Pidetään mielessä

4G-verkkoon pääsy kaikkiin liittymiin/datapaketteihin

  • 6 heinäkuu 2013
  • 27 kommenttia
  • 27025 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Tässäpä idea, jolla jälleen näpäyttää kilpailijoita. 4G-puhelimet yleistyvät ja 3G-verkoissa on edelleen ruuhkaa, joten kaikki mahdollinen kuorma pitäisi 3G-verkosta saada pois. Moni 4G-puhelimen käyttäjä ei varmasti kuitenkaan ymmärrä / raaski ottaa 4G dataa. Ne jotka eivät tietoisesti esim. akkukeston takia halua käyttää 4G:tä, voivat sen kytkeä pois puhelimensa valikoista. 

Nopeudet olisi kuitenkin rajoitettu ostetun palvelun mukaan, mutta vasteajat yms. tekniset parannukset olisivat  kaikkien sopivaa laitetta käyttävien saatavilla.  Sama koskee periaatteessa myös dual carrier - pääsyä, tai no 4G nimitystä siitäkin käytetään. 

Lisätään samaan ideaan vielä toinenkin juttu, joskus Saunalahdella oli käytössään turbonappi, jolla sai tilapäisesti nostettua netin nopeuden maksimiin. Tätä samaa voisi soveltaa varmaankin mobiilipuolelle, moni voisi nimittäin yllättyä kun pääsisi testaamaan rajoittamatonta yhteyttä vaikkapa kerran kuussa ilmaiseksi, ja sitä kautta voisi syntyä kauppaa myös muista kuin noista pienimmistä nettinopeuksista. 

27 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
3G-liittymät toimivat myös 3G Dual Carrier -verkossa liittymän nopeuden mukaan eli niihin ei tarvitse erillisiä, kalliita, 4G-paketteja.
Käyttäjätaso 5
Miten tuo gurun vastaus liittyy tähän ideaan?

Minusta tämä on hyvä idea jos se vaan on yeknisesti mahdollista.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Oikaisin vain väitteen:

"Nopeudet olisi kuitenkin rajoitettu ostetun palvelun mukaan, mutta vasteajat yms. tekniset parannukset olisivat  kaikkien sopivaa laitetta käyttävien saatavilla.  Sama koskee periaatteessa myös dual carrier - pääsyä, tai no 4G nimitystä siitäkin käytetään."

3G-liittymissä on jo pääsy Dual Carrier (3G) -verkkoon. Nopeus riippuu käytössä olevan liittymän maksiminopeudesta.
Käyttäjätaso 5
Onko tämä varma tieto, että esim. Nopsalla pääsee dual carrieriin kiinni? Aiemmin näin ei nimittäin ollut. Myös nyt kun kävin katsomassa, niin Mobiililaajakaista 3G:n palvelukeskuksessa puhutaan vain vaihteluvälistä 3G-verkossa, kun taas Mlk 4G:n alla puhutaan myös DC:stä. 

 Edit: Niinpä näyttää 2M netillisellä Reilulla pääsevän DC:n kiinni. Kiitos korjauksesta. 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kyllä pääsee. Minulla on 21 Mbps liittymä DC-verkossa. Mikäli LTE-verkkoa ei ole, on 21 Mbps liittymä hyvä valinta.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Teknisesti on mahdollista. Ainakin toisaalla pystyy ottamaan liittymän jossa on 21Mbps netti ja erään toisen paketin pystyy nostamaan tuohon nopeuteen ja silloin käytössä on 4G joka on rajattu tuohon 21M nopeuteen. En tiedä sitten onko Elisalla kenties jotain teknisiä esteitä, mutta mahdollista tuo kuitenkin on.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ei kyse ole varmaan teknisestä esteestä vaan siitä että Elisa on voittoa tekevä yritys. Ei sen tarkoitus ole jakaa hyvää LTE-verkkoa puoli-ilmaiseksi, varsinkin kun hyvin monelle 21 Mbps LTE olisi käypä nopeus, niin kuka enää ostaisi nopeampaa?
Käyttäjätaso 5
Käyttäjätaso 3
Tosiaan. Jos 3g alueella on ruuhkaa niin pääsy LTE verkkoon saattaisi parantaa myös 3g verkon vauhtia. Nytkin Saunalahti myy 100 megan liittymiä hintaan 14.95 euroa 24 kuukautta joten hinnan ero esimerkiksi 21 megan liittymään ei ole suuri.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
voisiko elisa sallia sellaisen että päästäisi 3g (21Mbit) liittymät LTE verkkoon jollain 4Mbit nopeudella.

