Erotelkaa kuuluvuuskartassa 14,4 Mbps- ja 21 Mbps -alueet


Moi kaikki.



Kiitos hyvästä kuuluvuuskartasta.



Voisitteko tehdä kuuluvuuskartasta enemmän totuudenmukaisemman? Nyt omalle alueelle tulee 3G-väri, johon on kuvaus nopeus jopa 21 Mbps. Alueen tukiasemat ovat kuitenkin 14,4 Mbps eli käytännössä jopa 21 Mbps ei pidä paikkaansa Single Carrier -tilassa. DC:llä toki 21 Mbps tulee helposti.



Ehdotankin että erittelette kuuluvuuskartassa 3G 14,4 Mbps ja 3G 21 Mbps erikseen. Tämä olisi hyvää asiakaspalvelua, koska nyt annetaan ymmärtää, että kaikki 3G-alueet ovat 21 Mbps -tukiasemilla toteutettuja. Sonera kertoo kuuluvuuskartassaan missä on 21 Mbps mastoja ja missä hitaampia.



Kaikki Elisan mastot tuskin ovat 21 Mbps. Pirkkalan masto Cell-ID 38040 Keisarinviitassa on 14,4 Mbps, Dual Carrier -verneillä teoriassa mahdollisuus päästä 28,8 Mbps:ään. Tämä kuitenkin vaatii optimaalista tilannetta, jossa käyttäjiä ei ole paljon. Voisitteko kehittää kuuluvuuskarttaa tämän osalta?



Kiitoksia.
Erotelkaa kuuluvuuskartassa 14,4 Mbps- ja 21 Mbps -alueet
Minä taas ehdotan, että kuuluvuuskartassa olisi nämä toimivuusarviot paljon realistisempia, joskin ne nykyisin ovat aivan liian optimistisia. Eräässä käyttöpaikassa luvataan täysi UMTS900 toimivuus, mutta se nyt ei pidä ollenkaan paikkaansa. Alueelle kartta lupaa EDGEÄ, no eipä ole kuin vanha GPRS verkko saatavana. Koko seutu on EDGEÄ, muka, mutta eihän tuolta sitä näytä löytyvän lähimainkaan. Samoin UMTS900 on laaja alue, no kiva kiva, eipä vaan toimi 3G sillä ollenkaan. 🙂
käyttäjä eeeno päiväyksellä ?10-08-2013 10:27Minä taas ehdotan, että kuuluvuuskartassa olisi nämä toimivuusarviot paljon realistisempia, joskin ne nykyisin ovat aivan liian optimistisia. Eräässä käyttöpaikassa luvataan täysi UMTS900 toimivuus, mutta se nyt ei pidä ollenkaan paikkaansa. Alueelle kartta lupaa EDGEÄ, no eipä ole kuin vanha GPRS verkko saatavana. Koko seutu on EDGEÄ, muka, mutta eihän tuolta sitä näytä löytyvän lähimainkaan. Samoin UMTS900 on laaja alue, no kiva kiva, eipä vaan toimi 3G sillä ollenkaan. :) Laitapa kannatusta tänne , sillä asiasta on jo ehdotus  ;) http://yhteiso.elisa.fi/t5/Saunalahti-Ideapaja/Kuuluvuuskartat-v%C3%A4h%C3%A4n-realistisemmiksi/idi-p/275400
Kiitos ideasta! Pidetään tämä mielessä kuuluvuuskartan parannuksia suunniteltaessa.
Kiitoksia!