Ratkaistu muuten

4G verkon taajuusalueen valinnan mahdollistaminen

  • 19 kesäkuu 2014
  • 4 kommenttia
  • 10465 katselukerrat

Käyttäjätaso 4
  • Entinen OmaYhteisön jäsen
  • 489 kommenttia
On useasti tullut vastaan tapauksia, jossa modeemi tai mokkula ei osaa automaattisesti valita parasta 4G verkkoa, 1800Mhz tai 800mHz. (modeemista puuttuu tämä manuaallinen ominaisuus)<br>Modeemi menee ilmeisesti signaalivoimakkuuden mukaan tai sitten muuten sattuman varaisesti jonpaankumpaan verkkoon.<br>Tämä aiheuttaa ongelmia, yhteyden katkomista ja jopa nopeuden alentumista, verkkojen välillä sahaamista,<br>Yleensä 1800Mhz verkossa nopeus on usein huomattavasti parempi.<br>Tilanteissa, joissa 1800Mhz verkko kuuluu riittävän hyvin, ei ole kenekään etu, että modeemi valitsee 800Mhz verkon. (1800Mhz:150Mb/50Mb vs. 800Mhz: 75Mb/25Mb).<br>Nyt myös useassa kaupungissa (reunoilla) käytettävissä molemmat verkot.<br>Tätä vastaa ei ole paljoa keinoja.<br>Myös Elisa menettää tuloja, koska 800Mhz verkkoon ei ole mielekästä ostaa täyden nopeuden liittymää.<br><br>Ratkaisuksi ehdottaisin:<br><br>Oma APN 1800Mhz ja 800Mhz verkoille. Esim internet1800 ja internet800.<br>Sen voisi lähes jokainen helposti asetaa pienen ohjeen avutuksella.<br><br>Tai<br><br>Oma Saunalahti hallintaan valintanappi, josta voisi käydä valitsemassa halutun verkon. Ongelmaksi tulee helposti yhteyden menettäminen, joten se pitäisi tehdä 2-vaiheisesti.<br>Siis tehdä muutos. Se astuu voimaan heti. Ja sitten esim 10-15min aikana käydä vahvistamassa valinta (sähköposti kuittaus). Jos yhteys menee poikki, niin yhteys palaa takaisin oletus asetuksiin 15Min päästä.<br><br>Toivottavasti ei aiheuta liian suurta muutostyön määrää. Tämä olisi varmaan hyödyllinen ominaisuus

//Muokattu kategoriat uusia vastaaviksi. -Norris

4 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Käyttäjätaso 7
Muuten hyvä idea, mutta Ellulle "pienenkin ohjeen" kirjoittaminen on ylivoimainen ongelma. Viimeistään katastrofi tulee siinä vaiheessa kun omille asiakaspalvelijoille pitäisi levittää ohjeet "pienen ohjeen" olemassaolosta...
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tietyillä reitittimillä ainakin voi taajuusalueen "pakottaa" siihen mitä haluaa käyttää. Huaweilla ja Telewellillä taitaa olla sellaisia. Ei kyllä pakotus taida näissäkään olla helpoimmasta päästä tehdä, jos komentoja joutuu syöttämään laitteelle.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Niinpä.

Mitäköhän niiden muiden kuin Elisan toimittamien laitteiden ominaisuudet tähän asiaan kuuluu?

Minulle riittäisi , että laitatte sen taajuus pakotuksen omiin laitteisiinne.

PS.Ainakin TeleWell TW-EAV510:ssä se tikun taajuuspakotus hoituu ihan helposti TeleWellin käyttöliittymän kautta AT-komennolla.
Käyttäjätaso 4
Moi, vastaavantyyppinen idea löytyy myös https:///t5/Ideapaja/quot-Mokkuloiden-quot-taajuusvalinta/idi-p/333605.

Olemme tuoneet syksyn aikana myyntiin ZTE MF910 4G/WiFi -reitittimen, jossa on mahdollisuus lukita LTE-verkon taajuus (2600/1800/800 MHz) laitteen hallintaliittymän kautta. 
 
Kirjaamme jatkossa tulevien laitteiden vaatimusmäärittelyihin tämän ei-pakollisena preferoituna lisäominaisuutena :)

Osallistu keskusteluun