3G 900 MHz takaisin kuuluvuuskarttaan


Kuuluvuuskartta päivittyi, mutta nyt ei enää saa tietää onko alueella 3G 2100 vai 900. Näkyy vain 3G 21 Mbps. Mielestäni kuuluvuuskartta mennyt huonompaan suuntaan siinä mielessä. LTE 800 -muutosta olen myöskin pyytänyt karttaan että näkyisi, mutta ei. Ei ole asia kiinnostanut Elisaa vaan pitäisi soittaa kuulemma aspaan ja kysellä taajuuksia antennihankintoihin. No onhan se totta, että rahaahan siitä kilisee... Miksi näyttää moista tietoa kartoissa.



Vaikka tämäkin idea torpataan Elisan pohjattomaan kaivoon, kiinnostaisi nähdä onko idealle kannatusta. Ja varmasti onkin.
3G 900 MHz takaisin kuuluvuuskarttaan
Koko karttapäivitys oli askel takaisinpäin. Nyt ei enää karttapohjaakaan voi vaihtaa satelliittiin kuten ennen eli maastonmuodoista ei saa oikein mitään selvää eikä myöskään kartalta näy milloin se on viimeksi päivitetty.
Moi! Harmillinen juttu, että uudistunut kuuluvuuskartta ei ole ollut mieleinen. Elisan kuuluvuuskarttaa tosiaan päivitettiin marraskuussa 2014. 3G-verkko haluttiin näyttää selkeämmin ja samalla erilliset kuuluvuudet taajuuksille 900 ja 2100 MHz poistettiin.



Onko muita syitä, kuin antennihankinta, jolloin 3G-verkon 900 MHz -taajuuden näkymisestä kartalla olisi hyötyä? Useimmat lisäantennit tukevat eri taajuuksia, jolloin taajuutta ei ole välttämätöntä tarkistaa kartasta. Tutkailin, niin ainakin täältä löytyy 3G-verkon (900/1800/2100 MHz) monitaajuusantenneja. Samoilta sivuilta löytyy myös 4G-verkon (LTE 800/1800/2600 MHz) monitaajuusantenneja.
Monitaajuusantenni on AINA huonompi kuin tietylle taajuusalueelle viritetty antenni sekä vahvistuksen että häiriöiden suodatuksen kannalta. Varsinkin paikoissa , missä tukiasemia on monta , niin ne usein häiritsevät toisiaan ja silloin myös taajuusselektiivisyydestä on apua.
 Mihin se @groner 'in mainostama asiakaskeskeisyys häviää?
Kyllä tuosta taajuustiedosta olisi hyötyä myös raja-alueiden ongelmien selvittelyssä.
Mielestäni uusi kartta muutenkin johtaa nykyään harhaan, koska muun muassa 3G on joka puolella Suomea max. 42 Mbps.



Näinhän asia ei ole - esimerkiksi Nuorgamissa 3G on 900 max. 21 Mbps. Miksi kartta lupaa sinnekin 42 Mbps?



On menty takapakkia kartassa.



Katsos kun 4G:ssäkin on max. 150 Mbps joka puolella Suomea, vaikka osassa verkkoa on puolet kapeampi kaista ja maksiminopeus on 75 Mbps. Siitä on max. 150 Mbps hyvin kaukana. Miksei teidän insinöörit laita samaan syssyyn koko Suomen max. 300 Mbps LTE-kohdassa? Se olisi ihan uutta koko maailmassa!



Mummonkin pitäisi hommata 800-alueella 150 Mbps, koska kartta nyt sanoo niin. Tiskilläkin tarjotaan 150 Mbps... ajattele, kun voisit saata nykyisen 95 megan tilalle 150 megaa... Piti oikein nauraa ääneen.