elisaviihde.fi: tallenteiden hallinta, haun rajaus


Hakutoiminto on jokseenkin kattava ja skandinaavisten merkkien sisältävien hakusanojen ongelmakin saataneen ratkaistua joskus mutta haku on kuitenkin liiankin kattava eikä ole mitään mahdollisuutta rajata hakua.



Esimerkki: Hakusanalla "tuuri" palautuu tallenteet "Tuuri" ja "Tuurin kyläkauppias". Hakusanan jälkeen lisätyllä välilyönnillä ei ole merkitystä, koska se trimmataan pois. Ongelma syntyy silloin kun tallenteita on paljon ja halutaan poistaa nimenomaan jotkin tietyt tallenteet esimerkiksi esimerkin "Tuuri" - tallenteet.



Esimerkin tapauksessa Tuuri - tallenteita on yli 20 kappaletta, joten yksittäiset tallenteet pitää klikkailla valituksi listalla jossa on siis sekaisin sekä "Tuuri", että "Tuurin kyläkauppias" - tallenteet (mukana voisi olla myös muita tallenteita joissa hakusana on esiintynyt ohjelmatiedoissa). Ei kovin kätevää eikä helpota tallenteiden hallintaa.
Selvitellään saadaanko haun toimintaan muutoksia 😉
Pidetään tämä idea mielessä 🙂 Haun säätäminen vaatii mahdollisesti isompia muutoksia logiikkaan.
perheellinen kirjoitti:

Hakusanan jälkeen lisätyllä välilyönnillä ei ole merkitystä, koska se trimmataan pois.
Hakusanan jälkeen lisätyllä välilyönnillä on merkitystä, jos välilyönnin perään lisää * merkin.



Esim. jos ap:n esimerkissä hakusanan perään laittaa välilyönnin ja *-merkin tyyliin "tuuri *", niin silloin haun tuloksena on vain "tuuri " sanan sisältävät ohjelmat (ei siis esim. "tuurin kyläkauppias".



Toinen esimerkki : hakusanalla "puoli" tulee sekä "puoli seitsemän" että "miehen puolikkaat", hakusanalla "puoli *" vain "puoli seitsemän".



Tuolla saa ainakin jonkun verran rajattua hakua.



freesoul kirjoitti:

Haun säätäminen vaatii mahdollisesti isompia muutoksia logiikkaan.
Näin varmasti on, jos halutaan tehdä monipuolisempia rajauksia.