elisaviihde.fi sivuston käytettävyyden parantaminen


Useimmat mainitut ongelmat esiintyvät resoluutiolla 1366x768. Myös kyseistä resoluutiota pienemmät sekä suuremmat resoluutiot tulisi ottaa huomioon käyttöliittymää suunniteltaessa/korjattaessa.



Toivottavasti näihin ongelmiin ja ominaisuuksiin saadaan korjaus ennen kuin vuosikymmen vaihtuu.



Tallennuskansiot (sivun vasen reuna)



Tallennuskansiot on ahdettu liian pieneen tilaan jolloin listaa joutuu scrollailemaan turhaan. Miksi toiseksi ylin navigaatiopalkki pitää olla koko selainikkunan levyinen? Jos se olisi kansio-osion verran sivussa, kansioille jäisi pystysuunnassa enemmän tilaa. Samalla voisi poistaa kansio-osion alareunasta turhan tyhjän tilan. 



Ohjalmaopas



Ohjelmaoppaassa on edeleenkin se vika, että kanavat eivät mahdu näytölle. Käykää joskus vaikka vaklaamassa muilta sivuilta miten muut saavat mahtumaan samaan tilaan seitsemän (7) kanavaa, kun täällä samaan tilaan mahtuu vain viisi. Tilaa saisi lisää kun tallennuksen ilmaisevat pimpulapampulat sijoittaisi heti ohjelman nimen jälkeen eikä jotenkin taulukkomaisesti muka saman etäisyyden päähän sekä poistaisi turhan tyhjän tilan ohjelmatietojen ympäriltä.



Tallennussäännöt -sivu / Talleenteiden kansiot



Sivujen toiminnallisuutta ei ole vieläkään muutettu parempaan suuntaan. Vanhassa oli edes jokin mahdollisuus löytää oikea sääntö mutta tässä uudessa näkyy kerrallaan vain noin kahdeksan sääntöä (15" näyttö, 1366x768) joten scrollailun tarvetta on tälläkin sivulla. Toivottavat muutokset tälle sivulle olisi hakutoiminto sekä listan sorttaus otsikoiden mukaan.



Tallennekansioissa scrollailua vaaditaan myös reippaasti, koska tallenteista näkyy aluksi vain viisi (5) kappaletta vaikka kohtuullisella tyhjän tilan vähentämisellä niitä saisi näkymään reilusti enemmän käytettävyyden kuitenkaan kärsimättä. 



Kansiokohtaiset tallennussäännöt (tallennekansion yläreunassa)



Kaikki säännöt eivät mahdu näytölle (näytä kaikki) ja jos listaa scrollaa (taasko!), häviää se kokonaan.



Haku



Hakutoiminto jää piiloon sivua scrollatessa, joten sivua on scrollattava takaisin alkuun voidakseen käyttää hakua.
Jep nuo voi järjestään allekirjoittaa 🙂 Tuosta hakutoiminnosta taisin joskus laittaakin, eipä ole korjattu vieläkään... on todella ärsyttävää järjestellä kun joutuu skrollailemaan edestakaisin.



Lisäksi voisi tuosta tallennuskasnioista (taas uudelleen) mainita, että se skrollaus ei toimi Firefoxilla (se pomppii kahden ruudullisen verran kerralla, eikä mene tasaisesti), jolloin ainoa keino skrollata on tähtäillä siihen häviävään vaikeakäyttöiseen skrollbariin siinä, joka tulee näkyviin vain kun törkkii hiirtä oikealle kohdalle... _todella_ huono käyttää.



Lisäksi tuo kaikki säännöt paneeli nauhtoituskansiossa katoaa, kun avaa selaimen hakukentän etsiäkseen sieltä oikean... eli pitää ensin painaa ctrl-f, sitten avata auki se ja sitten vasta kirjoittaa hakukenttään, jotta saa etsittyä siitä haluamansa "nopeasti".
elisaviihde.fi sivuston käytettävyyden parantaminen
Tuosta hakutoiminnosta osaan sanoa sanoa suoraan (keskustelin juuri siitä toisen idean yhteydessä): Idea on hyvä, mutta tällä hetkellä ei ole kehityslistalla. 
Tästä onkin jo vastaava idea täällä. 🙂