minulla on käsitys että vanhat sim kortit ei pääse LTE verkkoon. tämä tuskin on ongelma jos sim kortti on hankittu hiljattain.

edit: pieni oikeinkirjoitus korjaus
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Venäläisellä teleoperaattorilla MTS (Mobile TeleSystems) on käytössä selkeä hinnoittelu: datapaketit ovat aina maksimilla aina 100 Mbps asti ja myydään eri datakäytöllä eri hintaan. Kaikissa paketeissa on myös LTE-valmius. Moskovan alueella MTS:n datakäyttö on kalliimmassa paketissa rajaton. Valitettavaa kuitenkin on, että Venäjällä LTE-peitto koskettaa vain aniharvoja kaupunkeja.

Venäläinen teleoperaattori MegaFon tyytyy rajoittamaan 3G-käyttöä. Jos kuitenkin asiakas hankkii 4G-liittymän (kalliimpi), tiedonsiirto tulee rajattomaksi myös 3G-verkossa. MegaFon panostaa isosti Venäjälle ja sillä on tällä hetkellä selkeästi laajin 2G- ja 3G-peitto aina eksoottisiakin paikkoja myöden. Venäjän ministeriö on valitellut paikoista, joissa on asukkaita, muttei mobiiliverkkoa - MegaFon on tuonut aina peittoa ko. paikkoihin ensimmäisenä 8)

Sama toki toimisi Suomessa, sillä teknisesti uudemmat SIM-kortit tukevat myös LTE:tä. En kuitenkaan kannata mitään datarajoitusta.
Käyttäjätaso 4
Hyvä ja mielenkiintoinen idea 🙂 Selvittelen tätä hieman lisää ja palaan asiaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ainakin mokkulaliittymissä tuo pitäisi olla. Tämä siksi, koska itselleni ei ainakaan nopeus ole tärkeää vaan mahdollisimman vakaa yhteys sis. lyhyet vasteajat. 13 € DC-liittymä on ajanut asiansa hyvin, unissani on että tällä samalla DC-liittymällä pääsisi LTE-verkkoon.
Minusta tämä on huono idea.

Ei siihen 4G-verkkon tarvita kaikkia tukkimaan. Ei se suuri nopeus ole monellekaan niinkään tarpeen vaan hyvä laatu, josta maksetaan nimenomaan 4G-mobiililaajakaistoissa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Joko tämä on selvitetty?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Toivottavasti ei toteuteta ja ruuhkauteta 4G verkkoa, jos on 3G liittymä, niin pysykööt poissa meidän 4G liittymästä maksavien, vielä suhteellisen ruuhkattomasta palvelusta. Juurikin tuon vielä ruuhkattoman 4G verkon takia hommasin kesällä 4G Super + Mobiilireititin 4G B593, kun Elisa Viihteen 20M ei oikein riitä, 4 PC,tä 4 puhelinta Wlanissa ja vielä tuo Viihde päälle. Jos maksat niin käytä jos et maksa, silloin et käytä.
Käyttäjätaso 4
Moi kaikille, tätä selviteltiin ja pohdittiin monesta kulmasta. Kuten totesittekin, plussana tässä olisi LTE-verkon kapasiteetin hyödyntäminen, mutta haasteena LTE-yhteyden laadun varmistaminen maksavilla 4G-asiakkaillamme. Toistaiseksi emme ole tuomassa LTE-verkkoon pääsyä kaikkiin liittymiimme. Pidetään tämä ajatus kuitenkin mielessä!
Hyvä, että järki voitti!:)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ei haittaa!

Tulee Dual Carrier -verkostakin 21 megaa helposti!

