuin televisiossa yleensä onnistuu.
  3. Kanava tilasta pitäisi päästä takaisin suoraan ohjelmaoppaaseen. Tällaista ominaisuutta en ole löytänyt ja se helpottaisi kummasti kanavasurffailua
  4. etusivuvalikolla “katso nyt”-karuselli kuuluisi olla ensimmäinen karuselli eikä viimeinen. Tämän lisäksi kanavat olisi hyvä nimetä tuossa karusellissa, jotta sieltä  olisi helppo löytää haluamansa kanava (esim vitosen ja kutosen välillä on jimiä ja avaa ynnä muuta niin kanavia on vaikea paikantaa ilman nimiä)

Käyttöliittymänä on siis tv:n oma kapula

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi roopeg 5 October 2021, 15:46

Katso alkuperäinen viesti

2 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Moi @HenrikHirmuinen! Pahoittelut, viestisi oli jotenkin jäänyt vastaamatta, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Kollegan kanssa hiukan testailtiin luettelemiasi asioita ja ihan samoja havaintoja teimme. 

Ohjelmaoppaasta ei tosiaan kaikki kanavia katsomaan pääse, sillä sovelluksessa ei ylipäätänsäkään läheskään kaikkia kanavia pysty katselemaan. Sovelluksen toiminnoissa painotus on tallenteiden ja eri suoratoistojen katsomisen parissa. Samasta syystä “katso nyt” lienee tuolla perällä, eikä sivun alkupäässä. :slight_smile: Kanavat on tuossa ilmaistu näiden logoilla, mutta kieltämättä nuo voisivat ehkäpä paremminkin erottua. :thinking:

Jokatapauksessa! Kehitys kehittyy ja sovellusten parantelu ja ominaisuuksien lisäily jatkuu tulevaisuudessakin. Listaa eri alustoilla tuetuista ominaisuuksista löytyy täältä.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Tämä ei auta ongelmiin, mutta joskus tyhjää parempi.

Niitä parhaillaan suorana meneillään esitettäviä ohjelmia, joita ei voi laittaa toistumaan, voi laittaa tallennuksen päälle, ja tämän jälkeen kuluvaa ohjelmaa pääsee katsomaan. Valittu ohjelma alkaa alusta, mutta voit halutessasi hypätä suoran lähetykseen tilanteeseen siirtymällä tallenteen “loppuun”. Tai tietenkin katsoa tarvittaessa alusta. Kun lopetat katsominen, poistat tallenteen. That's it.

Kokeiltu Elisa Viihde Minin Ohjelmaoppaasta käsin, käyttäen joko Android appia että nettiselaimella Viihteen sivulta.

Osallistu keskusteluun