Elisan tiedotteet tekstiviestinä


Tämä idea on muhinut päässäni jo pitkän aikaa. Tietääkseni kyseiset tiedotteet voi nähdä vain online-tilassa?



Siis jos nyt esimerkiksi oma Internet-yhteyteni katkeaa jonkin Elisan häiriön takia, olisi hyvä tietää milloin kyseinen vika korjataan. ...Kyseistä häiriötiedotetta on hieman vaikeaa nähdä kun Internet-yhteys on poikki ja juuri sitä yhteyttä tarvitaan tiedotesivun katsomiseen. (Meille on oikeasti neuvottu jossakin Elisan puhelinpalvelussa "Löydät tiedot Elisan nettisivuilta." kun emme edes päässeet kyseisille sivuille yhteysvian takia.)



Muutama vuosi sitten Internet-yhteyteni katkesi ja vian korjaaminen kesti useita päiviä. Ihmettelin koko sen ajan mistä vika johtuu ja miten sen korjaaminen kestää niin kauan... isäni palattua eräänä päivänä töistä sain sitten vihdoin tietää mitä oli tapahtunut. Jonkinlainen Elisan muuntaja/mikälie maastossa oleva boksi oli kastunut ja hajonnut täydellisesti tulvasateen takia. En siis kyseisen vian aikana saanut noin viikkoon mitään selville ennen kuin isäni näki korjaajat työn touhussa sen boksin ympärillä.



Tällaisissa tapauksissa olisi hienoa jos saisi puhelimeen tms. jonkinlaisen viestin ettei joudu menemään jonnekin kirjastoon tai nettikahvilaan etsimään tietoa. Joillakin kodeillahan voi kirjasto olla parinkymmenenkin kilometrin päässä ja se on melkoinen matka Internet-yhteyden takia.
Tarkoitan tekstiviestillä siis eräänlaista palvelua jonne asiakkaat voivat itse rekisteröityä. Asiakas voisi yhdellä Elisalle lähetetyllä tekstiviestillä rekisteröityä palvelun käyttäjäksi ja tiedotteet saisi sitten puhelimeen eräänlaisen "newsletterin" muodossa.
Joillakin sähköyhtiöillä kyseinen palvelu toimii suhteellisen hyvin. Mitään eri rekisteröintejä ei tarvita vaan käyttävät asiakastiedoissa olevaa puhelinnumeroa tekstiviestien lähettämiseen.
Tämä on teoriassa olemassa, mutta käytännössä ei. Vaikka olisi puoli Suomea nurin, niin tekstari-infoa en ole koskaan saanut :(



On jo.JPG
Jos puoli Suomea on nurin kännykkäverkko mukaan lukien , niin millä niitä tekstareita lähetetään?  😉
Jos tuo vikatiedotus on ylipäätään toiminut niin koskaan ei ole mitään viestiä ainakaan tullut. Toisaalta eipä se liittymäkään "ikinä" kyllä alhaalla ole ollut.
Itselle tuli mieleen esim. tapaus, kun kaivinkone rouhaisi sen Ruotsin kaapelin poikki ja netti tökki, mutta puhelut toimi. Mulla Elisan palveluluna on Viihde. Luurissa Saunalahti.
En edes tiennyt että OmaElisassa olisi tuollainen tekstaripalvelu.



Liittymä on isäni nimissä joten en koskaan saa omaan puhelimeeni mitään tiedotteita; toisaalta hänkään ei ole koskaan saanut yhtäkään tekstiviestiä, edes silloin kun yhteytemme oli päiviä poikki tuon tulvasateen takia. (Meillä on Soneran yhteys puhelimissa joten Elisan verkon kaatuminen ei vaikuta tekstareiden saantiin yhtään. Niitä viestejä ei vain yksinkertaisesti ole ikinä tullut.)
Elisan tiedotteet tekstiviestinä
Mitä tuosta keskustelemaan? Toteuttakaa vaan tarjoamanne palvelu tai poistakaa sitten se.
Tällä hetkellä ominaisuus on jo kiinteissä yhteyksissä. Ominaisuuden voi ottaa käyttöön vanhasta OmaSaunalahdesta valitsemalla Yhteystiedot -> Asiakasviestintätietojen päivitys.



Tätä tullaan jatkossa myös kehittämään ja laajentamaan, mutta tarkempaa aikataulua tälle ei ole tiedossa.