Elisa viihteen kielivalinnat


Voisiko Elisaviihteen tekstityskielen valintaa hieman kehittää. Nykyisellän valinta tehdään online tilassa kömpelön menun kautta kun taas tallenteen tekstitys on vain ja ainoastaan suomeksi riippumatta siitä mitä oletuskieltä asetuksissa on valinnut. Jos asetuksiin valitsee oletustekstityskieleksi esim ruotsi niin tekstitys puuttuu kokonaan mikäli lähetystä ei ole tekstitetty ruotsiksi. Eli, asetuksiin saatava lisämääritys "vaihtoehtoinen tekstityskieli" jota käytetään mikäli oletustekstityskieli puuttuu. Määrittelemällä oletuskieleksi esim ruotsi ja vaihtoehtokieleksi suomi näkyisi nyt automaattiseksi kaikki ohjelmat ruotsiksi tekstitettynä mikäli ruotsin tekstitys olemassa ja muutoin näkyisi tekstitys suomeksi. Tallenteissa tulisi huomioida tekstitysmäärityksiä samalla tavalla. Elisa Viihde onnistuu myös Netflixista poistamaan kaikki valinnat eli näytetään vain suomenkieliset tekstitykset. Eli yllä mainitut valinnat tulisi vaikuttaa myös Netflixiin ja vastaaviin palveluihin.

Näitä toivomuksia luvattiin Elisan myymälässä noin 2 vuotta sitten toimittaa edelleen kehitystiimille, valitettavasti ei ole tapahtunut mitään.
Hei Hasse47 ja tervetuloa Palstalle!



Kuulostaa kyllä hyödylliseltä ja käyttöä helpottavalta ominaisuudelta. Mitä mieltä muut Palstalaiset on? Tuntuuko tekstityskielen valinta turhan kömpelöltä?
Pieni tarkennus aikaisempaan viestiini. Elisa viihde ei muuta Netflixin tekstityskieltä eli sen kanssa ei ongelmia. Areena sitävastoin esittää kaikki ohjelmat suomeksi tekstitettyinä.

Ehkä tekstityskielen voi määritellä suoraan Yle Arenaan jotenkin ?
Yle Areenaan ei Viihteen kautta ole tällä hetkellä mahdollista vaihtaa tekstityskieltä, vaan se on aina automaattisesti Suomi.