Back Button


Kaiken yksinkertaisen maalaisjärjen mukaan seuraavanlainen käyttötilanne: "Mikähän Ranskan avointen ottelu Eurosport 2:lta tulee, kun tää Eurosport 1:lta tuleva ei ole nyt niin kiintoisa? Käynpä vilkaisemassa"



Hoituisi näin:

Koska olen voinut järjestää suosikkikanavani omaan haluamaani järjestykseen (nyt ei pysty? Ainakaan Netgem 7700:ssa?) on minulla Eurosport 1 ja 2 peräkkäin ja voin nopeasti käydä katsomassa mitä 2:lta tulee.



Ja yleisemmin vastaavia tilanteita auttaisi kaukosäätimen "takaisin edelliselle katsomalleni kanavalle nappi". Sellainen nappi on jo valmiina, koska se ei ainakaan minulla kanavanvaihdon jälkeen tee mitään.



back.jpg



Nyt se hoituu näin:



Missä perhanassa se Eurosport 2:n on? Miksei ne ole peräkkäin? No, haempa sen tuolta Guidesta - ai niin, sen aikana en voi katsoa 1:n lähetystä. No - selaanpa kanaviani nuoli ylös-alas näppäimillä - ai hitto, nyt en ehtinyt selata, kun digiboksi valitsi tuon toisen kanavan. No, löytyihän se viimeinkin se Eurosport 2:n. Mutta eipä siellä ole sen mielenkiintoisempaa ottelua menossa. Taidanpa palata 1:een - no missä hemmetissä se 1:n nyt onkaan?
Back Button
No sen verran vedän takaisin, että eipä nuoli ylös-alas näppäimillä kanavia selatessa sentään tapahdukaan kanavanvaihtoa, vaikka selaus keskeytyy, silloin kun sitä ei suorita tarpeeksi nopeasti. Täytyisi painaa vielä enteriä...(ja jos sitä ei ehdi painaa oikean kanavan kohdalla, niin on selattava uudestaan alusta).
Vielä lisää siis nykytilanteen vaikeudesta: nuoli ylös-alas näppäimillä (en siis tarkoita P> ja P< näppäimiä) kanavaa haettaessa ei voi rauhassa hakea oikeaa kanavaa, koska lista katoaa, jos hidastelee liikaa - jos taas pitää nuolta pohjassa kokoajan, niin lista alkaa vilahdella niin nopeasti, että siitä ei saa mitään selvää tai menee oikean kanavan ohi ja joutuu palaamaan taaksepäin, jolloin kaukosäädin horjuu kädessä eikä infrapunasignaali enää osoita tarkasti boksia ja koko selaustila poistuu. Siis: kuvaruudun vasemmalla laidalla nuolilla selattavaa kanavalistaa pitäisi pystyä rauhassa selaamaan vaikka kuinka hitaasti askel kerrallaan ilman että koko lista häviäisi (jolloin joutuu aloittamaan homman alusta) ja lista häviäisi vain jos painaa "OK" kun valitsee kanavan tai painaa "Back" näppäintä merkiksi siitä, että ei haluakaan vaihtaa kanavaa. Ei siis mitään typerää ohjelmoimaanne ominaisuutta, että jos listaa ei selata vähään aikaan niin se katoaa: se katoaa vain jos painaa "Back" näppäintä tai valitsee kanavan "OK":lla.



Sukkulointi kahden kanavan välillä eestaas olisi niin helppoa (kunhan ne ensin on löytänyt) jos tuo "Back" näppäin kanavanvaihdon jälkeen ohjelmoitaisiin palauttamaan edelliseen katsottuun kanavaan, josta voisi palata siihen edelliseen katsottuun kanavaan, josta voisi taas palata katsomaan joko Eurosport toisella kanavalla on alkanut mielenkiintoisempi odotettu ottelu jne... Ei pitäisi olla kovin vaikeaa ohjelmoida, jos olette kerran osanneet ohjelmoida esimerkiksi tuon typerän ja turhan ajastuksen, että koko lista katoaa jos siihen on liian kauaksi aikaa pysähtynyt (mikä aika sitäpaitsi nykyversiossa on aivan liian lyhyt *)).



EDIT: *): No tuon ajan sentään näköjään pystyy säätämään asetuksista: Käyttöliittymä/Inforuutujen näyttäminen/, mutta ei siinäkään ole mitään järkeä: inforuutua näytetään aina niin kauan kun sitä halutaan katsoa, eli se poistuu kun painaa "Back" näppäintä. Nyt jos sen on säätänyt 15 sekunniksi, niin siinähän se inforuutu seisoo turhan panttina vaikka haluamansa informaation on nähnyt jo 4 sekunnissa.*)



EDIT2: *) No sorry, niinhän se inforuutu poistuukin "Back" näppäimellä!...En vain ole huomannut sitä, kun minulla on ollut tuo oletusasetus 2 sekuntia, enkä ole ehtinyt painaa "Back" näppäintä. Olen uusi Viihteen käyttäjä, niin vasta totuttelen sen ominaisuuksiin. Eli unohtakaa muut valitukseni paitsi "Paluu edelliselle katsotulle kanavalle" -ominaisuuden puuttuminen.
Back Button
Teknisistä sysitä johtuen tätä ei ole näköpiirissä, mutta saattaa (hyvin epätodennäköisesti) realisoitua joskus tulevaisuudessa (mikäli planeetat ovat oikeassa asennossa). Siksi "pidetään mielessä".
eBin kirjoitti:



Teknisistä syistä johtuen tätä ei ole näköpiirissä, mutta saattaa (hyvin epätodennäköisesti) realisoitua joskus tulevaisuudessa (mikäli planeetat ovat oikeassa asennossa). Siksi "pidetään mielessä".



Tuota meriselitystä Elisan kannattaa jatkossa käyttää useamminkin, taitaisi jopa olla aika realistista. :smileylipsrsealed: