Ei toteuteta

4G Nopeusluokat

  • 7 joulukuu 2015
  • 6 kommenttia
  • 973 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Hei!

Nopeusluokkia voisi olla 4G liittymissä enemmän. Kuten lähes kaikki elisan asiakkaat ovat huomanneet 4G nopeudet eivät aina päätä huimaa joissakin paikoissa. Joten miksipä ei olisi 4G luokkia myös alle 50 Mbs, kuten esimerkiksi 25 Mbs jonka hinta voisi olla samaa luokkaa 3G ( 21mbs) kanssa. Ja niille joilla nopeus toimii yli 50 Mbs olisi luokka 75Mbs. Jonka hinta asettuisi 50 ja 100 Mbs hinan väliin. Sekä myös 100 mbs ja  tämä uusin max 300Mbs nykyisellä hinnallaan.

Tämä mahdollistaisi asiakkaiden itse valita sen nopeuden jota heille tulee keskimääräisesti käyttöpaikassa. Saattaisi jopa vähentää asikaspalaute tulvaa hitaista nopeuksista.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
4G Nopeusluokat
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Tuo on totta. Itelläni on nopeusrajoitettu 3G-verkossa pakotetusti pysyvä yhteys, jonka päivitystarpeeseen nykytarjonnalla en oikein usko. Olen testannut myös nopeusrajoittamatonta 3G-datayhteyttä, jolloin sain päiväsaikaan käyttööni noin 2,5 Mbit/s teoreettisen maksimin ollessa 21 Mbit/s. Miksi maksaisin edes sitä viittä euroa kuussa enemmän teoreettisesta maksimista, jota ei kuitenkaan pääosin koskaan saa.

Jos jotain aiheesta pitäisi sanoa niin, voisin tyytyä todella nopeusrajoitettuun LTE-yhteyteen, vaikka 5Mbit/s.

Onneksi normaaleissa käyttöpaikoissani on kiinteät datayhteydet, joista en ihan heti tule luopumaan. Olisi mielenkiintoista kuulla, minkälaisena operaattorit näkevät tulevaisuuden etätyöyhteydet, jos valtion tietoyhteiskuntahankkeessa päätetään nostaa lailla tai asetuksella pakottavaa keskimääräistä nopeutta esimerkiksi 10 Mbit/s (myös lähetysnopeus). Mä en oikein näe lähituvaisuudessa, että operaattoreiden LTE-yhteyksillä saataisiin mökille 4K-HDtriplasuper kuvaa välitettyä. Pessimisti, kun ei koskaan pety. 🙂
Erittäin hyvä idea. Tätähän voisi soveltaa vaikka niin, että asiakkailta, jotka haluavat rajoittaa yhteysnopeutta, voisivat esim. muutaman kerran päivässä ajaa Speedtestin, jolloin saisi helpohkosti laskettua liittymän keskinopeuden, jolloin "hukkanopeuden" määrä selviäisi hyvinkin helposti.  
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
En usko että toteutuu. Operaattorien ansaintalogiikka perustuu siihen, että myydään (eiooja). Jos nopeusluokkia tulisi. Porukka katsoisi oman alueen maksiminopeuden ja ostaisi tätä vastaavaa liittymän ja jos nopeus laskisi voisi taas halpuuttaa liittymänsä (lähelle toteutuvaa). Voitte arvata, että operaattorin tulot laskisivat. Joten ei tätä tule tapahtumaan. Paljon mukavampaa operaattorin kannalta on myydä olemattomia huippunopeuslupauksilla. Asias voi siten maksa unelmista. T: Tuokki
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ilmaahan noissa myydään, miksi yhtään tarjota kansanomaisia liittymiä, kun voi tarjota 300 Mbps pelkkää ilmaa. Toki 4G toimii hyvin tietyissä paikoissa, mutta puuttuu oikeasti Elisalta järki. Elisalla ei varmaan osata arvostaa erilaisia tarpeita. Kaikki eivät tee mitään puhelimessa edes 50 megan netillä. Minä ottaisin 4G:n esim. nykyliittymääni nopeuden muuttumatta. Mutta sen nyt tietää jokainen ettei Elisa ole kuluttajan asialla. Silti voisi katsoa vähän kilpailijoita, joilla on esim. 2M-nopeusluokkia ihan julkisesti tarjoilla kaupoissa 3G-verkkoon.

256 kbps on niin hidas, ettei sillä tee mitään puhelimessa. Sitten taas pakotetaan maksamaan 18 euroa maksimi-3G-verkosta, jonka todellinen nopeus on hyvä jos 10 prosenttia maksimista. Sama kiinteissä. Ei kaikki tee mitään 100 megan neteillä, miksei voisi myydä vaikka perus 5M/1M-kaista 19.90 eurolla? On niin erilaisia tarpeita, että toisille sopii paremmin hitaampi. Nyt nämä asiakkaat ostavat liittymän kilpailjoilta. Tyhmäkin tajuaa, että ei kannata maksaa 21M-netistä 20 euroa, jos saa nopeuden, jonka saa 9.90 eurolla eli noin 2M.

Mutta mistä vetoa, että ei toteudu ikinä. Korkeintaan tulee parin vuoden päästä 600 Mbps 4G suolaiseen 99.90 € hintaan. Todellisen ilman ystäville! Vain Elisalta.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Muut operaattorit käytännössä taisivat vastaavan jo toteuttaa.

Eli myyvät käytännössä liittymiä joilla pääsee 4G-verkkoon, mutta nopeus on rajoitettu, mutta nyt Elisa vieläkin myy liittymiä, jotka eivät pääse 4G-verkkoon ja siltikin nopeus rajattu, muuta myyvät periaatteessa samaa (samaan hintaankin?), mutta niillä pääsee myös 4G:hen. Eli tavallaan saa rahalle enemmän vastinetta ja todella suurella todennäköisyydellä pääsevät lähemmäksi liittymän maksimia, esim. siihen 21megan liittymällä 4G verkossa 21megaan.

Ja se on jännää markkinointia, että halutaan uskotella että esim. tarkka 2G toimii vain 2G-verkossa vaikka toimii se 3G:ssäkin.
Käyttäjätaso 2
Pidetään toki korvan takana tämä toive, mutta näillä näkymin ei ole keskinopeuden liittymiä tulossa tarjolle.