Älykäs virransäästö Elisan 4G-verkkoon

Tuote: Netti

Huawei-verkkoalueella on käytössä älykäs virransäästö (cell sleep) kun taas Nokia-alueella sammutetaan kylmästi kaikki korkeammat taajuudet. Siksi ehdotankin Elisan ottamaan käyttöön Nokian verkkoalueelle ominaisuuden, jonka nimi on:

LTE 1103: Load Based Power Saving for Multi-layer Networks

Asiakaspalautteen määrä nykyisen ajastetun solujen lukituksen aiheuttamien ongelmien vuoksi varmasti vähenisi ja kokonaisuustyytyväisyys Elisan palveluihin paranisi.

Huawei-alueella kun solut heräävät, jos reippaampaa tiedonsiirtoa tapahtuu ja taas nukahtavat, kun kuorma loppuu. Ei voi olla rahasta kiinni, koska sama lisenssi/feature setti kattaa kummatkin (ajastettu lukitus/kuormaan perustuva lukitus) , on vain jostain konffailusta kiinni.

Lisää älykkyyttä verkkoon saataisiin myös LTE 1203 Load Based Power Saving with Tx Path Switching off - eli Mimo sleep. Virransäästöä radioiden osalta tulisi noin -50%  , ja koska tuo olisi myös kuormitukseen perustuva, ei pitäisi aiheutua ongelmia, sikäli mikäli yllättäen tulisi kovaa kuormitusta.

Kiitoksia ideasta @Purnipsi, varsin kiinnostava idea! Ääniäkin tulla tupsahti nopeasti, joten viedään idea eteenpäin :slight_smile:


Moi! Saimme tähän ideaan seuraavanlaista osviittaa:

 

“Seuraamme ominaisuuksien kehitystä ja teemme Elisassa aktiivista yhteistyötä laitevalmistajien kanssa.

Tämän lisäksi kehitämme myös omia älykkäitä ratkaisuja verkkojen hallintaan. Ideassa ehdotettu LTE 1103 onkin meillä käytössä.”

 

Kiitoksia kuitenkin Purnipsi hyvästä ideasta ja asian tiimoilta valveutuneisuudesta! 👍