LTE ainoastaan laskisi vasteajan, mutta tokkopa siitä maksaa, varsinkaan kun Pirkkalan maaseudulla ei moisia LTE-herkkuja ole kuin DNA:lla 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
hpguru, Elisan verkon (muille) käyttäjille ei hirveästi apua ole siitä, että sinä et halua maksaa Pirkkalassa LTE-verkosta.  :yawn:
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hyvis, täällä on vähän turha maksaa LTE-palvelusta, kun sellaista tekniikkaa ei ole ;)

Se ei paljoa lämmitä, että LTE toimii vain Pirkkalan Suupassa (keskusta) ja Tampereen puolella esim. Kurikka.

Sitten kun menet Pirkkalankylään, taka-Kyöstiin, Huoville yms. yms. niin jo on tyhjää LTE-palkit. 🙂
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Testasin 3G mobiililaajakaistaliittymääni pitkästä aikaa Tampereen Pappilassa. Normaalitilanteessa käytän aina kodin kiinteää yhteyttä datasiirtoihin. Olipa kokemus. Sekä aamuvarhain että iltasella latausnopeus pyöri keskimäärin 0,29 Mbit/s nopeuksissa, ja upload jäi jatkuvasti 0,15 Mbit/s:in. Näistä lukemista voinen päätellä, että alueen tukiasemat ovat optimaalisessa käytössä. Lisänopeutta 3G-verkossa ei luultavasti saavutettaisi, vaikka siitä maksaisin.

Jäin sitten miettimään, halutaanko LTE-verkko varata vain siitä erikseen maksaville, eikö näitä vanhoja nopeusrajoitettuja kannattaisi päästää rellestämään myös LTE-verkkoon, jos muut reunaehdot esimerkiksi riittävän uudesta SIM-kortista täyttyvät. Eiväthän nuo nopeusrajoitetut liittymät (kai) edes syö koko kaistaa, kuten nuo ns. 4G Full Speed-liittymätyypit. Toisaalta itselläni ei mitään tarvetta lisänopeudelle, kunhan kuituverkko kotona toimii.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Toisessa ideassa Elisa selvittää asiaa, jossa kysellään erilaisia nopeusvaihtoehtoja 4G-liittymiin. Mielestäni kannattaisi 21 megan liittymät päästä sellaisenaan 4G LTE -verkkoon tai liittymä poistaa kokonaan ja korvata se perus4g:llä joka olisi vaikkapa 10M/1M ja maksaisi Tarkka 3G:n verran. 14,90 eur kk. Monelle tärkeää ei ole nopeus, jolloin puhelimeen 150 megaa on vähän ylioptimoitu, kun tarkoitus on vain kuunnella musiikkia tai katsella leffaa. Kotona 100/10, ei tarvetta mobiilille, mutta matkalla olisi kiva, että nopeus olisi 10 megaa eikä 0.1 megaa kuten nykyisin esmes Tampereella käydessä. Odotan hyviä uutisia!
Käyttäjätaso 3
Itse huomasin reilu vuosi sitten, että DNA:n vanhoilla liittymillä pääsee 4G-verkkoon. Eli jos liittymä on niin vanha, että siihen on ostettu netti kertomatta verkkotekniikkaa niin 4G toimii. Itsellä 0,512M 4G-puhelinliittymä ja johonkin 20 megaseen taitaa voida nostaa kyseisen netin, hinta taitaa olla siinä 13€ seutuvilla jos nostaisi nopeutta.

Eli onko vastaavaa ominaisuutta Saunalahden vanhoissa liittymissä jossa netti lisäpalveluna?

Uusissa puhelinliittymissä taitaa Elisalla ja DNA:lla joutua 4G:stä maksamaan "extraa".
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
no nyt tästä ideasta tuli ajankohtainen kun elisa niin sanotusti uudisti liittymävalikoimiaan. 4g liittymissä ei muutoksia mutta 3g puolella tuli muutoksia, pääosin heikennyksiä. nyt kun 3g liittymien nopeudet ovat niin alhaalla niin pitäisikö alimmat nopeudet ulottaa myös 4g verkkoon.

Osallistu keskusteluun