Asetusten tallennus kaikkiin Elisan tarjoamiin laitteisiin


Joka päivä tällä palstalla elisalaiset neuvovat ratkaisemaan ongelmatilanteita resetoimalla laitteita takaisin "tehdasasetuksille".



Tästä on suuri vaiva asiakkaille, koska jos halutaan käytössä olevat asetukset käyttöön myös resetoinnin jälkeen, pitää asetukset kirjata muistiinpanoihin manuaalisesti ja resetin jälkeen sitten taas asettaa manuaalisesti.



Lähes poikkeuksetta kaikessa tietoliikenne- ja tietotekniikassa tällaiset tilanteet on hoidettu jo ainakin toistakymmentä vuotta siten, että laitteen ohjelmistossa tarjotaan mahdollisuutta tallentaa asetukset joko laitteen sisäiseen tai ulkoiseen muistiin.



Elisa on onnistunut unohtamaan tämän ominaisuuden kaikista laitteistaan, joihin on kustomoinut softan itse.



Mahdollisia syitä:



- käyttöliittymä halutaan yliyksinkertaiseksi



- asetukset piti jonkun suunnitelman mukaan saada täydellisesti oma.elisaan



- halutaan asiakkaiden pitävän asetukset "tehdasasetuksilla"



- resursseja softan kustomointiin ei tajuta suunnata riittävästi



- softan kehittäjä ei tajua vaivan määrää asiakspäässä (laittakaa kehittäjä asettamaan manuaalisesti asetukset miljoona kertaa, sen verran Elisan asiakkaat ovat jo kai tehneet)



Alkais oleen aika seurata muuta maailmaa...



//Muokattu kategoriat uusia vastaaviksi. -Norris
Oisko tähän ratkaisu se, että laitetaan nuo laitteet siihen vireeseen ettei tarvii jatkuvasti olla vetämässä johtoja seinästä tai palauttamassa tehdasasetuksia?
Asetusten tallennus kaikkiin Elisan tarjoamiin laitteisiin
Tehdasasetuksilla pyritään monesti resetoimaan juurikin ne kaikki asetukset, jotka saattavat aiheuttaa ongelman laitteessa. Asiaa kuitenkin selvitellään meillä tarkemmin, että onko tällaiselle toiminnolle mahdollisuutta!
Suurin osa esim. elisa viihteen digiboksien ongelmista johtuvat aivan jostain muusta kuin laitteen asetuksista. Tämä pitäisi ehdottomasti toteuttaa digibokseissa mahdollisimman pian. 



Modeemeissa ymmärrän Elisan kannan, varsinkin jos oma.elisan kautta halutaan tehdä asetukset ja muuten hallita modeemeja ja päivityksiä Elisan toimesta.
Kiitos ideasta. Koska tehdasasetusten palautus on vika-/ongelmatilanteiden korjaamiseen, sen tarkoitus on pyyhkiä koko laitteen muisti tyhjäksi siihen pisteeseen, jossa se on todennäköisimmin toiminut. Näin ollen juuri nollattujen asetusten palauttaminen voisi jopa haitata viankorjausta. Olen myös havainnut, että usein tehdasasetuksia palautetaan kokeilematta ensin virtajohdon irroittamista laitteesta. Esimerkiksi N7700 digiboksilla pelkkä virtajohdon irroittaminen ja uudelleenkytkentä auttaa isossa osassa tapauksista, ja se tulisi tehdä aina ensimmäisenä, jotta tarvetta tehdasasetusten palauttamiselle ei välttämättä syntyisi lainkaan.
Kyllä esimerkisi Pacella noin sadan viidenkymmenen turhan kanavan pois näpyttäminen kanavalistalta joka tehdasasetusten palutusten jälkeen on tosi turhauttavaa.



Eiköhän modeemeissa kin usein tuo tehdasasetusten palutus on tarpeen aivan muista syiistä, kuin omien asetusten takia.



Voisihan sitä olla vaihtoehtona se, että omat asetukset jätetään voimaan.