Ei toteuteta

Elisa Viihde digiboksin resoluutiot/virkistystaajuus

  • 30 heinäkuu 2017
  • 7 kommenttia
  • 1436 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Vastaanotin tuossa hiljattain Elisa Viihde digiboksin. Ilmeisesti Netgem N7700 mallia.

Huomasin, että tuossa täytyy itse valita minkälaista signaalia töllölle lähetetään. SD / 720i50 / 720p50 / 1080i50 / 1080p60 jne. Siiihen se sitten skaalaa ja pakottaa kaiken sisällön mitä boksista pyöritetäänkään.

1. TV-lähetysten ruudunpäivitysnopeus EU-alueella synkronoidaan sen mukaan, että virkistystaajuus on 50hz.

2. Toisaalta esim. boksin netflix appi tuntuu synkkaavan framet sen mukaan, että virkistystaajuus olisi 60hz. (Samoin myös muut ns. sovellukset?)

Näinollen joka kerta kun haluat käyttää boksin sovelluksia (paitsi telkkua), tulee asetuksta käydä käsin muuttamassa 50hz>60hz, mikäli haluaa oikein rullaavan kuvan ilman outoja nytkähdyksiä liikkeissä. Ja sama tietysti takaisinpäin tullessa.

Eikö tätä voisi automatisoida siten, että muuten rullaa 60hz mutta tv-tilassa automatisoidusti pakottaa 50hz signaalin käyntiin.

Paras olisi tietysti, että pystyisi havaitsemaan lähdemateriaalin ruudunpäivitysnopeuden ja laite vaihtaisi ihan jämptisti esim 24fps@24hz tilaan elokuvan käynnistyessä.

7 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Tätä on toivottu pitkään. Minulla tuo valinta ei edes pysy vaan joka päivä pitää uudelleen asettaa riippuen mitä haluaa. Paras tosiaan olisi jos laite ulostaisi sitä mitä se lähdemateriaali on, eli skaalaus kokonaan pois käytöstä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Laitoin tästä vähän kyselyä eteenpäin 🙂
Käyttäjätaso 2
Tuota 24p tukea toivoin jo puolitoista vuotta sitten ja sitä alettiin kuulemma testaamaan, mutta eivät näköjään ole mitään aikaiseksi saaneet.
Käyttäjätaso 3
Tämän osalta saatiin nyt vastauksia 🙂 Valitettavasti tähän ei ole tulossa lähiaikoina muutosta. Eli vain Netflixin sisällöt (tai osa niistä) toimii 60hz taajuudella, muut sitten 25/50 eli ne tosiaan nykivät sillä 60hz -asetuksella.
Käyttäjätaso 4
Tämän osalta saatiin nyt vastauksia 🙂 Valitettavasti tähän ei ole tulossa lähiaikoina muutosta. Eli vain Netflixin sisällöt (tai osa niistä) toimii 60hz taajuudella, muut sitten 25/50 eli ne tosiaan nykivät sillä 60hz -asetuksella.

Kuinkas moni taas yllättyi, että palvelua ei paranneta. Saisiko tuohon edes jonkun pikavalinnan että olisi helpompi/nopeampi muuttaa asetuksia?
Käyttäjätaso 3
Ei ole ainakaan toistaiseksi tiedossa että tällainen pikavalinta / asetus oltaisiin tuomassa, mutta katsotaan toki mitä tulevaisuus tuo tullessaan!
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Ihan tiedonkin vuoksi tämä on hyvä keskustelu.
Onko missään helppisivuilla mainittu tuota hertsilukujuttua?

Aivan omakohtaisesti kokemuksen perusteella olen käsittääkseni valinnut 50 HZ koska lähinnä katson tallenteita tai suoria lähetyksiä myös joskus.

Osallistu keskusteluun