Toteutettu

Alle euron päivät -hintakatto koskemaan myös tekstiviestejä?

  • 22 toukokuu 2013
  • 13 kommenttia
  • 11616 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
  • Entinen OmaYhteisön jäsen
  • 14255 kommenttia
Moi kaikki :)

Saisiko Satakieli 2000 -liittymiin ja vastaaviin missä on puheluiden hintakatto 0,99 € myös teksti- ja MMS-viestikaton? Näin siis sillä 0,99 eurolla voisi soittaa ja viestitellä haluamallaan tavalla edullisesti. Tämä olisi täydellinen houkutin hankkimaan Saunalahden liittymä.

Oman verkon liittymissä hintakatto tarkoittaisi verkon ulkopuolista käyttöä eli siellä Omaan verkkoon menevät puhelut, tekstiviestit ja kuvaviestit menisivät kuukausimaksusta kohtuukäytön mukaan 2000 yksikköä joita voisi käyttää joustavasti vaikkapa 500 puheeseen ja 1500 viesteihin Omaan verkkoon.

Tämä olisi aivan täydellinen jutska! Saunalahti uuteen nousuun!!!

13 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Tarkoitatko, että vuorokaudessa on kaksi erillistä hintakattoa vai sitä, että molemmat ovat saman hintakaton alla?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Molemmat saman hintakaton alla. Kyseinen hintakatto oli aiemmin Tele Finlandilla, mutta menivät poistamaan.

MMS-viestejä eivät välttämättä ala toteuttaa, mutta jos saisi edes puheen lisäksi normaalit tekstiviestit (ei MMS) mukaan kampanjaan.

Saunalahdella on selkärankaa kilpailla kunnolla. Joten ajattelin, että tämä olisi hauska idea!
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Miten se Saunalahden selkäranka on viime aikoina näkynyt ? Lisääntyneenä jäykkyytenä ja uusina maksuina ?
Käyttäjätaso 6
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Tuohon liittymäänhän lisättiin Alle Euron päivät korvauksena puhujille, kun siihen tuli data ja parin euron korotus. Tämä tuli vähän sivussa, kun muihinkin joissa ei olut dataa tuli. Liittymä on vähän paitsiossa, kun se on vain S-etukortilla ja hinnatkin ovat ennen ALV-korotusta määriteltyjä. Siksi ken näe kovin mielekkäänä tuon paikkaamista uudella paikalla. Olisi parempi tuoda uusi liittymä. Alle euro päivät on siitä outo palvelu,että uusista liittymissä se on vain tuossa. Siksi näen Alle Euron päivät kuolleena kehityslinjana vaikka se toki on kuluttajalle hyvä. En näe esimerkiksi loogista juuri syytä miksi se kuuluu SK 2000:een mutta ei SK Kelpoon. Se, että 31.3.2013 edelliseen ei kuulunut dataa ei ole looginen syy enää uusissa liittymissä. Alle euron päivät oli palvelu,joka syntyi ketjutettujen määräaikaisten sopimusten aikana. Kun ne kiellettiin, oli se kuolinkellot AEP:lle.

Ihminen ottaa Satakieli 2000 tyyppisen liittymän, koska hänellä on joku kaveri Saunalahden liittymän kanssa. Se, että puhelut kuuluvat pakettiin, mutta tekstiviestit eivät kuulu vääristää näiden hintasuhdetta. Olisi hyvä, jos saisi viestejäkin nimenomaan omaan verkkoon. Satakielii 2000:n saa toki tekstaripaketin, mutta ne ovat varsin kalliita suhteessa viestien määrään ja niissä ei oteta huomioon liittymän suuntautumista veron sisäiseen liikenteeseen. Ne myös sisältävät vain tekstiviestit.

Ehdotukseni onkin siis, että Satakieli 2000 poistetaan uusmyynnistä ja tilalle tulee liittymä, jossa perusmaksuun sisältyy myös verkon sisäiset viestit (2000 kpl) mutta ei alle euron päiviä. Koko Satakieli-perhe on jäänne menneiltä ajoilta.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Koska kaikki kuulemma tarvitsevat dataa tai ainakin joutuvat siitä maksamaan, en ymmärrä tuollaisten oman verkon viestipakettien tarvetta. WhatsApp- tai vastaavalla sovelluksella pystyy lähettämään ilmaiseksi viestejä ja kuvia riippumatta siitä onko vastaanottaja omassa vai vieraassa verkossa. Tosin vaatii vastaanottajalta vastaavan ohjelman, mutta se ei nyt ole vaikea hankkia. Viestipaketitkin ovat varmaan katoavaa kansanperinnettä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
On todellakin ihmisiä, jotka eivät halua leikkiä tuollaisilla sovelluksilla. MInä kokeilin tuota ja yksi henkilö luettelossani käytti myös. Tämä on sellainen, jolle en ikinä ole soittanut tai tekstaillut. Toisaalta tuollainen pikemminkin antaa tarpeen tuoda edullinen tekstiviestitysmahdollisuus. Jos puhelut nimenomaan omaan verkkoon kuuluvat pakettiin, on luonnollista, että sama koskee tekstiviestejä.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Jos lähetät kuukaudessa esim. 500:lle eri henkilölle yhden tekstiviestin, ei WhatsApp:sta ole apua, mutta jos lähetät 1-5 henkilölle yhteensä 500 viestiä, ei mitään estettä. WhatsAppia osaa käyttää, jos osaa lähettää tekstiviestinkin.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Ongelma vain on, että saa muut käyttämään sitä.Ehkä joillain teineillä tuo on kova juttu, mutta aikuisemmat eivät tuollaisia käyttele. Tuolla ei tee mitään, jos ne, joilla pitäisi viestittää eivät sitä käytä.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Ikärasismia. Mun tuttavapiirissä/ vastaanottajaluettelossa on n. 60 vuotiaita "teinejä", kun käyttävät tota ohjelmaa. Koskahan he kasvavat aikuiseksi ?
Käyttäjätaso 5
Eli max. 30,69€ / kk (31*0,99€) + liittymän perusmaksu.

Tuolla voisit sitten puhua ja viestitellä kuinka paljon tahansa kuukaudessa.

 

Tuosta WhatsAppista, älä osronk yleistä tuota ikää

Täällä >50 v käyttäjä, meillä koko perhe käyttää tuota, sinne voi lähettää koko perheen ryhmään viestin jolloin kaikki näkevät se ja voivat ottaa osaa keskusteluun tai sitten vain yhdelle.

 

Kenellä ei tuota ole niin niille pitää sitten lähettää normaali tekstiviesti tai iMessage (Apple-käyttäjät)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Kiitos ideasta! AlleEuronPäivät on perinteisesti ollut hintaetu kotimaan puheluille ja tekstiviesteille on ollut omat lisäpalvelut. Tuotevalikoimaa kuitenkin uudistetaan aika ajoin, joten mistä sitä tietää vaikka tällaistakin tulisi joskus 😉 -Suvi
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +3
Täältä kaivoin esiin tällaisen vanhan idean, joka on toteutettu 1.4.2015 AlleEuronPäivät-lisäpalvelun muutoksen yhteydessä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +3
Tämä toteutettu 1.4.2015 tehdyssä AlleEuronPäivät-uudistuksessa 🙂

Osallistu keskusteluun