Ei toteuteta

Elisa Vahti liveen tekstiviestihälytys takaisin

  • 2 elokuu 2013
  • 8 kommenttia
  • 12318 katselukerrat

Minusta on huono asia, että Vahti liven ohjelmaa muutettiin niin, että enää ei tule tekstiviestihälytystä. Tämä rajoittaa ohjelman ja systeemin käytön pelkkään "tirkistelyyn" - varsinainen vahtiominaisuus hävisi, koska mitään järkevää hälytystä ei enää saa. Jos kutsumattomat vieraat murtautuvat kotiin poissa ollessa, niin kamera ei anna mitään hälytystä, vaan tulee vain äänetön lista ohjelmaan kameran havaitsemista liikeajoista. Tekstiviestin toimiessa iPhoneen voi määrittää lähetysnumeron perusteella sireenin ulvomaan, jotta varmasti tiesi (tai olisi tietänyt) kameran havaitsemasta liikkeestä.

Tuote ei enää vastaa sitä, mistä olen hankkiessani tehnyt sopimuksen. Myyjä vakuutti, että Vahti live toimii valvontajärjestelmänä, kun on kiinteä nettiyhteys, muutoin pitäisi valita Elisa Vahti. Esittelyn perusteella omiin tarpeisiini oli sopiva Elisa Vahti live. Meillä ei ole lapsia eikä koiria, joiden vahtimiseen ja tirkistelyyn Vahti live nyt tuntuu olevan säädetty.

Toivon, että Elisa palauttaa tekstiviestiominaisuuden ohjelmaan tai palauttaisi vanhan version ohjelmasta App Storeen vaihtoehdoksi, niille jotka haluavat käyttää järjestelmää muuhunkin kuin toisten vahtimiseen ja kukkien katseluun kesämökillä. Harvalla taitaa sitä kiinteää laajakaistaa mökillä olla. Talvella taitaa moni mökki olla turhan kylmä kameralle.

8 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
Keskustelu käyntiin tästä, mitäs muuta parannusta keksittäisiin samaan syssyyn?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tätä muutostapa en ole huomannutkaan, kun olen ollut lomalla ja ei ole tarvinnut käyttää Liveä. Meillä Live on sen takia, että saan tekstarin, kun poika tulee koulusta kotiin. Joutuu olemaan yksin tunnin verran koulun jälkeen ja tuo saapuva tekstari on kätevästi ilmoittanut, että kahdeksanvuotias on kotona. Töissä ollessa ei ole aikaa vahtia puhelinta ja katsella kameran kuvaa, mutta viestiä vilkaisemalla on tiennyt, että kotona ollaan. Ehdottomasti selvä huononnus tämä uuden sovelluksen hälytyslista viestien sijasta. Ehdottomasti viesti takaisin.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Enpäs ole huomannut asiakkaalle tullutta viestiä, jossa kerrotaan, että tuo uusi hieno piirre eli liiketilasta kännykkään tuleva push-viestin äänihälytys otetaan pois käytöstä?!? 

Onko tuo palvelu todellakin poistettu Elisa Vahti Liven palveluvalikoimasta?  Ei hyvä.  Kyllähän nyt tilen päälle tulee kuvana havaittujen liiketilojen lukumäärä ja näytölle saa näkyviin aikaleimattuina nuo "hälytyskohdat" listana, mutta se ei ole valvonnan osalta sama asia.  Kokeilin heilumista muutaman metrin päässä kamerasta, mutta eipä tullut ilmoitusta tilen päälle.  Sitten heilutin kännykkääni kymmenen sentin päässä kameran linssistä ja huomasin hetken kuluttua tilen päällä ykkösen, mutta mitään ääntä ei kuulunut.  Parin tunnin kuluttua kokeilin liikettä kameran edessä uudelleen ja nyt ääni taas kuului?!?  Toimii siis jotenkuten, mutta ei vastaa tyhjänä olevan talon valvonnalle asetettua vaatimusta.  Ääni taas kuului aikaisemmin liiankin usein, kun ulkona jokin oksa heilahti tai aurinko meni pilveen.  On meinaan kamera kuvaamassa ulkovajaa silloin, kun olemme kotosalla emmekä ulkomailla.  Poissaollessamme kamera kuvaa sisätilaa ja mahdollista sisääntunkeutujaa.

