Avausmaksut pois numeronsiirrosta ja latausliittymistä


Uusissa GSM-liittymissä on avausmaksu 3,90 €. Tämä on ihan ok, mutta latausliittymien yhteydessä se pitäisi poistaa. Alkulataus latausliittymälle on vähintään 5 € ja avausmaksun jälkeen liittymän käyttöön jää vain 1,90 €.



Numeronsiirrossakin tuo avausmaksu peritään. Avausmaksun vuoksi numeronsiirto Saunalahdelle voi jäädä tilaamatta.
Hei Hyvis,



Veit sanat suustani. Mielestäni liittymän avaus tulisi olla aina maksuton ja operaattori voisi ehtoihin lisätä litaniaa tyyliin: liittymän ennenaikaisesta sulkemisesta (alle 3 kk käyttöönottopäivästä) peritään 4,90 euron käsittelymaksu. Jos liittymä on ollut käytössä tätä pidempään, tuota lopetusmaksua ei perittäisi lainkaan. On aivan tyhmää pistää avausmaksuja niille, jotka haluavat nauttia Elisan verkon toimivuudesta. Esim. tilanteessa, jossa muut operaattorit eivät tyydytä esim. asiakaspalvelun tai toimivuuden osalta.



Ja kuten aina, latausliittymässä ei saisi olla mitään avausmaksuja.



Kiitos.
Avausmaksut pois numeronsiirrosta ja latausliittymistä
Ainakaan "itsepalveluna" tilatuissa liittymissä ei pitäisi olla avausmaksua ollenkaan. Noilla ylimääräisillä maksuilla on paha tapa tarttua muille operaattoreille, nythän taitaa olla Saunan lisäksi vain DNA:lla. Vrt. paperilaskun hinnoittelu.
Minusta tuollainen pieni avausmaksu ei ole mitenkään paha. Panee vain hieman harkitsemaan ottaako liittymää vain siirtääkseen sen muualle tms. SIlä SIM-kortilla on kuitenkin hintansa. Joku sen maksaa aina. Jos keinottelijoille annetaan ilmaiset avaukset, maksavat normaalit käyttäjät kulut.
^ Miten tuossa nyt erotellaan keinottelijat ja esim. lapselleen ensimmäisen liittymän avaajat ? Asiakkaista on aina myös kuluja, luulisi kk-maksujen noston kuittaavan sim-kortin hinnankin. Enkä puhunut nyt latausliittymistä, joiden tarvetta en edelleenkään ymmärrä. 



Laittaa uuden latausliittymän minimilatausmääräksi 10 € tai 20 €, niin suurin osa ei mene avausmaksuun. Tälläisessa kk-maksuttomassa avausmaksu on ymmärrettävämpi kuin muissa liittymissä.
Normaalikäyttäjille pieni avausmaksu ei ole mikään ongelma. koska se maksetaan vain kerran. Keinottelijalle se on ongelma, kun hän jatkuvasti siirtää numeroita operaattoreilta toiselle. Latausliittymässä toki avausmaksu on outo, kun sinne kuitenkin ladataan rahaa, jota ei saa pois.
Ne keinottelijat ovat varmaan juuri niitä Saunalahden asiakkaita, jotka joutuvat vaihtamaan ensin vieraalle operaattorille ja sitten takaisin saadakseen numeron siirtymään sinne latausliittymälle. Eli se on operaattorin itse aiheuttamaa pelleilyä. Helpompihan on vaihtaa kerran operaattorille, jolla ei ole pakkodataa eikä avausmaksua ja jäädä sitten sinne. Sehän taas on vapaata kilpailua eikä keinottelua.
🙂 Hyvä kun kerroit, ei tule tuotakaan otettua edes vahingossa.. :smileyrolleyes:
Tässä juuri avasin latausliittymän ja latasin saldoa 15 euroa. Nyt näkyy OmaSaunalahdessa saldona 25 euroa sis. kampanjabonuksen.



Ei sitä avausmaksua minulta ainakaan vielä ole veloitettu.
Kiitos ideasta! Kuten Hyvis kommenteissa toteaakin jo, Latausliittymissä ei avausmaksua tosiaan veloiteta. Muiden liittymien osalta on avausmaksu ollut käytössä jo jonkun aikaa ja toistaiseksi pitäydymme tässä linjassa 🙂 -Suvi
Kiitos tiedosta eli kannattaa ottaa latausliittymä jos ei halua avausmaksua?



Itse ajattelin vaihtaa numeroa latausliittymään suoraan eli irtisanon Reilun varmaan määräaikaisuuden päättyessä. Sen verran vähän tulee viestejä ja puhetta käytettyä että latausliittymä Norppa olisi halvempi ja samalla pääsisi eroon teidän palkintokyselyistä. Netti siinä onkin riittävä 4,94 €. Mutta mietin vielä asiaa mitä teen asian kanssa.
Esimerkiksi Norpan hinnastossa avausmaksu on, vaikka sen voi tilata vain latausliittymänä. Se pitäisi siis korjata.
Näyttää tuo olevan vieläkin tuolla hinnastoissa latausliittymien kohdalla. Norpan kohdalla tulee näkyviin, kun avataan linkki  "Hinnasto"..



Miten usein päivitykset menevät tuotantoon?