Toteutettu

Elisa viihteen uuden käyttöliittymän (N7700) kuvallinen pikakelaus paremmaksi

  • 14 maaliskuu 2016
  • 1 kommentti
  • 256 katselukerrat

Elisa viihteen uusi käyttöliittymä muuten ok, mutta kuvakelauksessa on menty pahasti taaksepäin:

Jos käyttää esim 3x-kelausta niin sivun alaosan kokosininen info-ikkuna peittää ruudun alaosan kokonaan ja siten myös tekstityksen alimman rivin. Tilannetta pahentaa vielä erityisesti se, että kelausnopeudesta kertova pikkuruutu kulkee palkissa siinä kohdassa, missä ohjelma on menossa. Tältä osin peittyy myös tekstityksen ylärivi.

Itselle tämä kuvallinen kelaus on tärkeä asia, sillä esim. tiettyjen leffojen ja sarjojen kanssa tulee käytettyä paljon hidasta kuvakelausta tylsimmissä kohtauksissa. Ehdin lukemaan tekstityksen hyvin ja pysyy sarjan juonessa hyvin mukana ja säästyy aikaa, kun voi kelata.

Esitän tähän ratkaisua:

1) Muissa bokseissa yleensä käytössä se, että info-ikkuna häviää esim 2 sekunnin päästä. Tämä olisi paras ratkaisu.
2) info-ikkunaa pienennetään huomattavasti, esim vasempaan alakulmaan peittäen vain pienen osan ruudusta. Ikkunassa näkyisi vain esim kulunut aika tai prosenttimäärä.
3) info-ikkunan läpinäkyvyys pitäisi olla käyttäjän määritettävissä

Mitä muut olette mieltä tästä ja pyytäisin myös Elisalta vastausta tähän. Tämähän on selvästi toteutettavissa pienellä ohjelmointimuutoksella. Monet tuttuni ovat myös ärsyyntyneet kovasti tästä asiasta.

1 kommentti

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Infoikkuna on mahdollista piilottaa painamalla "nuoli vasemmalle"-nappia. Testaile tuolla, ja kerro jos löydät lisää outouksia!

Osallistu keskusteluun