Toteutettu

Elisa Vahti Liven 24 h-tallenne "turvaan".

  • 16 toukokuu 2013
  • 10 kommenttia
  • 15644 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Jos joskus pitkään ulkomailla ollessani Elisa Vahti hälyttää ja Vahti Livekin on tallentanut kutsumattomien vieraiden touhuja, niin voisiko jollakin konstilla saada esim. edellisen 24 h -tallenteen "turvaan" jonnekin asian selvittämiseksi?

Tätä on ehkä ehdotettu jo jossain, mutta ehdotan uudelleen.

//Muokattu kategoriat uusia vastaaviksi. -Norris

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

10 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Elisa Vahti Liven 24 h-tallenne "turvaan".
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Millaista turvaa kaipaat? Eikö tallenne palvelussakin ole turvassa? 🙂 Voit ottaa talteen kymmenen tärkeintä hetkeä aikakoneesta. Yhden tallenteen pituus on enintään 15 min.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Tallenteen saamisella turvaan tarkoitan sitä, jos ulkomaille saan hälytyksen Elisa Vahdista, niin talteen jää vain tuo Vahdin minuutin pätkä.  Elisa Vahti Live on samalla tallentanut 24h-pätkän, joka olisi hyvä saada "turvaan" asian selvittelyä varten.  Käsittääkseni tuo 24h on jatkuvasti päälletallentuva aika, joten seuraavana päivänä tuota nauhoitetta ei enää ole käytettävissä.  Onhan näin?

Kysymykseni olikin siis:  Voisiko "valmiina olevan" 24h-tallenteen saada säilymään jollain komennolla vaikka erillistä maksua vastaan?  Pitkä tallenne antaisi hyvän pohjan vaikkapa asuntomurron selvittämiseksi.  Tietysti sisääntunkeutuja voi katkaista sähköt, mutta tuo tallenne olisi pilvessä turvassa siinäkin tapauksessa.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Vanhassa Vahti-palvelussa "hälytystallenteen" pituus on tosiaan vain 1min.

Vahti Live eroaa tästä tuolla 24h -puskurilla, jonka data on liukuva kuten epäilitkin ja kirjoittuu loppupäästä yli uudemmalla datalla 24h kuluttua. Tästä 24h -puskurista on mahdollista Vahti Liven Android-sovelluksella siirtää talteen 1sek-15min otoksia max. 10 kpl tallentamalla videot laitteellensa. iOS ja Windows Phone -alustat eivät ikävä kyllä tue "omien" tiedostojen tallentamista vastaavalla tapaa, joten niissä tallenteiden siirtäminen ei ole mahdollista.

Jos siis käytössäsi on Android-puhelin tai Android-tabletti, pystyt Android-laitteesi avulla ottamaan max. 150min talteen tästä 24h -puskurista. Koko 24h -puskurin tallentaminen ei vastaavalla tavalla onnistuisikaan kovin kätevästi paikallisesti laitteelle, sillä tiedostokoko alkaisi huitelemaan jo aika pilvissä. 🙂
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Kyllähän Windows Phonella (Lumia 800) voin tallentaa noita max. 15:n minuutin pätkiä.  Vai onko se jotenkin eri rutiini kuin Androidilla?  Olen tallentanut useita pätkiä kokeilumielessä ja toimii kuin junan vessa. ;)  Tallentuvatko nuo otokset omaan laitteeseeni?  Luulin, että ne tallentuvat Elisan palvelimelle.  Onko vain Androidin tapauksessa kyseessä jokin hienompi tapa eli tallenteiden kopioiminen Elisan pilvestä omaan laitteeseen?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Äh, pahoittelut, tuo toiminto on tosiaan Windows Phonessa nykyään myös. :)

Pidemmän puskurin tarpeesta virittäisin jatkokeskustelua vielä seuraavasti:

Videodataa on 24h-puskurissa on tälläkin hetkellä noin neljä gigaa ja sellaisesta videomäärästä minkään kiinnostavan löytäminen on aika työlästä, koska videokuvassa ei ole edes sitä liiketunnistusdataa.