Viime aikoina on ihmetelty Elisa Vahti palvelun kehityksen loppumista ja kaivataan kehittyvään ja ilmeisesti Vahti-palvelun kokonaan korvaavaan Vahti Live palveluun ainakin lämpömittaria, ovikosketinta ja kunnollista erillistä liiketilanilmaisinta.  Nämä vaativat noiden kahden konseptin yhdistämistä ja osittain uudelleen miettimistä.

Onko suunnittelutyö menossa?  Elisa Vahdin kohtalo?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Itsekään en ole muistaakseni saanut mitään infoa, että tekstiviestihälytys on poistunut. Tällä hetkellä sille ei ole mitään käyttöä, kun kamera kuvaamassa omaa pihaa ja joku aina kotona. Mutta loppusyksystä oli tarkoitus viedä kamera taas mökille havaitsemaan mahdollisia murtovarkaita tai muita tontilla kävijöitä. Eli kyllä siinä kohtaa palvelu menettää merkityksensä, ellei puhelimeen tule edes viestiä mahdollisesta havainnosta.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Muutos viestitapaan tehtiin heinäkuun alussa, sähköpostitse lähetetty asiakastiedote on nähtävissä täällä:
http://elisa-tiedotus.mailpv.net/a/s/14445208-398cd7fe2acc2c2e0cae2ce5c87147db/365436

Tiedote lähetettiin kaikille Vahti Live -asiakkaille, jotka eivät ole peruuttaneet asiakaskirjeiden tilaamista.

Uusissa viesteissä on tekstiviestin tapaan myös äänimerkki / äänihälytys, mutta julkaisun jälkeen iOS-sovelluksessa havaittiin häiriö, joka esti äänimerkin kuulumisen. Häiriö korjattiin kuitenkin nopeasti palvelinpäästä, eikä se edellyttänyt sovelluksen päivittämistä. Toimivatko äänet kaikilla nyt normaalisti?
Nyt kuuluu hiljainen bling-ääni, joka kyllä ei ketään herätä. Tämä sama ääni tulee kaikista tapahtumista, miten tästä voi erottaa, että kysymyksessä on Vahdin hälytys. Miten voidaan määrittää Vahdin "hälytyksille" oma ääni?

 

Tekstiviestille voi määrittää äänen lähettäjä kohtaisesti ja minulla se oli säädetty niin, että Vahdilta tuleva viesti pani sireenin äänen soimaan, johon varmasti herää sikeimmästäkin unesta tarkistamaan, mitä kameran tunnistusalueella tapahtuu.

 

Olkaa hyvät ja laittakaa tekstiviestimahdollisuus vaikka valinnaiseksi. Onko tällaisen huononnuksen vuoksi mahdollisuus sanoa sopimus irti? Tuote ei enää vastaa sitä, mitä varten se myytiin.
Sama huomattiin täällä - hälytyksiä on tullut mutta puhelin ei hälytä viestin saapumisäänellä niinkuin ennen.

Haluamme vanhan SMS viestin takaisin!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Juttelin asiasta pitkään Vahti Liven kehityksestä vastaavien henkilöiden kanssa, ja he pyysivät minua välittämään teille pahoittelunsa: tekstiviestihälyytyksistä luopuminen nähdään tällä hetkellä pysyvänä ratkaisuna, ikävää kuitenkin että koette tämän muutoksen huononnuksena palveluun. Tällä hetkellä hälyytyksen osalta keskitytään kuitenkin eri puhelinten push-viestien kehittämiseen 🙂 Mikäli teille tulee mieleen parannuksia push-viesteihin liittyen, avatkaa ihmeessä uusia ideoita aiheesta!

Osallistu keskusteluun