Ethernet-portteja VDSL2-tekniikalla toteutettuun kiinteistökuitu-taloyhtiöön

  • 6 tammikuu 2018
  • 2 kommenttia
  • 419 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Onnistuisiko ethernet-porttien saaminen VDSL2-tekniikalla toteutettuun kiinteistökuitu-taloyhtiöön? Osassa huoneistoista on vedetty vanhan taloyhtiöverkon aikaan CAT5-vedot talojakamoon ja symmetrinen 100M yhteys voisi kiinnostaa. Pliis älkää ajateltu "tätä ei ole tuotteistettu" vaan kuinka tuo kuvio onnistuisi.

Sitten toinen juttu: tuotteistakaa (ja markkinoikaa!) kiinteistökuitu-taloyhtiöihin kiinteistötekniikan liittymä. Eli lämmönjakohuoneen laitteiden valvontaan, parkkipaikan pistorasioiden kulutusmittaukseen ja että ohjaukseen, turvallisuusvalvontaan oma kiinteistötekniikan liittymä johon mielellään saisi kiinteitä IP-osoitteita. ym. yrityspalveluita. Taloyhtiöportaali olisi tähän oiva lisä/oheispalvelu, esimerkiksi vieläpä yhteistyössä sähköautojen latausohjausta tarjoavien firmojen kanssa..

2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kiitos. Tässä olikin nyt pari eri ideaa. Kannattaa jatkossa tehdä yksi aloitus yhdestä ideasta. 🙂

Kysyn vähän tarkennusta; eli haluisit taloyhtiöön VDSL2- tekniikalla toteutetun 100M/100M yhteyden?
Toistaiseksi tuo tosiaan on vaan kuidussa (ethernet). Mielelämme kuitenkin ideoita eteenpäin muustakin viedään. 🙂
Käyttäjätaso 3
Väännetääs rautalangasta, kierros 1:
Taloyhtiössä on kiinteistökuitu-liittymä jossa huoneistokohtaiset yhteydet on toteutettu telejakamon keskittimestä VDSL2-tekniikalla. Osa asunnoista on vetänyt edellistä taloyhtiöinternet -toteutusta varten CAT5 ethernet-kaapeloinnin talojakamoon.
Kysymys:
Olisiko mahdollista saada Elisan kiinteistökuitu-keskittimeen ethernet-portteja ja vaihtaa asunnon VDSL2-tekniikalla tehty liittymä ethernet-pohjaiseksi? Keskittimessä on vapaita korttipaikkoja ja valmistajan dokumentaation mukaan ei ainakaan ole teknisiä esteitä. Mutta taipuuko Elisan tuotteistus siihen että taloyhtiössä on sekä VDSL2 että ethernet-tekniikkaa käytössä huoneistoliittymissä?
Symmetrinen 100/100M olisi kiva juttu näin etätyötäkin tekevälle.

Osallistu keskusteluun