Olisimme kiinnostuneita kuulemaan, mihin tarkoitukseen video haluttaisiin eri käyttötilanteissa ladata ja olisiko toimivampaa esim. pidempi aikakone tai mahdollisuus ladata tallenteet omalle tietokoneellensa vahtilive.fi -web-käyttöliittymästä? 🙂
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Kyllä tuo 24 tuntia on mielestäni riittävä aika Aikakoneessa.  Minulla on Elisa Vahti ja Elisa Vahti Live ja kun Elisa Vahti antaa esim. hälytyksen murtautujasta, niin melko pian olisi hyvä saada Vahti Liven kuvaa talteen omalle tietokoneen kiintolevylle tilanteen myöhempää selvittämistä varten.  Vietän usein kuukausia ulkomailla ja tällä tavalla kokonaissysteemistä saisi vieläkin toimivamman.

Tietysti ideaalitilanne olisi, että Vahdit pelaisivat saumattomasti yhteen ja Asetuksissa voisi määritellä, Vahdin antaessa hälytyksen, Vahti Liven tallentamaan/siirtämään kuvaa oman tietokoneeni kiintolevylle xxx minuuttia alkaen xx minuuttia ennen Vahdin hälytystä.  Kameroiden sijoittelun voisi sitten miettiä tältä pohjalta uusiksi.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Lisää pontta kehitysehdotukselleni saada Vahti Liven tallenteita omalle kiintolevylleni antoivat viime päivien tapahtumat.

Ostin koottavan pihavajan, jota sitten aloin yksin koota perustuksien tekemisestä alkaen ja kattohuopien asentamiseen ja maalaamiseen päättäen.  Laitoin Elisa Vahti Liven kameran kuvaamaan hommaani ja otin päivän päätteeksi talteen sallittuja 15-minuuttisia, kunnes tuli kymmenen kappaletta täyteen.  Olisin mielelläni tallentanut nuo otokset omalle kiintolevylleni, jotta olisin joskus voinut kuvien kera vaikka neuvoa jotain ystävääni samoissa puuhissa.  Ja olisihan se ollut mukavaa jälkeenpäin katsella "talonrakennusta".

Eihän Vahti Liveä ole varmaan kehítetty videokameran korvikkeeksi, mutta hyvä se olisi siinäkin tarkoituksessa.  Olen hyvin tyytyväinen sekä Vahtiin että Vahti Liveen, mutta aina voi ehdottaa parannuksia omasta näkökulmastaan.  Näkökulmanihan on se, että talvisin olen ulkomailla ja seurailen asuntoni tapahtumia, mutta kesäisin Vahti LIvellä kuvailen mitä sattuu, pääasiassa talon lähiympäristöä.
Näkisin että mahdollisuus ladata viimeisin 24h aineisto omalle koneelle olisi hyödyllinen. Jos saa hälytyksen voisi kirjautua (24 h aikana) ja ottaa otos talteen. Olisi myös mukavaa muuttaa 24h muuttaminen esim 48h - tai vieläkin pidemmäksi (vaikka eri maksulla).
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Nyt toukokuun lopulla 2014 Elisa Vahti Liveen tuli mahdollisuus tietokoneen varsinaisella Elisa Vahti Live -sovelluksella sekä katsella netin kautta  omia tallenteita eli niitä max. 15:n minuutin pätkiä että tallentaa niitä Elisan palvelimilta omiin tietovälineisiin.  Hyvä piirre ja saattaa auttaa joskus jonkin tilanteen selvittämisessä, kiitos siitä.

Nykyään jopa 2 TB:n ulkoisen kiintolevyn saa alle satasella, joten pitempiäkin pätkiä voisi ladata omiin tietovälineisiin.  Kehitys kehittyy.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Parempi myöhään kuin ei milloinkaan? Kuten Penanenkin sanoi: web-käyttöliittymästä saa nykyään ladattua omatekemiään tallenteita turvaan mp4-muodossa 🙂 Pahoittelen, että asian kuittaus ja tuuletus on jäänyt meiltä kokonaan täällä Ideapajassa.